Last news in Fakti

16 Август, 2018 09:29 2 243 3

Тревога в сърцето на Унгария

  • будапеща-
  • летище-
  • изотоп-
  • унгария

Летището в Будапещa беше затворено за кратко заради опасно химично вещество 

Тревога в сърцето на Унгария - 1

Терминал на летището в Будапеща бе затворен за кратко заради прегряване на контейнер, съдържащ изотоп, съобщи говорител на Унгарската служба за управление на бедствия, цитиран от Reuters.

Няма изтичане на опасни за здравето вещества, заяви Мартон Хайду и добави, че Терминал 2B е бил затворен за улесняване на разследването.

"Пътниците са в пълна безопасност", допълни той.

Терминалът бе затворен от 19,30 часа местно време и до 22,30 часа бяха засегнати 8 пристигащи и 8 заминаващи полета, каза говорителят на летището.

Пътниците и екипажът на самолета, който е пренасял контейнера, и пътниците на летището не са в опасност.

Двамата източници не казаха за кой полет и за какъв изотоп става дума.

Според Унгарската телеграфна агенция веществото е иридий, поръчан от унгарска компания от руския Димитровград. Контейнерът е пристигнал в Будапеща вчера вечерта с полет от Истанбул.
Габор Касаш, представител на компанията, направила поръчката, е цитиран от МТИ да казва, че повишаването на температурата е нормално, когато такива вещества се превозват.

Компанията се занимава с изследване, разработване и произвеждане на радиоизотопи, използвани в здравеопазването, науката и промишлеността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 куриер

    0 0 Отговор
    '' Поръчан от унгарска компания от руския Димитровград- пристигнал в Будапеща вчера вечерта с полет от Истанбул.'' ????? И накрая взел,че прегрял.Другият път,ако искат да включат в маршрута и Кабул,за още по-голяма безопасност.
Новини по държави: