Last news in Fakti

17 Август, 2018 19:30 23 612 36

Руска база под обстрел

  • русия-
  • хмеймим-
  • латакия-
  • сирия-
  • дрон-
  • идлиб

Всички атаки срещу "Хмеймим" са осъществени от екстремисти, базирани в северната сирийска провинция Идлиб

Руска база под обстрел - 1
Снимки: БТА/АР

Командването на руските въоръжени сили съобщи, че броят на атаките с безпилотни летателни апарати по военновъздушната им база в Сирия са зачестили, съобщи The Voice of America.

Говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков съобщи, че само за един месец системите за противовъздушна отбрана са свалили 45 дрона, които са атакували "Хмеймим". VOA отбелязва, че базата в провинция Латакия служи като основен център за руските операции в Сирия.

Говорителят на руското военно министерство обясни, че дроновете изглеждат примитивни, но в тях са използвани сложни технологии и имат обхват до 100 километра.

Всички атаки срещу "Хмеймим" са осъществени от екстремисти, базирани в северната провинция Идлиб, посочи Конашенков.

Руска база под обстрел

Той добави, че бойците не биха могли да съберат безпилотните летателни апарати без помощ, но не посочи кой може да им е подпомогнал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    142 26 Отговор
    Американците !кой друг

    Коментиран от #25

  • 2 Барчо

    107 23 Отговор
    Имаше СССР един полковник сега, а тогава старши лейтенант в Афганистон. Та се случваше непрекъснато да пуцат чалмите по летището, дето за охраната отговаряше човека. И понеже в един момент му писна да се отчита простотия тук и там взе нещата в свои ръце. Свика гоуемите от селата наоколо и им каза, че при следващото пуцане ще направи пустиня мястото откъдето е изстревяно в радиус 5 километра без значение къде е. Без да обвинява никой. Оттогава докато руснаците се изнасят не се е изстрелял нито един снаряд по базата. Явно този човек много липсва в Сирия в момента.

    Коментиран от #4, #9, #15, #22, #34

  • 3 El comandante

    86 38 Отговор
    Слава России!!!ебани гербави сороспий!!!!

    Коментиран от #5, #14

  • 4 Ефтини сензации

    32 88 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    И като се събуди лампиона на нощната му лампа беше на главата му а пръста му налевия крак у контакта...

    Аман от мурзилки

    Коментиран от #6, #30

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Барчо

    81 20 Отговор

    До коментар #4 от "Ефтини сензации":

    Аман от джендърчета родени след 1986 г родени. Ще ви опъват, а на вас ще ви харесва. Меки китки нещастни. Но вие така или иначе не сте виновни, което все пак не ви прави невинни, защото все пак носите глави на раменете си и би трябвало да мислите самостоятелно. Като ви вземат имотите се оплачете на рамбо, той ще ви вземе и мебелите.

    Коментиран от #20, #33

  • 7 Барчо

    61 18 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    За руските войници дето са убити на чужда територия или на своя е груз 200. Това е ясно. А как се казват труповете на краварчетата убити във Виетнам, Афганистан, Камбоджа, Корея и т.н. Броил ли си колко ще е разликата на бройка???
  • 8 Адмирал Куроедов

    19 30 Отговор
    Другари, при товаришь Лавров -позивна Лошадь е пристигнала пратка от Аржентина и раздава по списъците

    Дроновете са от косачки с двигатели Хонда и Ямаха - от къде -питам язе тия талибани ,ше ползват Хонда и Ямаха ,а ние --от ВКС -двигатели от Верховина . Това справедливо ли е ? Сорос е виновен
  • 9 ЗНАЧИ СКОРО ЩЕ СТАНЕ ТИХО И В ИДЛИБ.

    39 3 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    Каквото почукало - туй се и обадило.
  • 10 гост

    23 50 Отговор
    Дроновете били "примитивни" , демек евтини , ама ракетите за тях са си от скъпите !!! И това при "финансовата стабилност " на Раша в момента !! Май е време за залози след колко време ще има "деньги нет , спасайтесь кто как можеть " !!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иванов

    15 41 Отговор
    Още два- три дрона и пво Хмеймим ще пуца със сигнални ракетки! Докато ушанките са в Сирия, сирийците ще са в Европа. Това трябва да бъде осъзнато!

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гаврата

    41 3 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    И ное имаме такива хота тук. Народните ни избранници и министеро. Казаха, ще ще ни оправят, ако ги вотнем и изпразниха стотици селца и градчета - от 29 години, пустиня направиха. Нашите са по-добри, тоя офицер е в радиус 5 км, а нашите в радиус от 300 км....
  • 16 Статист

    18 6 Отговор

    До коментар #12 от "Иванов":

    Със същия патос си заклеймявал " Американският империализъм " ! Аман от бивши ченгета-помияри , постоянно претърпяващи метаморфоза , като канални хлебарки !

    .
  • 17 ASD

    39 4 Отговор
    За условията на Сирия, ПВО комплексът Панцир-С е модифициран. Стандартните ракети с обсег 20 км са заменени с 3-пъти по-малки /и по евтини/ с обсег 5км. Новите малокалибрени ракети са специално проектирани за борба с дронове.
    Най-чудно ми е защо по руските бази в Сирия летят дронове, а към американските и френските не? Това си е сериозен пропуск в тактическо отношение.

    Коментиран от #21, #26

  • 18 Бърза помощ

    0 17 Отговор
    МОДЕРАТОРИТЕ ..........ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА №-5,МОЛЯ.......
    НЕЦЕНЗУРНИ ДУМИ САМО В НЯКОЙ РУСКИ САЙТ!.......ЧОВЕКА ЯВНО Е СВЪРШИЛ ЛЕКАРСТВАТА ИЛИ МУ Е ПАДНАЛ ПАМПЕРСА
  • 19 Бърза помощ

    5 15 Отговор
    ИЗВИНЯВАМ СЕ-ЗА №-3 СТАВА ДУМА.

    Коментиран от #35

  • 20 ДЕТЕ НА БАЙ ТОШО!

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    86 пак нещо мислят!
    Ами тези демократично родените са най зле!!!
    Децата на демокрацията!!!
    Абе ДЖЕНДЪЪЪРИ!
    :D :D :D
  • 21 гост

    4 10 Отговор

    До коментар #17 от "ASD":

    Даже и да е така , което е доста съмнително , искаш да ни кажеш , че "евтините" ракетки са под 100 000 долара парчето ?? Айде холан , то само управляващата електроника е толкова , да не говорим , че не е РУСКА !!!!

    Коментиран от #23

  • 22 00000

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    Този ялов обстрел по руската база е супор удобен повод в близките часове руснаците да вземат под контрол и последната територийка в която са сащисаните талибани .
  • 23 любопитен

    20 2 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Само че е руска електрониката! Може да ти се иска руснаците да управляват ракетите с Айфон, ама не! Може ли да сте толкова прости!
  • 24 Готин ама не съвсем

    13 1 Отговор
    Ми да продължават да пращат дронове!
    Когато им писне на руснаците, ще има реципрочен отговор и мястото на изстрелване на дроновете ще заприлича на пустиня и доста хамерикански инструктори и техните подопечни чалми, ще изчезнат от света!
  • 25 Човека

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Евреите
  • 26 гаврата

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "ASD":

    Руснаците няма нужда да се набутват, за тия дронове, с които изпращачите искат да им издухат ракетите. Трябва просто да променят тактиката. И аз ще подскажа новата ефективна стратегия. Извикват бойци от Хизбула, и ги поставят на палатки около базата си. Тези там са толкова добри (видях тук на една снимка), че даже израелските сили за сигурност в газа се боат повече от тях, отколкото от ИДИЛ. Локаторите на ПВО, засекат ли дрон, събуждат по тревога двама стрелци от Хизбула, те излизат от палатките с прашките, вдигат ги и лабут по тенекиите на дрона, с кръстосан огън. Като му пернат пропилерите и антената и ще рухне до тях, трябва да си пазят само краката като падне, че се пръскат като дини от ремарке по земята. Това ще излезе много по-евтино от ракетите в пъти. Хизбулла стрелците са явно твърде ефективни, щом даже Израел проплака и взе да ги замеря с ракети? И да не се забравя, след всеки свален дрон, як купон на хизбуларите в палатките, чевермета, салатки както е реда и така. Ако една ракета е примерно 2000 гущера, то едно чеверме ще е поне 9-10 пъти по-евтино. И по 300 долара заплата на хизбулар, пак е изгодно. Очевидно НАТО инструкторите са научили "умерената Инквизиция и демократични сили", как да сглобават дрончета.
  • 27 Гъзо

    2 1 Отговор
    От мен един съвет.По малко боярщник и тревожа.Със сигурност се рееш някъде по облаците на надрусаните си убеждения.Тоя дрон докато стигне до целта не лети на 20 метра....шапшал.И може да лети и в тъмно.А твоите Хизбула специалисти са известни с кокошата слепота.Както и подобни на ТЕБ кокошката!

    Коментиран от #31

  • 28 Гъзо

    2 1 Отговор
    Тя войната се води с действия ,а не с ако ти писне.Те ако можеха да изпепелят някой да го бяха направили.Ама от септември 2015 до днес са 3 г. Пък иначе щяха да прегазят всички в Сирия за месец.И какво стана ?1/3 още не е на Асад,а където не е на Асад ги бъзикат с дрончета и те си ги унищожават със скъпи ракети земя-въздух. Що не си решат проблема с Идлиб ? Ами щото над Идлиб свалиха руския самолет...турците.Провинцията се подпомага от комшиите им в Хатай ,която е в Турция. Местните отряди са от тюркмени-сунити ,там няма ИД или ССА.И как руснаците да хукнат да тормозят съюзника си в Сирия ;)
  • 29 САП

    4 1 Отговор
    Не знам защо си мислите, че ги свалят със ракети. Те имат комбинирани ПВО системи със скорострелни картечници 30мм с над 3000 изстрела в минута и ракети(Панцир, Тунгуска). Такава картечница ще разфасова всеки дрон.
  • 30 Хехе

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ефтини сензации":

    Не, нарича се стратегия, драги ми смехурко!
  • 31 гаврата

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Гъзо":

    Боярщик няма. Плевня Бой не дал лиценз търгува с Рашън, щот ЕК и чичо САМ казали: Ембарго! Сега карам на одеколон Тройной и много доволен от ефекта. А и мирише хубаво. Като хлъцна на центъра и сите мацки се обръщат след мен...Тук толкова противен свят стана? Аз искам замине на друга звезда, дето няма Боко, Гоце, Моссад, Османн, ЕК, София прайд, Томахаук, ДДС, Народно събрание, ИДИЛ, питбул, сифилис, спин,....., но за съжаление Ануннаки не оставили кораб и сега трябва да седя в луд свят с лоши политици и Сион мафия и ГО и Каско..... Може и да си прав. Много ми е любопитно какви разбирания за бъдещето има умерената опозиция срещу Асад, или е само платена армия за сваляне на Асад? Запознати казват, че бил добър управник, а нд тиран, какъвто го изкарват някои.
  • 32 факт

    0 1 Отговор
    сащ
  • 33 Мужик

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Имотите ни ги взеха навремето комунистите, назначени от СССР. Само комунистите и руснаците не зачитат частната собственост.
  • 34 Morgoth

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    В Сирия на тези които стрелят грам на им пука за населението. Дори ще е в тяхна услуга, ако руснаците убиват цивилни, защото след това ще имат повод да мрънкат пред ООН.
  • 35 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бърза помощ":

    И на него му турих един минус, ама и на теб, че да се научиш за какво са главните букви.
  • 36 Явор

    0 0 Отговор
    Няма нужда да ни казват кои са били. Същите онези с които са стратегически партньори в БИ. Идлиб е в края на въображаемата буферна зона между северна Палестина окупирана от израелските главорези-фанатици и Идлиб. Също така е известно, че произвеждат дронове висок клас по американски патент. Също ни е известна позицията на израелските фанатици и психопати относно Руското присъствие в Сирия. Знаейки всичко това, кой ли може да е изпратил дроновете? Не, не се сещам!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания