Last news in Fakti

22 Август, 2018 15:15 2 198 24

Анкара: Атина е на страната на превратаджиите

  • гърция-
  • турция-
  • преврат

Турция обвини Гърция в подкрепа на участниците в опита за смяна на властта от 2016 г.

Анкара: Атина е на страната на превратаджиите - 1
Снимки: БТА/АР

Турция обвини Гърция в подкрепа на участниците в опита за преврат от 2016 г. заради решението на Държавния съвет в Атина да отхвърли възражение на гръцкото правителство във връзка с предоставянето на убежище на турски военни

Новината предаде ТАСС, като се позовава на коментар на Йомер Челик, говорител на Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеп Ердоган.

Съвсем очевидно е, че с решението си съдебните власти в Гърция заеха страната на враговете на Турция и пучистите. Такъв подход е още по-сериозен и позорен в сравнение с подкрепа на тероризма, написа в Тwitter Йомер Челик.

Отношенията между Атина и Анкара се обтегнаха след отказа на гръцкото правосъдие да екстрадира осем турски военни, избягали с хеликоптер в Гърция часове след опита за преврат през юли 2016 г.

Анкара: Атина е на страната на превратаджиите

Военните са обвинени от Анкара, че са участвали в опита за преврат, което те отричат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 работата отива на плачка

    6 1 Отговор
    Туй то.Палавници.Нали не са участвали във Втората Световна война,че им се палува сега.Като за последно.
  • 3 Хи их хи

    11 4 Отговор
    Ха, то щото в Тюркия военните хич преврати не са правили, ама даже и въобще!
  • 4 byd

    19 2 Отговор
    Тия са неандерталци не са хора
  • 5 ПЕЕВ

    24 9 Отговор
    ТУРЦИТЕ ИМАТ МАНТАЛИТЕТА НА ЦИГАНИ.
  • 6 M. A. G. A.

    22 4 Отговор
    Покрай този опит за преврат Ердоган обезглави турската армия. Всички кадърни офицери които са завършили на запад и са с западно мислене, бяха обвинени, заключвани, бити, унижавани, уволнени. Резултата се видя при Африн, как армия с поддръжка от авиация и бронирани машини, два месеца се мъчи да измине 15 километра.! И дадоха неоправдано много жертви. Банда без команда.
  • 7 Хасан

    10 10 Отговор
    Това да поткрепяш пучисти е много лош мюсулмански грях и бог ще накаже византийците.Те са залепени от омразата си към нас турците, но ние сме добри хора, търговци. Който е тръгнал срещу нас добро не е видял. Държавата на византиеца не може да се мери с Турция. Ние изнасяме много продукция. Всяка седмица през Капитан Андреево минават милиони тирове пълни до горе с ибрици, баклава, локум, гьозлемета, джапанки и чорапи Пума по 0.50 ст чифта. Обичаме и храним цяла Европа и половин Китай. Освен това всеки месец в Турция идват към 60 млн туристи, 5/4 от които са нашите братя руснаци. Сметнете колко камиона с рубли са това. Така че не ни мислете нас турците. Ние сме добре ама ще се оправим.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 плевен

    11 4 Отговор
    Правят се на луди. Гюлен бил виновен, сега пък Атина. Преврата им го организира САЩ. Ама как да го кажат?

    Коментиран от #9

  • 9 Иванов

    7 5 Отговор

    До коментар #8 от "плевен":

    Превратът им го наррави Москал, за да ги смрази с янките и да ги привлече на своя страна и успехът бе пълен. Така майсторски ги изработиха, че едва ли някога ще се усетят.
  • 10 впечатлен

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Бре Хасане, хайде стига с тия ибрици! За каквото и да се спомене любимата ти Турция, ти все за някаква баклава и някакви ибрици говориш! В момента Турция се управлява от един луд диктатор. Няма държава, изтърпяла подобно управление, да се е отървала безболезнено. Тепърва турците ще патят, Аллах е далеко, а Ердоган не е вечен. Тази лудост все някога ще свърши.

    Коментиран от #12

  • 11 343

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Една седмична стачка при Капитан Адреево и Кипи Евру, и готово с турските боклуци, лидера им и режима му.
  • 12 Хасан

    2 8 Отговор

    До коментар #10 от "впечатлен":

    Някакъв БЪЛХАрин пише от мое име

    Коментиран от #14

  • 13 Сюлейман Озкейнакчи

    7 2 Отговор
    Европески въздух, въздух на свобода. Благодаря за всичко Гърция и Запада. Много поздрави на Хасан, протурския сайт и техния световен...кичим...лидер. Аста ла виста бейби!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бат Саше

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Кон, това ти ли си??? Страшен фен съм ти вече! Вземи си сложи една снимка поне, да ти се радваме:)))))

    Коментиран от #18, #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гост

    2 1 Отговор
    Реджеп Тайип Ердоган използва САЩ като претекст за събитията в Турция.
    „Кризата в отношенията със САЩ е нещо, което Ердоган и приближените му използват, за да намерят външен виновник за случващото се в страната. Самият скандал с този пастор на фона на огромните структурни дисбаланси в икономиката е нещо смешно, за да може Ердоган да има претекста да каже: „Вижте, САЩ се месят в нашата монетарна политика, искат да сринат лирата“.
    Не трябва властта и независимостта на централната банка да се смесва с политиката, подчерта Райков. Той добави, че инвеститорите в Турция очакват точни и ясни действия от страна на централната банка. Трябва да има драстично вдигане на лихвените проценти, много ясни действия от страна на администрацията и на Ердоган за това как ще се ръководи централната банка, защото това беше един от основните мотиви да започне спадът в икономиката.
    По думите на анализатора предстои допълнително поскъпване на долара след септември. !!!!!!!!!!

    Коментиран от #19

  • 18 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бат Саше":

    Не съм много фотогеничен..плешив,с мустаци ..хилав и с очила..имам мерак на юристката ..ама нямам никакъв шанс..аз съм Лудогорец ,тя е Барселона
  • 19 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Допълнително повишение на лихвите значи ,високи кредити ,те от своя страна водят до нисък растеж ,съкрещения ,безработица и свиване на икономиката...а напротив ..висок експорт,високи приходи от турузъм,външно финансиране от незападни институции, преструктъриране на дълга от Запад на Изток,използване на облигации в юани и по малко търсене на долари ще бъде добър удар срещу валутните манипулации

    Коментиран от #23, #24

  • 20 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бат Саше":

    Не,не е Коня,друг съм,някога и снимка ще си сложа. Ама нашите мекерета журналисти ми трият мненията,а оставят Хасановите нарочно,за да дразнят И успяват.

    Коментиран от #21

  • 21 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    А защо пишеш от мое име?
  • 22 Çorlu

    2 0 Отговор
    Aaaх ax... тази снимка всеки път показва колко скапана е тая "втората армия в нато", aaax ax...
  • 23 институт по психотерапия

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Ааа, много добре, браво, личи ви че сте следвали следдипломен курс по Ердоганомикс, браво, браво.
  • 24 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Мечтай си , не ми пречиш , ама тури некое бурканче за всеки случай в мазето , че септември е го де е , а каквото кажат акулите от Уолстрийт , обикновенно се СЛУЧВА !!!! Гооооолем глад и още по-голем срам иде , щот Ердо го чака голямо клякане , ако не изчезне преди това за по-бързо !!!
Новини по държави: