16 Август, 2018 08:15 1 993 2

Силова атака срещу дрогата

  • сащ-
  • мексико-
  • наркотици-
  • наркокартели-
  • дрога

САЩ и Мексико създават съвместен екип за борба с наркокартелите 

Силова атака срещу дрогата - 1
Снимки: БТА/АР

Агенцията за борба с наркотиците на САЩ и Мексико ще създадат съвместен екип в Чикаго срещу мексиканските наркокартели, техните лидери и финанси. Целта да бъде спряна контрабандата на наркотици, довела до нарастване на броя на смъртните случаи в САЩ заради свръхдоза, предаде Reuters.

Командващият операциите на агенцията Антъни Уилямс каза на пресконференция с участието на представители на мексиканското правителство, че вземането под прицел на финансите е ключова цел, защото "целта на тези организации е едно единствено нещо - парите".

Мексико остава основната транзитна страна за кокаин към САЩ и стана основен източник на хероин, както и голям доставчик на метамфетамини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 0 Отговор
    А после през Албания и Косово чрез мръсните шиптери направо в Европа !!!!!! После Американците били богати !!!!!
  • 2 дядо Йоцо гледа

    8 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "целта на тези организации е едно единствено нещо - парите". - То тази цел се е превърнала във висша ценност на съвременния капитализъм. Дори човешкият живот не струва, когато става въпрос за пари. Затова страните ни затъват в корупция и разложение!