Last news in Fakti

15 Август, 2018 15:20 3 495 1

Японският император се разкайва за Втората световна война

  • япония-
  • втората световна война-
  • акихито

Той заяви съжаление, за това, че страната му е участвала в конфликта

Японският император се разкайва за Втората световна война - 1
Снимка: БТА/AP

Японският император Акихито обяви, че се разкайва за участието на Япония във Втората световна война, съобщи РИА Новости.

Акихито се появиха по време на ежегодна церемония в страната. С нея се отбелязва японската капитулация от Втората световна война.

Премиерът на Япония Шиндзо Абе обеща, че никога повече няма да се повторят ужасите на войната.

Акихито ще абдикира в полза на сина си през следващата година. Той изнесе специална реч по повод годишнината.

„Мислейки за мирните времена, които продължават дълги години след войната, разсъждавайки за нашето минало с чувството на дълбоко разкаяние се надява, че опустошителна война никога няма да се повтори“, заяви Акихито.

През последните 30 години на трона Акихито си изгради образа на символ на мира. В миналото премиерът Абе е заявявал, че Япония няма нужда да се извинява за участието си в конфликта. Акохито обаче често опровергава това твърдение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЪК НЯА ДА СЪЖЕЛЯВА

    6 1 Отговор
    200000 ГОВЕДАРСКИ СОЛДЖЪРИ И СЯ СА ТАМ КАТО ОКУПАТОРИ.....
Новини по държави: