23 Август, 2018 01:30 1 699 2

Мароко връща военната повинност

  • войници-
  • армия-
  • повинност-
  • мароко

Отказът е наказуем

Мароко връща военната повинност - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Мароко се готви да върне военната повинност, предаде Асошиейтед прес. Ако това стане, мъжете и жените на възраст между 19 и 25 години ще трябва да служат една година в сухопътните, военноморските или военновъздушните сили.

В понеделник правителството е одобрило такъв законопроект и се очаква той да бъде приет от парламента през октомври. Министрите посочват, че целта е "да се укрепи усещането за национална принадлежност след младите хора". Планът обаче беше посрещнат с остри реакции в социалните медии.

Според критиците му правителството иска да превърне младите мароканци, които са най-засегнати от безработицата, в патриотари с промити мозъци, предаде БНР. Отказът да се даде военна служба е наказуем с 1 до 3 месеца затвор и глоба. Мароко премахна военната повинност през 2006 година, за да спести финансови средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обндно Меню

    9 2 Отговор
    Целият свят са тресе. Съюзите са заблуждения, иде война! Няма да е от обида, а по навик! Умните се готвят за съпротива
  • 2 no name no face no number

    5 0 Отговор
    Няма как да се спре вече, едните мнооого са си повярвали и нямат спирачки. Привидно цял свят е техен и е с тях, реално ще разберем скоро дали е така. Няма да се извъртят много набори преди началото на войната, тя иде с пълна сила и манипулации.