20 Август, 2018 16:53 1 158 1

Стачка при съседите. Букурещ остава без метро?

  • метрорекс-
  • метро-
  • стачка-
  • букурещ

Служители протестират заради рискове за сигурността под земята

Около 300 служители на компанията "Метрорекс", оператор на букурещкото метро, протестираха пред министерството на транспорта, обвинявайки ръководството на компанията, че заради недостиг на персонал и недостатъчно финансиране се появяват рискове за сигурността на движението и пътниците, съобщава "Медиафакс".

"Би трябвало да назначим 700 души, за да имаме сигурност на движението на метрото, но ръководството на "Метрорекс" назначи директори и ръководен персонал, вместо да осигури кадри в поддръжката и други необходими длъжности", заяви синдикалният лидер Йон Радой.

Той отбеляза, че вече е имало технически проблеми и "дори рискове за сигурността на движението".

"Ще продължим тази мобилизация всеки ден до четвъртък, а от понеделник, 27 август, ще излезем пред правителството", посочи още синдикалният лидер, който не изключи възможността да се стигне и до обща стачка в метрото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доко

    0 1 Отговор
    то и в българия стават стачки ..попитали радио ереван кое българско въстание или коя българска стачка е некога била успешна..отговора е мълчание
Новини по държави: