20 Август, 2018 17:55 2 560 5

Тръмп: Това е лов на вещици

  • робърт мълър-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • уотъргейт-
  • дон макгън

Президентът обвини разследващия екип на Мълър в опит да повлияе на междинните избори в САЩ 

Тръмп: Това е лов на вещици - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини екипа на специалния следовател Робърт Мълър, който разследва предполагаемите връзки на предизборния щаб на Тръмп с Русия, че се е поставил в услуга на Демократическата партия и се стреми да окаже влияние върху предстоящите междинни избори в страната през ноември, предаде АР.

Според президента, който пусна серия записки в Тwitter, разследването представлява "маккартизъм", или "лов на вещици".

"Мълър и цялата му група от озлобени демократи-главорези само си търсят белята. Те изпитват удоволствие от това да зачернят живота на други хора, а в същото време не желаят да разкриват действително (състояли се) корупционни действия в лагера на демократите - лъжи, уволнения, унищожени имейли и много, много други неща. Озлобените демократи на Мълър просто искат да повлияят на (предстоящите) избори. Те са позор за нацията", написа президентът.

Той взе повод от материал във вестник The New York Times, който сравни юридическия съветник на президента Дон Макгън с Джон Дийн - адвоката на президента Ричард Никсън от времето на аферата "Уотъргейт". Дийн тогава постепенно се обърна срещу президента и в голяма степен допринесе за неговата оставка, макар че това му костваше затворническа присъда.

Тръмп: Това е лов на вещици

Обвинявайки отново вестника в разпространение на фалшиви новини, Тръмп посочва, че за разлика от Дийн, неговият адвокат Макгън не е "плъх" от ерата на "Уотъргейт", и че той сам е разрешил на адвоката си да свидетелства пред разследването на Мълър, защото няма какво да крие.

Междувременно самият Дийн, вече в доста напреднала възраст, е сред критиците на сегашния президент.

Той също откликна на публикацията и написа в Twitter, че "Тръмп е тотално некомпетентен и съвсем се е оплел, опитвайки се да спаси кожата в "Русиягейт". Съдбата никога не е благосклонна към некадърници, който го карат през куп за грош. За разлика от Никсън, обаче, Тръмп няма да се оттегли доброволно и достойно".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хасан

    2 3 Отговор
    Тоя ще го сполети участта на Кенеди май...събра много врагове и от Сащ и от света..мисли си че е,в телевизионно шоу...

    Коментиран от #3

  • 3 Салам Алеко

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Теб и мен също! Само че няма да останем в историята Роме!
  • 4 Вова

    5 0 Отговор
    В империята на злото ФАЩ да има корупция, манипулация и лъжи - това не е възможно, та те са люлката на световната демокрация!
  • 5 123

    0 2 Отговор
    Tozi pedal e nai golemiat palia4o. Niama li koi da opuka jena mu. 4e na nego ne mu stava. Glavata mu e prazna i kuha. Triabva niakoi da mu go nabii.