Last news in Fakti

22 Август, 2018 19:40 3 818 7

И Сърбия връща задължителната казарма?

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • военна служба-
  • косово
И Сърбия връща задължителната казарма? - 1
Снимки: БТА/АР

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че страната му обмисля дали да върне през 2020-2021 г. задължителната военна служба, седем години след като тя бе премахната, за срок от три или шест месеца, съобщи Reuters.

Вучич уточни, че това зависи от анализа на министерството на отбраната и от наличието на необходимите средства.

Той посочи и публични критики, които биха могли да последват подобна стъпка и допълни, че те биха били неизбежни, независимо дали става дума за задължителна военна служба или не.

И Сърбия връща задължителната казарма?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    5 11 Отговор
    Тоя Вучич е СРЪБСКИЯТ СЛАВИ-И ПО РЪСТ,И ПО "УМНОТИИ".Та за какъв "АНАЛИЗ" на сръбското МО става дума,след като нещата ОПИРАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ДО ПАРИ?Не МО,а МФ трябва да пита Вучич ИМАТ ЛИ АДЖАБА КИНТИ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ИЗХРАНВАНЕТО И МАСРАФА НА ЕДНА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВОЕННА ПОВИННОСТ,или си тананика досадни ПОЛИТИЧЕСКИ ПСАЛМИ?!
  • 2 ванката

    9 3 Отговор
    дори и сърбите живеят по добре от нас и ще продължават да се развиват докато имат такъв лидер както този както колегата с гладкия мозък го оприличи на слави ако е вярно то означава че и ние след следващите избори ще тръгнем към възход защото слави идва и за малоумните привърженици на герб той ще управлява но не с тия утрепки които сега са във властта а с хора които имат мозък образование и необходимите качества но вие които го оплювате не ви достигат мозъците да го осъзнаете но живота ще ви го докаже!!! дано сте живи и здрави за да видите колко сте били заблудени

    Коментиран от #3

  • 3 Пружината

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ванката":

    Съгласен, но Слави и шепа хора сиг нищо няма да постигнат. Трябва да се вдигнем всички българи. Оффф писна ми да чакам ...

    Коментиран от #4

  • 4 хахахах

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пружината":

    Ааааааа недей така ще постигнат просто и на тях им се дощя да станат от милионери милярдери тоя филм го гледаме вече 30г

    Коментиран от #5

  • 5 хихихих

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "хахахах":

    Предложи друг вариант, тогава. Аз не виждам.

    Коментиран от #6

  • 6 jforfk

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "хихихих":

    Вариантът е предложен от бившият съветник на финансите при президентът Рейгън и сегашен писател - Пол Крейг Робъртс цитирам по памет: "ако искате да се оправите, веднага излезте от НАТО и ЕС". Да коментирам и статията. Всички империи и велики държави са паднали, когато армията става платена и по-лошо, наемническа. Щото наемника гледа да си вземе парите, а на мъртвец защо са му пари? Има една златна максима: По добре е да храниш собствена армия, а който не го прави, храни окупаторска такава. Браво на сърбите. Едва ли някога ще чуем Вукич да казва: "каквото наредят началниците в Брюксел". А у нас си имаме поговорка "преклонена главица сабя не сече". Не съм чувал никъде по света нещо по-унизително. Едно време се кълняхме "без да щадя кръвта и дори живота си", а сега един полк не можем да съберем, ако се наложи ... Дано не се налага.

    Коментиран от #7

  • 7 Сърбомразец и русофоб

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "jforfk":

    Стига си възхвалявал мръсните сърби, които винаги са били в съюз с враг № 1 на България - Русия и са се опитвали да ни унищожат! Просташко е да имаш такова унизително поведение и да възхваляваш народ, който винаги ни е мразел и се е стремял да ни унищожи !
Новини по държави: