Last news in Fakti

23 Август, 2018 08:46 3 494 11

Тръмп се заема с насилието над бели фермери в ЮАР

  • сирил рамапоса-
  • южна африка-
  • фермер

Президентът на САЩ поиска от държавния секретар Помпео да проучи конфискациите на земя и убийства на фермери

Тръмп се заема с насилието над бели фермери в ЮАР - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че е поискал от държавния секретар Майк Помпео да следи ситуацията в Република Южна Африка във връзка с конфискациите на земя и убийствата на фермери, предаде Reuters.

"Поисках от държавния секретар внимателно да проучи конфискациите на земи и ферми в Южна Африка и масовите убийства на фермери", написа Тръмп в Twitter.

На 1 август президентът на Южна Африка Сирил Рамапоса обяви, че управляващата партия Африкански национален конгрес подготвя изменения на конституцията, за да може да се експроприират земи без плащане на обезщетения.

Белите продължават да притежават по-голямата част от земите в страната над две десетилетия след края на апартейда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОтличникаОтПсиходиспансера

    16 0 Отговор
    Белите кучета ги яли .
  • 2 Българина

    37 5 Отговор
    Белите нямат място в африка както и черните в европа! Всеки да си знае мястото и няма да има войни. Явно юдеите са решили тоя път войната да е в юар

    Коментиран от #6

  • 3 Да го кажем направо.

    16 5 Отговор
    Вътрешен проблем който наистина е ужасен...но САЩ какви пак ще го играят в държави които са суверенни??? Това си е чисто вмешателство в проблемите на чужда държава-поредното американско дебелоочие и арогантност.

    Коментиран от #5

  • 4 Morgoth

    24 0 Отговор
    Така и така САЩ се месят навсякъде - поне един път да защитят бялата раса.
  • 5 Иванов

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Да го кажем направо.":

    За да стане ЮАР или както и да се казва днес, това което е- скотобойна за бели, то вината е на САЩ. Пиши бургеноцид и се просветли преди да пишеш глупости!
  • 6 Ташко Мъдев

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    По-правилно казано нещо скоро не съм чел.

    Коментиран от #7

  • 7 Иванов

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Ташко Мъдев":

    Особено когато ти си го писал, налиии?) Жалък си!
  • 8 плевен

    13 0 Отговор
    С падането на апартейда, черните получиха свобода и водеща икономика.Сега икономиката им е бледа сянка от наследеното от белите. Синът ми показа снимки на изтърбушени небостъргачи, електрически огради около къщите, хора застанали на осовата линия на шосето с табели на гърдите и гърба "Търся работа". А движението за свобода се изроди в тежка криминална обстановка.
  • 9 аноним

    2 1 Отговор
    Казах ви аз прибираме бури в бия не имигранти .
  • 10 хахахах

    2 5 Отговор
    Тоя много е изветрял до края на год. може да се обяви и за БОГ
  • 11 анонимен

    3 0 Отговор
    Проблема там възникна още миналата година.Чернокожите поискаха земята да мине в техни ръце но се оляга. Няма кой да им я работи.Сега искат пълна конфискация.От консерватор откраднаха идеята за подписка та от една която се подвизава ше от време на време в афера.Макар че жената си беше умна безработна.