Last news in Fakti

20 Август, 2018 14:05 4 736 22

Русия иска спешна среща с талибаните

  • ашраф гани-
  • талибани-
  • афганистан

Москва подготвя международен форум за Афганистан и покани бунтовниците да участват

Русия иска спешна среща с талибаните - 1
Снимки: БТА/АР

Русия обяви, че подготвя международна среща за Афганистан на 4 септември и покани талибаните да участват в нея, предаде ТАСС.

"Планираме я за 4 септември", заяви специалният представител на руския президент за Афганистан Замир Кабулов пред агенция "Интерфакс".

Той потвърди, че талибаните също са поканени на срещата, която според него се вписва в "усилията за започване на процес на национално помирение в Афганистан".

Кабулов оцени позитивно вчерашното предложение за тримесечно прекратяване на огъня, направено от афганистанския президент Ашраф Гани. Специалният представител на руския президент изрази надежда, че и талибаните ще реагират по позитивен начин.

Русия иска спешна среща с талибаните

Вчера Гани обяви тримесечно прекратяване на огъня с талибаните, което започва днес. То ще продължи до рождения ден на пророка Мохамед, който се отбелязва на 21 ноември, но при условие, че и талибаните го спазват, уточни президентът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 там са

    30 7 Отговор
    Да ги търси в Германия,там са.Ядът и пият,и германките тръшкат.От кал да си,талибан да си.
  • 2 Фейсбук

    20 6 Отговор
    ЦРУ не харесва това.
  • 3 Коношенков

    10 3 Отговор
    Путин е готов да подкрепи талибаните срещу ид.
  • 4 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    9 3 Отговор
    А джендърите от снимката ще дойдат ли?
  • 5 плевен

    5 32 Отговор
    Русия се меси където не и е работата.Явно за да навреди на САЩ е готова да забрави за избитите руснаци в Афганистан.С това късогледо поведе ние, пада на нивото на американците.

    Коментиран от #6

  • 6 Хи их хи

    29 5 Отговор

    До коментар #5 от "плевен":

    Напротив, джудже им показва, че така, като краварите се месят, където не им е работата-Сирия, така и той ще им бръкне в дупето!
  • 7 Иванов

    6 25 Отговор
    Рашкити май са забравили как бягаха като антилопи от Афгана? Много къса памет, Жужи! Пийни една гинко билоба.

    Коментиран от #11

  • 8 гост

    7 20 Отговор
    Тия примитивни мужици още не са се научили че с терористи не се преговаря ! Но от друга страна има логика за преговори на терористи с терористи ...
  • 9 Kcaniba FOREVER

    8 22 Отговор
    Нормално е братята мюсюлмани се обединяват! Империята на злото, лъжата, наглостта и двуличието! Целият нормален свят се чуди как да се справи с тия камилари, а руските свине се съюзяват с тях! Айде кажете. и, че прошшѝя не подкрепя терористи???

    Коментиран от #12

  • 10 Иванов

    6 23 Отговор
    А, да добавя и за Сирия. Ако не са персите и ливанците, от Асад и памперс да не е останал! Рашките са едни хвалипръцковци.

    Коментиран от #13, #15

  • 11 Borislav Popov

    24 6 Отговор

    До коментар #7 от "Иванов":

    А краварите чии го търсят там вече 17 години ? Какво завоюваха като вкараха над 100 хил войника там. Отделно пуделите от алианса барабар с нас . Държат 1/3 от територията около Кабул и се крият в базите! Това спечелена война ли е ? А загубите ги крият и официално никой не знае колко са !

    Коментиран от #16, #19

  • 12 Borislav Popov

    18 5 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba FOREVER":

    Кой е терориста ? Кой ги нападна в собствената им държава ? Кой държи на власт едно марионетно правителство ?
  • 13 Borislav Popov

    13 5 Отговор

    До коментар #10 от "Иванов":

    Така е - персите и ливанците! А от другата страна една коалиция от 67 държави по последно преброяване ! И каква е равносметката ?!!!!

    Коментиран от #20

  • 14 T90

    24 3 Отговор
    Когато талибаните взимат властта през 96та изсичат над 90% от маковите плантации, което е и 90% от световното производство на опиум. Малко след това се намесват пазителите на света и след като 2001г ги свалят от власт, чрез война и много жертви, Афганистан подновява производството на мак, което е 95% от световното! Същите пазители произвеждат дрога в собствената си родина и я изписват съвсем легално на собствения си народ, като наливат луди пари за борба с наркотрафика за медицина и т.н. сега ако спрат вноса на херо за щатите тия ще се стопят със едно 50млн...
  • 15 Дядо

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Иванов":

    Пак ли те изгониха от Клуба на пенсионера ? С това заяждане пак ще ядеш бастуните !

    Коментиран от #21

  • 16 Мужик

    6 12 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Ти нещо май ги бъркаш американците с любимите си руснаци? Американците не са в Афганистат, за да завоюват или спечелят нещо, както бяха руснаците, а са там, защото талибаните в Афганистан даваха подслон на терористите от Ал Кайда. Затова, американците и съюзниците им от НАТО просто отвоюваха Афганистан от талибаните и спомогнаха за провеждането на демократични избори там. От тогава обаче афганистанското правителство не може да се справя само с набезите на талибаните и затова моли силите на САЩ и НАТО да останат там като гарант за сигурността. Руснаците пък за пореден път показват как могат да другаруват само с талибани и ислямистки терористи.
  • 17 vvv

    6 2 Отговор
    А кой създаде талибаните?

    Коментиран от #18

  • 18 Мужик

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "vvv":

    Не знам къде си мислиш, че ще те отведе отговорът на този въпрос, но, ако трябва да се придържаме към фактите - Пакистан...
  • 19 Иванов

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Как какво, в Афгана расте опиумен мак. Цялата страна е в макове, а от DEA го товарят на самолети и директно за САЩ. Там произвеждат лекарства, предполагам.

    Коментиран от #22

  • 20 Иванов

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Равносметката е, че персите и ливанците са много крути войни.
  • 21 Иванов

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Дядо":

    Не ходя по заведения. Предпочитам природата.
  • 22 знаещ

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Иванов":

    Цитат:"САЩ признаха, че повече от десетилетие след окупацията на Афганистан азиатската държава е производител и износител номер едно на хероин".
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания