Last news in Fakti

20 Август, 2018 09:41 2 702 8

Прехвърлиха в друг затвор руската шпионка

  • мария бутина-
  • сащ-
  • русия-
  • затвор-
  • прехвърлена-
  • шпионка

Русия недоволства

Прехвърлиха в друг затвор руската шпионка - 1

Руски дипломати спешно посетиха задържаната в САЩ гражданка на Русия Мария Бутина след известието, че е прехвърлена в затвора в Александрия, щата Вирджиния. Това се казва в изявление, разпространено от посолството на Руската федерация в САЩ, предаде ТАСС.

"Ще продължим да настояваме Мария да бъде освободена", заявява посолството. До петък вечерта Бутина бе държана във вашингтонски затвор, напомня агенцията. Бутина беарестувана във Вашингтон на 15 юли. Американски съд постанови тя да остане под стража до насроченото за 10 септември заседание по делото срещу нея.

29-годишната рускиня е обвинена в заговор с оглед действия в полза на чужда държава на американска територия. Според обвинението се е опитала да проникне в Националната асоциация на притежателите на огнестрелно оръжие и в други американски политически организации - както преди, така и след избирането на Доналд Тръмп за президент. Тя отхвърля обвинението, че е действала като руски агент.

Според руската мисия в САЩ се предприемат опити Мария Бутина да бъде "сломена чрез допълнителни унижения и психологически натиск". В новия затвор тя ще бъде държана в единична килия, а междувременно са й отнели "всички вещи, включително книгите, кърпите, маратонките, тоалетните принадлежности", твърдят дипломатите.

"Очакваме правозащитните организации решително да осъдят действията на властите на САЩ. Необходимо е да бъде спряно това беззаконие", заявяват руските представители. Те допълват, че във връзка с "неприемливите методи, използвани спрямо руската гражданка", ще сезират Държавния департамент във Вашингтон, предаде "Дарик".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 изродия

    23 6 Отговор
    Без улики дори, да не говорим за доказателства. Ще й разсипят живота, като навремето на Сергей Антонов.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Заратустра

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "изродия":

    Интересно, какво е шпионирала? Да не е записвала цените на банани и зарзавата на пазара, ноиго ги има и в Гугъл?
  • 3 Заратустра

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "изродия":

    Сетих се. Може да е свалила някой сенатор и за да не го разнищи жена му за секс скандал, Бургина е обвинена в шпионаж и враг на американския народ? Иначе какво да шпионира? Корпорациите и армейските части си имат своя охрана.
  • 4 Д-р Менгеле

    2 6 Отговор
    В Гуантанамо -там си казват всичко ,и майчиното мляко .

    Коментиран от #5, #7

  • 5 любопитен

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Д-р Менгеле":

    Ти като беше там тлъсти чернокожи военни онанираха ли върху теб?

    Коментиран от #6

  • 6 осведомен

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "любопитен":

    Не. Правили са му ректоскопия. Сега пърди беззвучно като въздишка.
  • 7 плевен

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Д-р Менгеле":

    До тука -нищо. Момичето е желязно. Пък ти си приказвай за Гуантамо. Успех!
  • 8 ай чистито

    1 1 Отговор
    Преместили са я там където може да обслужва повече бройки на вечер, то самия путин си каза, че рускините са ненадминати в това отношение, не че ние не го знаем де..