Last news in Fakti

18 Август, 2018 21:09 2 114 8

В Беларус не може да има диктатура

  • беларус-
  • президент-
  • александър лукашенко

Промени в кабинета на страната

В Беларус не може да има диктатура - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на Беларус Александър Лукашено назначи нов премиер в страната, съобщи ТАСС.

Лукашенко отстрани и екипа на икономическия министър. Това са най-мащабните промени в кабинета от 2014 г.

Лукашенко вече отправи критики към работата на кабинета. Той призова за по-добро развитие на икономиката на страната.

„Нашата страна може да е независима, само ако икономиката й се развива. Не може да разчитаме на излишни приказки. Тук не може да има диктатура, ни сме демократична страна“, заяви Лукашенко.

Той отхвърли медийните обвинения в диктатура. Според него Беларус се намира между големи демокрации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    8 0 Отговор
    Династия Лукашенко гарантира, не на диктатурата!))))
  • 2 Еееее

    7 0 Отговор
    Ами то тоя на снимката с тия мустаци си е 100% диктатор.
  • 3 Антисоциалист

    7 0 Отговор
    Господа, нека не се заблуждаваме - всяка държава е диктатура по същността си и демокрацията, т.е. народната власт, не променя това. Упреците за диктатура обикновено се изказват от представители на господстващо или стремящо се да е господстващо общество. Но не дали има диктатура или не, а дали диктаторите са полезни на народа си, служат ли му за негово добро или народът им служи в своя вреда - това е показателят за утвърждаване или отричане на демокрация. Дали Лукашенко е диктатор? Да, но без да разстрелва народното събрание на Белорусия - за разлика от "демократа" Елцин, разстрелял с танкове народното събрание на Русия. Тази разлика е важна - показва дали диктаторът служи на народа си и демокрация има, или принуждава народът да служи на обществото, към което диктаторът принадлежи и демохрация няма.
  • 4 СеСеСере

    2 5 Отговор
    Нагли руски кагебистки боклуци, язък за народа. Същото , както и при нас.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бесен Язовец

    3 0 Отговор
    Диктатурата в Беларус е от хубавите диктатури, тоест що годе е полезна за народа и е вредна за крадливите и корумпирани управници, като нашите и руските ! Затова и в Русия Лукашенко не е тачен много от тамошните власти, но обикновенните руснаци го уважават и почитат ! А белорусите никак не са по зле от руснаците, като ниво на живот, даже ги превзхождат в много отношения, макар и да не е така богата държавата им на полезни изкопаеми, всичко са постигнали само с труд, упорство и честност ! Белорус, днес е една чиста и подредена държава с идеални пътища и инфаструктура с развито селско стопанство и работеща икономика , а освен това с много демократични цени и почти нулева безработица. Ако някога в България се появи диктатор, аз бих желал той да е като Лукашенко, може и да е като Пиночет, който без излишни формалности избави страната си от корумпираните и продажни комуняки (жестоко но справедливо) но този вариант във България е неосъществим, поне за сега.
  • 7 Русия е мръсен дребен агресор

    2 5 Отговор
    Пречи всячески на съседите си да се развиват свободно. И Беларус ще се измъкне изпод наглия руски ботуш и ще се присъедини към прогресивното ни и най-успешно Евро-атлантическото семейство.
  • 8 Граничаров

    0 0 Отговор
    Саше,не казвай никога не,чееее...на една ограда разстояние стЕЕЕЕ!!
Новини по държави: