Last news in Fakti

20 Август, 2018 08:55 1 652 7

840 моста във Франция са опасни

  • мостове-
  • франция-
  • опасни-
  • дефекти

Властите ще отпуснат допълнителни средства

840 моста във Франция са опасни - 1
Снимка: Shutterstock

Около 840 моста във Франция имат сериозни конструктивни дефекти и са застрашени от срутване, се казва в поръчан от френското правителство одит, предаде „Асошиейтед прес“.

Правителството на президента Еманюел Макрон вече обеща да отпусне още средства за инфраструктура, но е под натиск заради срутването на моста в Италия миналата седмица, в което загинаха над 40 души.

В одита се казва, че от 12 000 моста, които се поддържат от правителството, една трета се нуждаят от ремонт, а около 840 моста са под риск от срутване в близките години и може да бъдат затворени. В одита не са обхванати хиляди други мостове във Франция, които се стопанисват от частни фирми или от местни власти.

В Германия пък ще заработи нова система за контрол върху техническото състояние на мостовете в страната, съобщи транспортният министър Андреас Шойер. По думите му ще се наблегне главно върху проверките на допустимото натоварване и състоянието на носещите мостови конструкции. Същевременно министърът увери автомобилистите, че инцидентът от Генуа няма да се повтори в Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    4 0 Отговор
    В България пак всичките са опасни
  • 2 плевен

    1 0 Отговор
    Видяла жабата, че коват вола и дигнала крак.Нищо им няма на мостовете, стига да са държавна собственост. Иначе ще изливат парите в пясъка.
  • 3 Българин

    5 0 Отговор
    България е пред абсолютен колапс от срутване на стотици мостове!!! Всички малки мостове, над малки рекички и междуселски пътища са в потресаващо състояние!!! Убеден съм, че в близките няколко години тук ще падат мостове,като зрели круши особено в Странджа, където се вихри дивашка и бракониерска сеч по горите, а 50 тонни камиони унищожават междуселските мостове,които въобще не са годни за такова натоварване!!!!! АПИ спите ли?????

    Коментиран от #4, #6

  • 4 баба

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Недей посочва виновните, защото ще ти спрат джобните.
  • 5 НАТО ВЕЦ

    1 0 Отговор
    Да бяхте сложили друга снимка. Точно този няма "конструктивни" дефекти. Строен е от римляните и още си е там и се ползва. Между другото, това е виадукт.
  • 6 Работа и далавера

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Недей ги разсейва,че в момента броят парите от далаверата си!!!
  • 7 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 0 Отговор
    Тиквата ги е строил
Новини по държави: