21 Август, 2018 11:15 2 057 0

Ракетен огън по президентския дворец (СНИМКИ)

  • афганистан-
  • талибани-
  • ашраф гани-
  • кабул

Президентският дворец в Кабул бе  подложен на ракетен обстрел;  няма пострадали

Ракетен огън по президентския дворец (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Президентският дворец в афганистанската столица Кабул бе подложен на ракетен обстрел, докато президентът Ашраф Гани произнасяше речта си за мюсюлманския празник Курбан байрам. Няма пострадали при атаката, която носи почерка на талибаните, предаде АР, като се позова на властите.

По време на речта, която се излъчваше на живо по телевизията, се чу тътен от експлозии.
Гани прекъсна словото си и каза: "Ако си мислят, че ракетната атака ще спре развитието на Афганистан, грешат".

Полицията заяви, че първата ракета паднала близо до президентството, а втората - в района на комплекс на НАТО и американското посолство в Кабул.

Ракетен огън по президентския дворец (СНИМКИ)

Афганистанските сили за сигурност обкръжиха къщата, от която предполагат, че са били изстреляни ракетите. Самолет бомбардира сградата и я разруши.

Засега никой не е поел отговорност за обстрела. В неделя афганистанският президент отправи към талибаните предложение за тримесечно прекратяване на огъня, но те го отхвърлиха.

Ракетен огън по президентския дворец (СНИМКИ)

Нападението нанася удар по усилията на Гани да убеди ислямистките бунтовници да седнат на масата за преговори за слагане на край на продължаващия 17 години конфликт в Афганистан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: