21 Август, 2018 09:56 8 113 17

Милиони ще се печелят от лов на глави в Русия

  • русия-
  • лов на глави-
  • наемник-
  • информатор

Руското правосъдно министерство разреши на МВР да плаща на информатори

Милиони ще се печелят от лов на глави в Русия - 1
Снимки: Shutterstock

Руското правосъдно министерство разреши на МВР да плаща на информатори - "милиони може да се печелят от разкриване на престъпления", пише "Комерсант".

Според действащи полицаи, цитирани в материала, в Русия ще се появят истински "ловци на глави", преследващи нарушителите на закона. Такива ще станат например частните детективи. А според бивши служители на реда плащанията може да предизвикат злоупотреби от страна на самите правоохранители.

До момента руската полиция стимулираше доброволните си помощници само в изключителни случаи - плащаше от собствени фондове награди за залавяне на особено опасни престъпници. Повечето нейни информатори и помощници обаче получаваха ведомствени медали, грамоти, ценни подаръци и удостоверения на извънщатни сътрудници, пише вестникът.

По негови данни занапред се предвиждат "насърчителни" възнаграждения от 50 хиляди до 10 милиона рубли.

Ветеран от силовите структури разказва как навремето тийнейджър съдействал за залавяне на екстремистите, организирали експлозии в Москва през 1977 г. - предложили му да си избере награда: детско влакче или колело. А през 90-те тогавашната милиция плащала за информация главно с пари, дарени от бизнесмени.

Милиони ще се печелят от лов на глави в Русия

"В изключителни случаи", при антитерористични операции, Федералната служба за сигурност плащала за ценни данни със средства, издействани "на най-високо равнище".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЖПеец

    24 12 Отговор
    Милиони,ама рубли...

    Коментиран от #3

  • 2 674

    14 33 Отговор
    Видя ли ,че в САЩ има такова нещо и хоп да се опитат да го наложат и в Матушка.Само дето в Русия тази практика ,ще е просто комична,а "ловците на глави" ще взимат нищожни рубли.
  • 3 goni

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "ЖПеец":

    Рубли, ама милиони!:) Нали знаeш, кое е единственото нещо при което количеството е по важно от качеството!:) " Количествените натрупвания водят до качествени изменения." Критичната маса води до ядрен взрив, ама не винаги!:) Зависи, какво се е натрупало, като критична маса!:)
  • 4 Айде бе вярно ли

    13 1 Отговор
    1 '' Повечето нейни информатори и помощници обаче получаваха ведомствени медали, грамоти, ценни подаръци и удостоверения на извънщатни сътрудници, пише вестникът.''
    2.''Тийнейджър съдействал за залавяне на екстремистите, организирали експлозии в Москва през 1977 г. - предложили му да си избере награда: детско влакче или колело.'' СТИГА ГЛУПОСТИ!!ИЗБЕРИ КРЕДИСИМО И ТОВА Е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 до хакерите

    13 5 Отговор
    Сега е момента да постнете в сайта на ДПС в России, снимките на нашите ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС, ОДС, НДСВ, ДОСТ, ЕвроРома, ДБГ, БДЦ, ... и да пишете : Издирва се от ФСБ - 1000 $ на глава! Е, ще се радваме да ги арестуват и откарат на разпити там, ще си починем малко. И ще си оправим и пътищата, щото строителите на Винету ги направиха като вълнолом... За А-така не пишете, те познават Волен и Корнелия и няма да повярват!

    Коментиран от #6

  • 6 goni

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "до хакерите":

    Готино!:) Ама, за 1000$ няма да стане!:) Подценяваш ги! Хората могат да ни направят услугата и безплатно, ама след това не знам колко ще ни струва!:)
  • 7 Dhjfrthhg

    12 17 Отговор
    А за путето колко дават че той е най големия бандит.

    Коментиран от #8

  • 8 goni

    10 5 Отговор

    До коментар #7 от "Dhjfrthhg":

    Не те съветвам да се ебаваш с Вова, нито с Бай Дончо!:) Тия двамата носят на майтап, ама до определена степен!:) Минеш ли границата....!
  • 9 Иванов

    3 6 Отговор
    Е, как да плащат на своите, като Сайдеров и русолизците им изяждат милиарди рубли?
  • 10 патриотъ

    6 0 Отговор
    А у нас кога?
  • 11 Туроператор

    4 3 Отговор
    Предлагаме несравними ловни изживявания - ЛОВ НА ДЖУДЖЕТА. Разбира се най-скъпият трофей е отстрелването на кремълското висше джудже с инициали в.в.п. На слука.
  • 12 onq s konq

    5 2 Отговор
    Ако съм БЕЗРАБОТЕН РУСНАК и трябва да избирам между подобен тип "работа",със сигурност ще избера служба във "Вагнер".Защото при тях може и да загина в Сирия примерно,но семейството ми ще получи все пак едно значително ОБЕЗЩЕТЕНИЕ и ще ме споменава с добро.При професията обаче "ловец на глави" и то ТОЧНО В РУСИЯ,рискът от разкриване самоличността на "ловеца" от Мафията е не "голям",а "сигурен" и не само аз ще бъда ементуално ликвидиран,А И СЕМЕЙСТВОТО МИ!Да-за дребни крадци,насилници и измамници схемата ще работи,където обаче и въэнаграждението е най-ниско.Да бъде издадено местонахождението на укриващ се едър мафиот обаче...там нещата са коренно различни!

    Коментиран от #13

  • 13 goni

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Колко време си живял и работил в Русия? Пишеш наизуст, ако знаеш, какво значи това!:) Няма значение! Симпатичен си ми!:)
  • 14 ннн

    2 3 Отговор
    Е те сега вече се самоизбиха! A ако им плащат във водка на скалп живи може и да останат, ама волосати няма да има!
  • 15 Хаха

    4 2 Отговор
    Що сте толкова нервни бе, сороспии?
  • 16 Гост

    1 1 Отговор
    Това са глупости, още преди 15 години като ходих в Москва и имаше на полицейските коли с разлепени плакати като бюлетин с кой се издирва и наградата за главата му.
    Тогава гида каза че това са мерки за борба с престъпността, поради огромните площи на Русия и че ловците на глави са изключително ефективни. Кеша се плаща директно от правителството и такива методи има в много други държави като САЩ например.
  • 17 simonm

    0 0 Отговор
    Като на Жуков Чифт червени гащи /наверно знаете случая/
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания