20 Август, 2018 10:19 3 032 78

Стрелба по американското посолство в Анкара

  • турция-
  • анкара-
  • посолство-
  • стрелба

Изстрелите са проехтели от преминаваща кола

Стрелба по американското посолство в Анкара - 1
Снимка: Shutterstock

Стрелба бе открита от кола по сградата на американското посолство в турската столица Анкара, предадоха световните агенции, като се позоваха на турските медии Си Ен Ен Тюрк и Хабертюрк.

Изстрелите са проехтели от преминаваща кола. Те са поразили будка на охраната, имало счупени стъкла, но никой не е пострадал. Неизвестният нападател или нападатели след това са избягали.

Инцидентът става в момент, в който отношенията между Турция и САЩ са обтегнати заради американския пастор Андрю Брънсън, което доведе до ескалиращ търговски и дипломатически спор, добавил се към икономическите проблеми на Турция, отбелязва ДПА.

Турция отказа да освободи пастора, задържан за шпионаж и обвинения, свързани с тероризма. Двете страни си наложиха взаимно мита, а САЩ санкционира двама водещи турски министри. Междувременно турската лира изгуби над 35 процента от стойността си спрямо долара от началото на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ottoman empire

    15 16 Отговор
    bravo tezi goveda ne naq s kogo si imat rabota...

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Хасан

    28 13 Отговор
    Сигурно е операция на ЦРУ ,целта е да се надигне вой в западните медии..

    Коментиран от #13

  • 3 гост

    21 13 Отговор

    До коментар #1 от "ottoman empire":

    Дааа , браво , още един два такива "инцидента" и "говедата" ще имат предостатъчен повод да покажат кой има по-големи "пушкала" и може да ги използва НАВСЯКЪДЕ !! Забрави ли как един Осама го отнесоха в леглото , барабар с цялата къща и "придворните" ??

    Коментиран от #5, #22

  • 4 Оптимус

    15 8 Отговор

    До коментар #1 от "ottoman empire":

    Тия "говеда" искат пастора да бъде освободен, а Ердоган не дава пастора. Интересно е наистина ли е шпионин, какво е шпионирал кли са го набедили за такъв? Ако е до армия, САЩ и Турция са съюзници и няма защо САЩ да прибягва до пастор, за да шпионира. Ако е набеден, с каква цел? Излиза, че Ердоган търси посод да се скара със САЩ? И какво е шпионирал пастора, коя изповедничка е съгрешила с някой и коя е пипнала трипер?

    Коментиран от #7, #25

  • 5 Хасан

    24 12 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    А мислиш ли че имаше Осама и го убиха и му хвърлиха трупа в океана ????..това беше холивудски сценарий...много си балама

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Даааа , то и Садам нямаше и Кадафи , абе голем театър , малиииии !!! И то 20-30 години по-рано го почнали , егати и търпението , раииш !!!

    Коментиран от #9

  • 7 Хасан

    16 7 Отговор

    До коментар #4 от "Оптимус":

    Не само той но и 20 агенти на тайните служби...те са били координатори на преврата ...сега Турция като ги изкара на ,«светло »,свърши им кариерата на агенти ...
  • 8 Хабер Тюрк

    10 3 Отговор
    Хасане ти да не СИ абониран за турски новини ???? Още не е излязла новината и ти коментираш !!!!!!

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Хасан

    18 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Саддам имаше атомни бомби май ,беше «голяма » заплаха за човечеството но за една свършиха...същото за Кадафи ..след него Европа и света не стана по добро място за живеене ..и в цялата работа печелят една шепа акционери на оръжейни и петролни компании ,но губи цяла Европа от наплива на бежанци,

    Коментиран от #19

  • 10 Бат Саше

    15 7 Отговор

    До коментар #8 от "Хабер Тюрк":

    Не само той, ами и другите помаци. По цял ден стоят и само чакат новинка за Турция. Може Ердоган да е тръцнал само, пак става! После се почва отдолу едно дивашко писане и статията става отвратителна. Абе...циганска работа!

    Коментиран от #12

  • 11 Хасан

    5 8 Отговор

    До коментар #8 от "Хабер Тюрк":

    Като Мел Гибсон съм...имаше такъв филм ..пишеше такива теории ..и накрая го утепаха

    Коментиран от #14

  • 12 Хасан

    9 6 Отговор

    До коментар #10 от "Бат Саше":

    Бат Саше ,още веднъж се извинявам за миналия път..нека в деня на прошката Курбан байрям да си простим

    Коментиран от #15, #17, #21

  • 13 Усмивката

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Не вярвам да е операция на ЦРУ.Турците имат добре изградена система за сигурнос ,не като нашета.Биха ги изловили

    Коментиран от #23

  • 14 Заратустра

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Хасане, признай си, че ти мяташ шашки по Еймеринън посолство? Те те търсят, но ти имаш алиби... Стоиш в чата и ни убеждаваш колко лоши са САЩ и колко добър Ердоган??? Искай двойна надница за труда, лирата спадна. Местните Соросоиди за да плюят Русия, знаеш ли какви пари заработват? Добре де, какво иска Гюлен че го гони Ердоган така и не разбрах? А, обясни да чуем!

    Коментиран от #18, #20, #24

  • 15 Бат Саше

    6 8 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Аз не съм ти се засегнал, Хасане! Няма за какво да се извиняваш. Казах ти, че те познавам отдавна тук. Обичаш да плюеш, да дразниш и да провокираш, после се правиш на света вода ненапита и се извиняваш. Нямам нищо против теб, просто си изключително дразнеща и нетърпима личност. Едва ли ти казвам нещо ново. Минусите в коментарите ти тук стигат до минус безкрайност.
  • 16 Аллаху

    6 7 Отговор
    Всички мюсюлмани са длъжни да следват моите заповеди,длъжни сте да упражнявате джихад срещу неверниците написал съм го в курана или ще ви запаля задниците в Ада като ми дойдете циганета миризливи
  • 17 Бат Саше

    7 6 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Ако ми го целунеш може и да ти простя!
  • 18 хер Щойгер

    11 8 Отговор

    До коментар #14 от "Заратустра":

    Гюлен иска да строи училища а Ердогрух джамии е там им е проблема...
  • 19 JPower

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Прав си Ицо, не случайно преди няколко дни писах, че скоро ЕРДОГРУХ ще нападне кюрдите с химическо оръжие.....НОоо, щом някой иска да затрие туркия.. ИЗОБЩО НЕ МИ ПУКА дали е прав или не и как ще го направи.....в такъв театър се набута туркия...в последната сцена туркия умира... откога ви обяснявам,че ролята на ЕРДОГРУХ е да унищожи туркия.!!!

    Коментиран от #27

  • 20 Хасан

    10 4 Отговор

    До коментар #14 от "Заратустра":

    Гюлен е лидер на религиозна секта която по време на Студената война активно е изграждала така наречени комитети за борба с комунизма.. Както знаем бедните слоеве на населението винаги са били повляни от социялистическите идеи..и тогава Сащ изгражда страни с ислямистка идеология за да спре разпространението на комунизма..това са талибаните в Афганистан,Пакистан,Иран...а в Турция като светска държава и прозападна бедните се управляват от Гюлен

    Коментиран от #46

  • 21 No merci

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Никаква прошка за джихадистите,обречени сте цял живот да меришете ,вкусна сочна свинска пържола
  • 22 Borislav Popov

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Не го бъркай Осама - един обикновен гражданин в чужда страна с президента на една държава. Още по вече че краварите вече опитаха един преврат там.
  • 23 JPower

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "Усмивката":

    Правилно, затова ви обяснявам,че ЕРДОГРУХ сам си спретна ""преврата"".... Немааа са плашите, скоро мъките ще ви свършат и ще станете кадъни в рая... От толкова избите джихадисти ,в рая ви има свободни места само за кадъни... мухаха
  • 24 Хасан

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Заратустра":

    Всичко започна с Обама ...Обама реши да изтегли американските войски от Близкия изток и да накара Турция да праща аскера за защита на американския интерес...Ердоган отказа ...именно тогава с Гюлен се опитаха да направят преврат ..ако беше успешен щеше да има ислямимико правителство и Турция да се бие срещу Есад,срещу Иран ...
  • 25 Borislav Popov

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Оптимус":

    Какво значение има дали са съюзници. Ония слухтят навсякъде. Забравили скандала с подслушванията на Меркел , Оланд и още доста високопоставени политици ?
  • 26 Хасан

    11 1 Отговор
    Сащ няма приятели и съюзници а има само интереси..а целта му е да отслаби Русия военно,да отслаби Европа и Китай икономически...а средството да контролира енергийните потоци и световната търговия
  • 27 Borislav Popov

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "JPower":

    Тоя път няма да мине номерът на краварите. Още по вече че руснаците ще застанат зад тях в такъв един конфликт. Китай - също !

    Коментиран от #30, #37

  • 28 ба ги другарко

    11 4 Отговор
    сивите вълци се активизираха хаха голям бахур ще ядат краварите :) кеф4е :) турците си имат вълци, руснаците си имат вълци и мечки, а българяту си имат овце за стригане всеки месец дръгнене и бай ганьо не го е'е 4е го стрижат :)
  • 29 Валя

    8 1 Отговор
    Драги мюсюлмани,моята мисия на планетата Земя е да запазя здравия човешки разум,както и християните така и вас призовавам да се изплюете върху авторитарните нечовешки религии и да заживеете един по-хубав живот без страх и подтисничество. Всеки сляповярващ е брутално излъган до момента в който докаже че не е,аз казвам НЕ НА ЛЪЖАТА

    Коментиран от #31

  • 30 Хасан

    9 2 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    И Европа би трябвало да застане зад Турция външния дълг е към европейски банки ,ако има нисък растеж на икономиката европейския износ за Турция намаля а при икономическа криза бежанците като по уязвима група ще атакуват Европа

    Коментиран от #33

  • 31 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Валя":

    Атеистка ли сте?в какво вярвате ..в светлото социалистическо бъдеще??

    Коментиран от #42, #56

  • 32 Усмивката

    4 1 Отговор
    Донякъде съм съгласрн със Хасан ,но Ердоган размахва националистическата карта ,което е също толкова опасно.Османизма струва ми се така се е появил.

    Коментиран от #34

  • 33 Borislav Popov

    8 2 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Европа в момента себе си не може да оправи - камоли да застане зад Турция. Та нали всичките васали на краварите са там. Турция и тя е на кръстопът . Ако реши най после да скъса с досегашните си "съюзници" - единственото и спасение е БРИКС. Само че преходът няма да е лесен.

    Коментиран от #35

  • 34 Хасан

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "Усмивката":

    Размахва националистическата карта за да сплоти народа си ..иначе все ще бъзикат за да има хаос,безредици или пък гражданска ..като Сирия ..

    Коментиран от #49

  • 35 Хасан

    6 5 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    Брикс са слаби и неорганизирани в икономическо отношение ..докато Запада е изградил навсякъде свои структури през последните 200 г....медии,банки,фондове,рейтингови агенства...всякакъв контрол ...има едно но ..влияе на образованите ...а широките народни маси остават извън контрол..капиш??

    Коментиран от #36

  • 36 Borislav Popov

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    БРИКС в момента са с по голям БВП от Г 7 ! Това говори ли ти нещо ?

    Коментиран от #38, #39

  • 37 JPower

    3 8 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    За това, сащ ще обърне Театъра на религиозна основа... ТОГАВА, Русия ще се нареди с другите на опашката за парче от баклавата...стой та гледай.... ако в цирка се включат всички мюсюлмани....ей ти третата световна война!!!! После ще има свинско и винско за всички... отцелели .Цариград ще е столица!!! Мухахааааа.....

    Коментиран от #40

  • 38 Хасан

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    Да но като влияние ???.една рейтингова агенция може просто ей така да ти понижи рейтинга,една медия да пусне слух и да обеднееш ..като Турция ..казват че сестра ти е курве и иди доказвай че нямаш сестра

    Коментиран от #47

  • 39 Хасан

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    Ако пазарната икономика поражда мултимилионери то това значи че не работи...ако прави едни държави супер богати ..също не работи ....това е като раковата клетка ...просто една клетка става «алчна » и почва да взима хр.вещества на другите ..яде ,яде и накрая убива самия организъм в който живее...

    Коментиран от #41

  • 40 Borislav Popov

    7 3 Отговор

    До коментар #37 от "JPower":

    Като как точно си го представяш това ? Има кравари за защитаване в Турция ? Или ще изкарат Ердоган като Асад - враг на народа ? Ама май се отказаха да свалят Асад и почнаха да се изтеглят от Сирия ! Та и тук ще стане каквото кажат руснаците. А те няма да играят играта на краварите ! Кой предупреди Ердоган за преврата ?

    Коментиран от #48

  • 41 Borislav Popov

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Хасан":

    Не разбирам какво точно искаш да ми кажеш ама карай !

    Коментиран от #43

  • 42 Буратино

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Хасане ,БОГ е вяра ,не религия.

    Коментиран от #44

  • 43 Хасан

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Borislav Popov":

    Ако един си купи Бентли за 5 милиона ,това значи че 5 милиона ще имат недостиг от линейки,пожарни,детски градини..

    Коментиран от #45

  • 44 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Буратино":

    Нямам обширни теологични познания и не мога да споря ..
  • 45 Borislav Popov

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Хасан":

    Какво общо има това със статията ? А и примерът ти е нелогичен. Колко струва една добре оборудвана линейка ?
  • 46 Заратустра

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Но няма логика? Нали казваш, че Ердоган е с прозападна светска ориентация? Гюлен командувал комунистическите соц маси. Тогава излиза, че в САЩ, където недолюбват комунистите биха подкрепили Ердоган, а не Гюлен. Явно друго е изнервило Щатите, което не разбираме? Чичо Тръмп размаха пръст. Може би атаката над бунтовниците от аскера и Ц-400?
  • 47 агенция

    3 7 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    Хасане нещата с рейтинга са прости.Аз като видя че ти живееш в колиба със сателит и цветен телевизор не знаеш да четеш и пишеш,правиш проблеми на съседите а имаш дълг който е 10 пъти по голям от годишната ти заплата какъв рейтинг да ти дам?
    С държавите е същото изостанала ислямска държава с 500 милиарда дълг,гражданска война,управление от полуграмотен козар и жена му правят проблеми на цяла европа и САЩ..... Е какъв рейтинг искаш?
  • 48 JPower

    3 6 Отговор

    До коментар #40 от "Borislav Popov":

    Още ли мислиш,че в туркия имаше преврат??? Туй си беше театър пред масите, за да стане ЕРДОГРУХ султан!!! Асад по силен ли от Кадафи, Садам?? Просто всичко е цирк!!! Ако Америка се договори с Русия.. туркия ке падне!!! Туркия е на изкуството дишане повече от 200 год... никой не иска да поддържа труп. Само хаби мястото!!!

    Коментиран от #50

  • 49 Усмивката

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    Когато тръгне народното недоволство Хасане ,иди обяснявай на озверелата тълпа,надъхана маса кое е религиозно ,кое националистическо.Затова казвам че е игра с огъня от гн. Ердоган.Не ни трябва нов Хитлер в Европа

    Коментиран от #61

  • 50 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "JPower":

    Оборът няма да се договори с Русия. Руснаците не желаят дестабилизация край границите си. Все едно да се договорят Мексико да падне ! Оборът би ли го допуснал? А в това че имаше опит за преврат - имаше.

    Коментиран от #53

  • 51 Хасан

    4 0 Отговор
    Тръмп каза интереса на Сащ преди всичко ..това значи богатия да стане по богат...пазарната стойност на Ейпъл стана един трилион долара ...това значи да се задуши всяка конкуренция ...ако направиш откритие с което да допринесеш за своята страна ,те ще дойдат и ще те изкупят ...
  • 52 Хасан

    2 0 Отговор
    Гюлен не командва комунистически маси ...а по време на Студената война е организирал антикомунистически комитети ...пребивали са всеки младеж с социалистически идеи....

    Коментиран от #64

  • 53 JPower

    3 3 Отговор

    До коментар #50 от "Borislav Popov":

    Обясняваш на Христо ,че примерите му са неточни, а твоите??? Кво е общото между Мексико и туркия, защото за разликите,няма да стигне един ден да ги опиша??? Имали интерес на руснаците в Мексико?? Мексиканците заплаха ли са световния мир??Руснаците ще се договорят с америка и европа, така както е от столетия....Американеца прекали с Асад, щото там има руски бази. Ако американеца предложи добра оферта на руснака, Асад ще изчезне за 3 дни.....ся си мерят пиш...щото идва нова делба, на туркия. Почнаха с Кюрдистан...

    Коментиран от #58, #60

  • 54 Усмивката

    0 0 Отговор
    „ТЕ” не с виновни за лошото отношение на твоята и нашета страна към интилигенцията Хасане
  • 55 Баба Ванга

    4 3 Отговор
    Туркия ке падне !
  • 56 Валя

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Вярвам че без божествена фантастика човечеството ще пожъне големи успехи в областта на мира и човещината,Бог или Аллах или който и да е друг диктатор само пречат на спокойното и трезво мислене и не само го вярвам сигурна съм че ще бъде така
  • 57 Хасан

    4 2 Отговор
    Турция почти няма държавен дълг..дълга е частен и се обслужва ...именно това е проблема че се обслужва ...и затова искат просто да създадат паника и да не се обслужва...и да се изкупят активи ..но ако тия активи се предложат на китайски и арабски инвеститори тогава «вълците от уолстрийт »стават разярени ...

    Коментиран от #66

  • 58 Borislav Popov

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "JPower":

    Примерът е пределно ясен. Едните са до обора - другите до Русия! Никоя от двете големи държави няма да допусне дестабилизация на границата си .
  • 59 Хасан

    0 0 Отговор
    Сайнтоложка ли си??..религията на Том Круз и Мадонна ...отричат старите религии и правят нова

    Коментиран от #65

  • 60 Borislav Popov

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "JPower":

    Пак го удряш на бакалия! Каква оферта може да предложи обора на руснаците ? Свърши се тяхната. А и никой вече не им се връзва на обещанията.
  • 61 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "Усмивката":

    Въпроса е диктатор ли е Ердоган или така ни го втълпяват някои медии????..и защо???..може би защото турските икономически интереси се сблъскват с френски,американски,немски за нови пазари и енергийни източници...в такъв случай Ердоган е капиталист като Тръмп,Меркел,Макрон

    Коментиран от #62

  • 62 JPower

    6 1 Отговор

    До коментар #61 от "Хасан":

    Туркия е колония на Запада и Америка..... няма нищо в туркия, което може да бъде конкуренция на световните пазари!!! В момента, който реши Европа и САЩ да се изнесат от туркия, ще произждат само зарзават... Не си мислете,че туркия е като Китай. ЕРДОГРУХ не е капиталист,а ислямист!!! Това плаши инвеститорите...има и други места,кадето могат да си сложат машините и да наемат роби....

    Коментиран от #63

  • 63 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "JPower":

    Колония ти е България..що не направи Южен поток?направи си АЕЦ Белене ??
  • 64 Заратустра

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Хасан":

    Ами щом Гюлен е антикомунист, и Ердоган също, значи Ердоган гони Гюлен по вероятно бизнес причини, нали са били партньори? Лична вражда, но замеси Ердоган и САЩ, арестувайки пастора и от Щатите размахаха пръст: пастора или ембарго! Явно Ердоган обича ембарго...

    Коментиран от #67, #70

  • 65 Валя

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Хасан":

    Том Круз както и Джон Траволта не са толкова глупави да вярват на простотиите на сциентолозите,държат ги с компромати с цел реклама даже имаше документален филм за това мисля че по Nat.Geo. моят Бог и религия казват -,Живей както намериш за добре и не позволявай на никой узурпатор да налага мнението си върху теб,защото е егоистично и нечовешко,не се моли и не падай на колене пред никой,ти си човешко същество и не е нужно да се самоунижаваш,,
  • 66 668

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Хасан":

    Г-н "икономист" ... държавен или частен, дългът е дълг на страната и страната е жителите й.

    Коментиран от #71

  • 67 Гюлшен

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Заратустра":

    Гюлен е вербуван шпионин , който служи на Америка

    Коментиран от #68

  • 68 Гюлфен

    3 3 Отговор

    До коментар #67 от "Гюлшен":

    Гюлен искаше да продължи започнатото от Ататюрк но Ердо не искаше и по-лесно беше да заплашва сънародниците си с Аллах и че такава била волята му и резултата е че където няма мозък има Аллах

    Коментиран от #74

  • 69 Валери

    1 0 Отговор
    В будката за охрана на пъва линия най-вероятно има редови полицаи т.е. тоя дето е стрелял ил ие много прост или е търсел отзвук в американските медии.
  • 70 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Заратустра":

    Не за само за бизнес интереси но и почна ..да ”хвърля сянка върху властта”..както де казваха в сериала Великолепния век...и никоя власт не иска това ..( Борисов също)...защо ? Ударите поемаш ти ,дивидентите друг ...
  • 71 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "668":

    При частния дълг ,частника си продава активите си..като много фирми на прехода..а при държавния ..държавата взима дългосрочни заеми,мВФ ,орязва социалните плащания,пенсии...като Гърция..и се получават размирици и хаос..

    Коментиран от #73

  • 72 Osman

    4 1 Отговор
    Браво. Смърт за американските свине
  • 73 668

    0 1 Отговор

    До коментар #71 от "Хасан":

    Дългът на предприятията и банките на страна, тъй като те не могат, се поема от страната, т.е. гражданите на страната. И това ги прави от по-бедни до много по-бедни. За какви безцени активи говориш. Турските фирми имат огромни заеми във валута. С инфлацията и спадането на лирата не могат да ги удовлетворят. Ако не се намеси държавата, край, фалит, и почва верига от последствия върху икономиката. А за тая работа са нужни огромни суми пари, стотици милиарди. Ти нямаш, трябва да намериш. Кой има толкова много пари. ЕС и МВФ. И Гърция потърсила пари при Русия, Иран, Китай, но първите нямат а Китай не дава. Очевидно е защо се провеждаха предсрочни избори, нещо трябва да се направи a се забави поради егоизма на Ердоган, който трудно се връща в МВФ. Това обаче е единствения начин.
  • 74 Гюлшен

    3 1 Отговор

    До коментар #68 от "Гюлфен":

    Познавам хора на Гюлен , които в последните няколко години бяха финансирани от Америка да купуват земи и друго недвижимо имущество и тук в България , отпускаха се и финанси , за да се строят джамии на места където и без това имаше джамия , според Вас с каква цел се прави

    Коментиран от #75

  • 75 любопитен

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Гюлшен":

    Я да споменеш и времето, когато Гюлен и Ердоган бяха единомишленици! Или не ти е удобно?

    Коментиран от #76

  • 76 Гюлшен

    1 1 Отговор

    До коментар #75 от "любопитен":

    Защо да ми е неудобно , Ердоган и Гюлен бяха единомишленици , до времето , когато Гюлен бе вербуван и си остана в Пенсилвания и не се върна след това никога в Турция

    Коментиран от #77

  • 77 любопитен

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Гюлшен":

    Айде сега Весела Розо, Гюлен бил вербуван! Ми хаятъм, и двамата бяха радикални ислямисти! Гюлен притежаваше училища, бизнес партньори на високо ниво, както и Ердо! Мислиш ли, че някой от тях ще клекне на неверниците каубои? Не, гюзелим! Просто в Ню Отоман няма място за двама султани! Това е простата истина! Ама там, в Анадола никой нямаше да ти даде възможност да се правиш на умна по нета!
  • 78 zonk

    0 0 Отговор
    С изстрелите не се прави нищо. Турците да следват примера на иранските ислямски колеги, които влязоха вътре и взеха и заложници !
Новини по държави: