15 Август, 2018 15:50 2 089 5

САЩ се опитват да накарат Иран да се предаде

  • иран-
  • вицепрезидент-
  • сащ

Иранският вицепрезидент смята, че това е целта на санкциите

САЩ се опитват да накарат Иран да се предаде чрез налагането на санкции. Това заяви иранският вицепрезидент Ешак Джахангири, цитиран от ТАСС.

През миналата седмица САЩ възстановиха част от санкциите срещу страната. Това стана, след като американският президент Доналд Тръмп изтегли страната от споразумението за ядрената програма на Иран.

„Когато говорим за санкциите, нашата основна цел е да управляваме страната така, че хората да усетят влиянието на ситуацията възможно най-малко. САЩ искат чрез прилагането на натиск над нашето общество, да ни накарат да отстъпим и да се предадем.

Няма да позволим на врага да ни постави на колене. Противниците ни не бива да имат надежди, че може да ни победят“, заяви Джахангири.

Според него САЩ предприемат действия, които унищожават възможностите за преговори. Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече заяви, че е готов да наложи санкции срещу всички компании, които търгуват със страната.

На този етап от Иран не смятат да търсят преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иванов

    2 12 Отговор
    Май и в Иран ще спрат да дават пенсии като в Раша. Коя ли ще е следващата страна? Не, няма да е България, а ОКОЛО, ОКОЛО България.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    3 0 Отговор
    бях сигурен че е роската с това заглавие :))
  • 5 Голям прос

    2 0 Отговор
    Санкции за САЩ