17 Август, 2018 20:28 1 793 4

Премиер под ударите на закона

  • израел-
  • корупция-
  • бенямин нетаняху-
  • безек

Бенямин Нетаняху отново беше разпитван от полицията, разследваща предполагаема корупция

Премиер под ударите на закона - 1
Снимки: БТА/АР

Израелският премиер Бенямин Нетаняху беше разпитван отново от полицията във връзка с няколко разследвания за предполагаема корупция, предаде AFP, като се позова на информация на полицията. Разпитът се проведе в резиденцията на Нетаняху в Ерусалим. Повече подробности полицията не съобщава.

Според израелски медии премиерът е разпитван заради "аферата Безек", носеща името на главната телекомуникационна група в страната. По този случай полицията се опитва да установи дали семейство Нетаняху се опитало да си осигури благоприятно медийно отразяване от страна на информационния сайт "Валла" в замяна на правителствени услуги, които може да са донесли на Безек стотици милиони долари.

Разследването започна през 2017 г. През февруари 2018 г. бе арестуван Шаул Елович, основен акционер на Безек и още шестима души, сред които двама близки сътрудници на Нетаняху.

До 2017 г. Нетаняху освен премиер бе и министър на комуникациите.

Премиер под ударите на закона

По същия случай той бе разпитват през юли в продължение на пет часа. Според израелски медии днешният разпит може да е последният по случая.

Нетаняху твърди, че не е извършил нищо нередно и казва, че е става дума за "лов на вещици" и че има твърдото намерение да остане на поста си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иванов

    1 1 Отговор
    Бени е железен, но жена му е вещица.
  • 3 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Сакън израелската полиция да не припарва у нашенско! То ние дето ще останем без правителство - майната му - ще имаме служебно за известно време. Ама трябва спешно Строителни войски да строят 2/два/ мъжки и 1/един/ женски затвора с по голям капацитет. Че доктори, съдии, прокурори, полицейски шефове и няколко правителства с различни бои в пълен състав...............Мани, мани..
  • 4 kroks

    2 0 Отговор
    Желзният Биби е покойник,поп да го прости.