21 Август, 2018 19:42 2 461 24

САЩ наложиха нови санкции на Русия

  • сащ-
  • русия-
  • фирми-
  • санкции-
  • руснаци-
  • хакери

Вашингтон насочи мерника към Москва

САЩ наложиха нови санкции на Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Съединените американски щати наложиха нови санкции на Русия. Мишена този път са двама руснаци, руска фирма и словашка фирма заради техни действия в помощ на друга руска компания да избегне санкции срещу злонамерена кибер дейност на Русия, предаде „Ройтерс“

Министерството на финансите съобщи в изявление, че санкционираните компании - „Вела-Марин лимитед" в Санкт Петербург и словашката „Лачно СРО" - и руските физически лица Марина Игоревна Царева и Антон Александрович Нагибин са помогнали на фирмата „Дайвтекносървисиз" да избегне предишни санкции.

През юни САЩ санкционираха „Дайвтекносървисиз" за доставяне на екипировка и оборудване за подводно гмуркане на руски държавни ведомства, включително службата за сигурност (ФСБ). През декември 2016 година администрацията на Барак Обама санкционира ФСБ за агресивен тормоз на руското правителство над американски официални лица и кибер операции срещу президентските избори в САЩ от същата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соросоидни кърлежи

    16 9 Отговор
    болшой санкции, мале..

    Коментиран от #2

  • 2 Бесен Язовец

    10 19 Отговор

    До коментар #1 от "соросоидни кърлежи":

    Болшой не болшой, но руската рупия за 3-4 седмици изгуби 10 % от стойноста си ! Хич не е малко май, а каскет !?

    Коментиран от #12, #14, #15

  • 3 Да го кажем направо.

    15 10 Отговор
    Луд умора нема-така и америте....
  • 4 Антисоросоид

    19 8 Отговор
    И кео ? Путин си го премести от другата страна и отпи глътка чай.

    Коментиран от #5

  • 5 Бесен Язовец

    8 10 Отговор

    До коментар #4 от "Антисоросоид":

    Споко, утре Мара с маленките бозки пак ще ревне, а той Жужи нек си го мести, но ще дойде време, когато няма да му е до местене от крачол в крачол, оти файда от местене няма, а и на 20-те милиона руски граждани които живеят зад чертата на бедноста хич не им е до местене.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Borislav Popov

    8 6 Отговор
    Бе то големи санкции ! Санкционирали две баби и старец инвалид ! Направо ми скриха шапката ! Както я карат - могат направо от телефония указател по азбучен ред да почнат!
  • 8 ЗЕВС

    10 5 Отговор
    Въпреки санкциите, износа на петрол се увеличава. Изграждането на новия газопровод за Китай се очаква рязко да нарасне и газовият износ за Източна Азия. Газопроводите „ Турски поток“ и „ северен поток 2“ ще влеят допълнителни приходи в хазната. Освен това цените за добива на енергоносителите в Русия са в рубли, докато петролът и газът се продават за долари. В близко бъдеще това ще стабилизира рублата, и ще доведе до нарастването на БВП на Русия. Целта на Американските санкции е, по всякакъв начин да възпрепятстват изпълнението на започналите проекти!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 юрист

    0 5 Отговор
    Защо ми премахнахте коментара? Каквото и да триете, НЕ МОЖЕТЕ да спрете НАТО да обсъжда поне 2 належащи казуса:
    1. Дали да приравни кибератаките на военни нападения над държави - членки на НАТО по смисъла на чл.5 от Северноатлантическият отговор
    2. Дали да разреши на всяка държава- член на НАТО нейни частни търговски компании да имат правото на активен отговор на кибератаките, които са насочени към нейната дейност- т.е. веднага да им отговори, като напр, разработи технология, която да достигне до източниците на кибератаката, да ги идентифицира и да изпържи и хардуера, и софтуера им.
    Може да си заравяте главата в пясъка като щрауса, но НЕ МОЖЕТЕ да спрете в НАТО на най- високо ниво да се обсъждат тези въпроси между държавите- негови членове, както и не можете да забраните на държавните институции на която и да е държава- член на НАТО, да предприеме такава политика в сферата на киберсигурността, която счита за подходящи.

    Коментиран от #11, #18, #22

  • 11 Темпи

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Деси-Стояне, ти акъл имаш ли? Ако НАТО=САЩ искаха остър конфликт с РФ по този повод, можеха да почнат с позорно извинение, защото СНОУДЪН им свали гащата по най-неудобният начин. Поданик на най-богатата,могъща, военизирана и желана държава е решил да се жертва в името на несъвместимата със съвестта му истина. И потърси УБЕЖИЩЕ!!!!!! После да уточним, че цитираният член засяга и вмешателството на САЩ в скандпла с Германия, която е била шпионирана.. Абе ти се спъна в наказателното и питай Дошо-Ани-Стратокастрирания, дали има смисъл да я пазиш тая дузпа

    Коментиран от #13

  • 12 СССРБарета

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Не пиши глупости защото може някой да ти повярва! Рублата е напълно стабилна и е там където беше преди Руско американският разрив! Имаше момент на срив но всичко се възтанови! Русия продължава да е най- големият енергиен износител в света въпреки краварското квичене! Руската икономика има положителен ръст за миналата година въпреки санкциите и КОНТРА САНКЦИИТЕ и очевидно не е в РЕЦЕСИЯ (застой)! Честито джендъри!
  • 13 юрист

    0 5 Отговор

    До коментар #11 от "Темпи":

    “...ти акъл имаш ли? ...“ Не само, че имам “акъл“, ами и познавам БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕРИ, чиято тема на дисертацията е точно по т.2 от мой коментар № 10, схвана ли, смешно руско човече? Вие, руснаците, какво си мислите- че в България са останали само подобия на хора и че тук не вирее интелект? Ами само се пробвайте с кибератака срещу български официални сайтове- обещавам ти, че ЛИЧНО ще ти се изпържи и хардуера, и софтуера, понял, руски реднико? И козирувай на по-висшестоящият от теб, защото ти си пионка в руската иформационна война, а други създават отговора й в България- доста по-умни БЪЛГАРИ от теб!

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Дядо

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Наборе , защо остана стар ерген ? Даже и с бомбе на главата , си господин за един ден !
  • 16 Офицер

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    Познаваш български офицери , само че гърбом и наведена ! Това ,че метеш някаква кантора не те прави юрист !

    Коментиран от #17

  • 17 юрист

    0 5 Отговор

    До коментар #16 от "Офицер":

    Това, че ти се иска да съм обслужващ персонал като теб, не ме прави обслужващ перонал! Всички, които работите точно като обслужващ персонал и сте от мъжки биологичен пол, сте дегенерати в краниума- т.е. сте интелектуални инвалиди....Впрочем- до сега не съм те наемала да почистваш кантората ми и не се натискай -точно ти НЯМА да получиш тази работа! Не ми трябват за обслужващ персонал злобни, високомерни и умиращи от яд мъжки говеда, които нямат представа от лоялност и ред!

    Коментиран от #19, #20, #23

  • 18 Пешо

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Трият ти глупостите, ти до коментари още си на светлинни години.
  • 19 Шеф

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Не стига ,че си грозна и стара , ами и злобна !
    Парцала с който бършиш пода е по-умен и по-красив от теб !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ГосТ

    1 0 Отговор
    Са треа ЕС да ги отмени санкциите и всичко ше си дойде на мястото ;)
  • 22 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    НАТО се превърна организация в защита на американските интереси и американските корпорации ...в Ирак американските войници умряха не за демокрация а за дивиденти на акционерите на петролни фирми
  • 23 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Уважавам те ...немска дисциплина,френски финес и българска красота ...така те преставям
  • 24 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЮНИОН СТЕЙТС - " ГОТЪМ " ЛИ Е ???