15 Август, 2018 08:56 2 422 10

"Хизбула": По-силни сме от всякога

  • хизбула-
  • хасан насрала-
  • иран-
  • израел-
  • башар асад

Сега движението е по-могъщо от израелската армия, заяви лидерът Хасан Насрала

"Хизбула": По-силни сме от всякога - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерът на ливанското шиитско движение "Хизбула" - Хасан Насрала заяви, че движението е по-силно от всякога, предаде Reuters.

"Съпротивата в Ливан с нейните оръжия, бойци, опит и експертиза, е по-силна от всякога", заяви Насрала в излъчена по телевизията реч по повод 12 години от края на войната между "Хизбула" и Израел.

Сега движението е по-силно от израелската армия, заяви Насрала. "Нека никой не ни заплашва с войни. Ако някой иска да започне война, добре дошъл е да го направи. Готови сме за нея и ще победим", заяви той.

"Хизбула": По-силни сме от всякога

През лятото на 2006 г. Израел започна настъпление в Южен Ливан след отвличането на двама негови войници от шиитското движение. Войната продължи 33 дни и в нея бяха убити 1200 души от ливанска и 160 от израелска страна.

Насрала освен това заяви, че "Хизбула" "много скоро" ще отпразнува победа в Сирия, където движението се бие на страната на президента Башар Асад от 2011 г.

Лидерът на проиранското движение заяви още, че санкциите на САЩ срещу Иран и "Хизбула" няма да им окажат сериозно въздействие и няма да доведат до смяна на режима в Техеран.

Администрацията на Тръмп се лъже, ако си мисли, че санкциите ще доведат до размирици в Иран, добави Насрала.

"Хизбула": По-силни сме от всякога

"Иран е подлаган на санкции от победата на Ислямската революция през 1979 г. Той (Тръмп) усилва санкциите, но тях ги има от 1979 г., а Иран устоя и ще отпразнува 40-годишнината от победата на революцията си", заяви лидерът на "Хизбула".

Движението се подкрепя с военни и финансови средства от Иран от създаването си след нахлуването на Израел в Ливан през 1982 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    5 3 Отговор
    Насрала да гледа да не му се сбъдне фамилията накрая.
  • 2 гост

    6 3 Отговор
    ДИВАЦИ!
  • 3 не се знае

    2 2 Отговор
    Той и един друг викаше,че е много силен и велик,ама сега се моли на Аллах да му вдигне поне малко лирата.Така,че по-спокойничко,по-сериозничко....лека-полека...внимателно.
  • 4 Историк

    1 1 Отговор
    И тия са руски приятели и съюзници.

    Коментиран от #7

  • 5 Иванов

    2 0 Отговор
    Насрала, искам да разбереш само едно нещо- Аллах е еврейн!
  • 6 Преброяване на бесните язовци

    0 1 Отговор
    "Сега движението е по-силно от израелската армия" Да се обзаложим ли? Юдеите ако ви запукат както си трябва, ви давам най-много два дни преди да сте се Насрал(а)и.
  • 7 Малчо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Историк":

    Хизбула воюват срещу джихадистите, както и Иран, Русия, Асад, не забравяй това! В този случай те са и твои приятели, а ти ги плюеш и осмиваш? А, Меркел вкарва джихадисти на кило в ЕС, тя приятел ли ти е?
  • 8 Независим наблюдател "крокс"

    1 0 Отговор
    Тук "Дядо Йоцо гледа" ! Абе,няма да има никакви конфликти вече.Моето мнение,че мишкоподобните израелски чифути ги предизвикват.И писателите в коментарите на тази стаtия са един елемент*-мишка или плъх,не знам,просто се представя с различни имена,чакай да му скъсам опашката,опааа,ей ся !
  • 9 Независим наблюдател "крокс"

    2 0 Отговор
    Абе,защо проститута Биби Нетаняхуф престана да проституира с визитите си по цял свят,струва ми се,че някой му отскубнал опашката,а ?
  • 10 kroks

    2 0 Отговор
    Доказано е,че Израел е,злокачествено карциномно-туморно раково образувание.Нещо като Кърлеж,подобно на Пиявица или конска муха,може да се каже като Тазманийски дявол,прилича и на Гризач,като плюеща Очилата кобра,или като Торен червей,или бял червей-Мършар.Дава идикации 666.