20 Август, 2018 13:18 1 409 1

Дългоочаквана корейска среща

  • среща-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • война-
  • азия-
  • роднини

Северна и Южна Корея на практика още са във война

Дългоочаквана корейска среща - 1
Снимка: БТА/ AP

Десетки южнокорейци пристигнаха в Северна Корея, за да се срещнат със свои роднини, с които са били разделени от Корейската война през 50-те години на миналия век.

Първата подобна среща от три години насам ще се проведе в курорта Маунт Къмганг. Участниците са избрани чрез лотария – по 100 души от двете страни.

Южнокорейците, най-възрастният от които е на 101 години, ще прекарат три дни в Северна Корея, но ще се срещат с близките си само за няколко часа на ден, при това под строгия надзор на властите.

Мнозина носят дрехи, храна и лекарства за роднините си в много по-бедния Север. Милиони корейци бяха разделени от свои близки в резултат на войната на полуострова. Конфликтът завърши без подписване на мирен договор и двете Кореи де факто все още са в състояние на война и всякакви комуникации между цивилни са строго забранени, предаде Би Ти Ви.

Дългоочаквана корейска среща
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмпчо

    3 1 Отговор
    Веднага налагам санкции!
Новини по държави: