Last news in Fakti

23 Август, 2018 09:47 5 147 84

Турция да освободи пастора и кризата свършва

  • андрю брънсън-
  • сащ-
  • турция-
  • джон болтън
Турция да освободи пастора и кризата свършва - 1
Снимки: БТА/АР

Турция може да прекрати „незабавно“ удрящата по лирата криза в отношенията със САЩ, като освободи задържания американски пастор Андрю Брънсън. Това заяви съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън в интервю за Reuters, дадено по време на посещението му в Израел, съобщава агенция "Фокус".

„Вижте, Турция направи голяма грешка, като не освободи пастор Брънсън“, подчерта Болтън в интервю за агенцията. „С всеки ден тази грешка продължава, тази криза може да свърши незабавно, ако те, като държава членка на НАТО и част от Запада, вземат правилното решение и освободят Брънсън без условия“, увери Болтън.

Запитан дали САЩ поставят под въпрос членството на Турция в НАТО, като се има предвид противопоставянето, Болтън отвърна: „В момента тази тема не стои на дневен ред. Фокусирали сме се върху пастор Брънсън и другите американски граждани, които турското правителство държи противозаконно и очакваме този проблем да бъде разрешен“.

Според съветника на президента на САЩ финансовата инжекция, която Катар даде на Анкара, няма да помогне на икономиката на Турция.

Турция да освободи пастора и кризата свършва

„Mисля, че това, което те обещаха, е напълно недостатъчно, за да окаже въздействие върху икономиката на Турция. Със сигурност няма да помогне, но всъщност ще видим какво се излезе от обещанието им", коментира още Болтън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    39 36 Отговор
    Няма криза.

    Икономиката на Турция пращи по шевовете - турците изнасят най- много стока през цялата си история.

    Говедата вместо да извадят очи, изписаха вежди.

    Коментиран от #8, #17

  • 2 гост

    25 10 Отговор
    Бла , бла , бла , приказки за наивници ! Пастора може да го пуснат накрая за пред медиите !!! Първо Ердо трябва да положи "клетва за вярност" пред Тръмпи с всички придружаващи я нещица , а за театрото ще е за десерт !!
  • 3 гост

    12 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Реджеп Тайип Ердоган използва САЩ като претекст за събитията в Турция. „Кризата в отношенията със САЩ е нещо, което Ердоган и приближените му използват, за да намерят външен виновник за случващото се в страната. Самият скандал с този пастор на фона на огромните структурни дисбаланси в икономиката е нещо смешно, за да може Ердоган да има претекста да каже: „Вижте, САЩ се месят в нашата монетарна политика, искат да сринат лирата“. Не трябва властта и независимостта на централната банка да се смесва с политиката, подчерта Райков. Той добави, че инвеститорите в Турция очакват точни и ясни действия от страна на централната банка. Трябва да има драстично вдигане на лихвените проценти, много ясни действия от страна на администрацията и на Ердоган за това как ще се ръководи централната банка, защото това беше един от основните мотиви да започне спадът в икономиката. По думите на анализатора предстои допълнително поскъпване на долара след септември. !!!!!!!!!!
  • 4 287

    16 9 Отговор
    Колкото тръмп е избран законно (доказано), толкова е и демокрацията в Турция!
  • 5 ПЕЕВ

    22 27 Отговор
    ЕРДОГАН ЩЕ КЛЕКНЕ СКОРО.

    Коментиран от #6

  • 6 грантаджийче

    30 23 Отговор

    До коментар #5 от "ПЕЕВ":

    Те - говедата - вече клекнаха.
    Турците им го туриха рязан - говедата нямат контрол над проливите.

    Коментиран от #12

  • 7 Хасан

    29 10 Отговор
    Значи всичко е само една валутна манипулация ...”лихвени проценти”,”независима Централна банка”,”рейтингови агенции ”имат една единствена цел ..политически натиск срещу Турция...а след това казват че има наука наречена икономика..хахаха

    Коментиран от #9

  • 8 до българче

    16 28 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    Какво българче си ти бе продажно руско-турско мекере ? недей да скверни името Българско !

    Коментиран от #10

  • 9 гост

    13 16 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Еми в джамията учени няма да срещнеш , още повече икономически , хахах !!!! Забрави ли , "учения" 300 и кусур МИЛИАРДА външни заеми от ИНВЕСТИТОРИ ??? И тия същите трябва да разчитат на експериментите на "икономическия учен" Ердо ???? Е няма да стане , има си правила , който е взимал , да се съобразява !!!!

    Коментиран от #15, #16

  • 10 Хасан

    12 12 Отговор

    До коментар #8 от "до българче":

    Човека е туркофил..лошо ли е ?
  • 11 БУМЕРАНГ

    31 14 Отговор
    Пасторът трябва да мине пред турския съд , а там имат достатъчни доказателства срещу него в шпионства . Та нещата са за около 25 или 35 годинки не му мърдат.
    Перчема го знае какво го чака шпионина.
    До тук разбрахме че турската икономика няма проблем , а всичко е политически матиск , изкуствен натиск серсеми късогледи .
    ОБАЧЕ ЕРДО ЕДВАЛИ ЩЕ КЛЕКНЕ , ЕЙ ТЪЙ ЗА КЕФА НА ПЕРЧЕМА.
    ПЪРВО ЩЕ ГО УНИЖИ ПЕРЧЕМА , КАТО НОВОБРАНЕЦ И МЕНТЕ ПОЛИТИК. КОЙТО УСПЯ ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ДА РАЗКЛАТИ И ДА ОБЪРНЕ ВСИЧКО С ГЛАВАТА НА ДОЛУ. ТЕЗИ ПРАВИЛА СА ПОСТИГНАТИ С МНОГО ТРУД ЕНЕРГИЯ И ВРЕМЕ ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ .
    И ТОЗИ НЕСТАНДАРТЕН И НЕКОМПЕТЕНТЕН АДЖЕМИЯ ИЗВАДИ НЯКОЛКО БРЪМКИ ОТ ГОЛЯМА И СЛОЖНА ВЕРИГА , И РАЗТРОИ ЦЯЛАТА СИСТЕМА. ЕРДО Е С ОПИТ В УПРАВЛЕНСКАТА СИСТЕМА И Е ДАЛНОВИДЕН РЕФОРМАТОР , И НЯМА ДА ТЪРЧИ ЗА НОВИ ЗАЕМИ ОТ ИМФ . ТОЧНО ТОВА ИМ БЕШЕ ЦЕЛТА, ДА СУЧАТ ДА СМУЧАТ ЦЯЛ СВЯТ С ТАКТИКА МАРОДЕРИТЕ И ЛЕШОЯФИТЕ

    Коментиран от #22

  • 12 гост

    9 13 Отговор

    До коментар #6 от "грантаджийче":

    Верно ли бе , и кой ти го каза ?? От Масква ?? Ама нали знаеш , че те казват , че и "ръст на иконимиката " имат , ама в рубли , хахахха !!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Хасан

    17 5 Отговор
    Турския дълг е частен и се обслужваше ...но с валутна операция се направи така да се затрудни...имаш доход в лири ,знаеш колко ще е курса и си плащаш кредита ... но ако направиш валутна манипулация и курса рязко го повишиш тогава ще си затрудниш да плащаш

    Коментиран от #26, #81

  • 14 българче

    9 10 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Да, верно е. Говедата не смеят да минат Босфора, та пращат по някоя гемия в Черно Море, колкото да я има в новините.

    Коментиран от #84

  • 15 гост2

    15 10 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    На против...има и лекари ,и инженери,и генерали,които свеждат чело в името на Всевишния Създател!Не знам ,защо си мислиш ,че религията ограничава развитието на хората!Религията НАСЪРЧАВА ОБРАЗОВАНИЕТО!
  • 16 Хасан

    17 5 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    В управлението на Сащ са най фанатичните протестанти...чети малко за тях и ще разбереш същността им...Помпео е бивш пастор
  • 17 Хасан

    16 11 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    Така е аркадаш. Тази криза е измислена от задокеанския брат. Криза няма. Турската икономика е на върха и дърпа целия свят напред. Изпреварихме Китай, ама на много хора не им изнася да ги признаят. Г-н Ердоган е далновиден политик и икономист. Благодарение на него и на Аллах турската икономика е това, което е. Ние може да нямаме долари, но си имаме нашия бог Аллах над нас, и нашият велик султан Ердоган зад нас. Тези санкции са смешни. Турчина не можеш да го уплашиш с това. Турчина е работлив и як човек. Кон да го еве не мърда, а прави крачка назад. Освен това турчина е голям и известен търговец. Всяка седмица през Капитан Андреево минават милиони тирове пълни до горе с ибрици, баклава, локум, гьозлемета, джапанки и маратонки Адибас по 10 лв чифта.

    Коментиран от #19

  • 18 Хасан

    6 10 Отговор
    И е супер когато турския дълг и голяма част от турския внос е към европейски банки..с един куршум два заека ...икономически проблем в Турция който ще се разрасне към Европа ...и докато се мъчат Сащ е пак 10 г напреде ...
  • 19 Хасан

    10 8 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Ти не си добре ..ако те дразня недей да ме четеш

    Коментиран от #20, #50

  • 20 Хасан

    12 11 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Някакъв бълхарин пише провокации от мое име. Но това не може да промени факта, че турската икономика е много силна. Всяка седмица през Капитан Андреево минават милиони тирове пълни до горе с ибрици, баклава, локум, гьозлемета, джапанки и чорапи Пумъ по 0.50 ст чифта. Обличаме и храним цял Китай и половин Северна Европа. Къде сте тръгнали срещу нас? Турция си е добре, ама ще се оправи.
  • 21 гоСт

    13 7 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ КЛЕКНАХА!ФАКТ!Каквото и да последва от страна на Турция ,ще е в интерес на държавата, американците да му мислят с такъв преЦедент като бай ДОНЧО!
  • 22 шпека

    2 12 Отговор

    До коментар #11 от "БУМЕРАНГ":

    Съда: пастор Андрю, признавате лк се за виновдн в шпионаж? Андрю: да ваша чест. Снощи Айше дойде да се изповяда и каза, че го е шравила с вашия син. Съдията: пастор Андрю, съда ви амира за виновен, по всички обвинения. Закривам заседанието.
  • 23 999

    26 12 Отговор
    Турците, направиха Америка смешна и сама да си говори.. Отдавна никой не беше излагал Сащ пред света..

    Коментиран от #25, #31

  • 24 1453 Султан

    11 7 Отговор
    Икономиката на Турция е на дбо състояние да мисли Тръп след коледа ше видим
  • 25 без мозък

    10 13 Отговор

    До коментар #23 от "999":

    А на бас,че турция ще клекне!

    Коментиран от #29, #41

  • 26 Емигрант

    14 11 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Хясане нищо не ти разбира тиквата.Сега ще ти го обясня като на прост човек.Разликата в курса на лирата сега и преди 7 месеца е в това че преди като влезнеш в магазина пълниш една количка за ядене със същите пари с които сега пълниш половин количка,в същото време заплатата в лири ти е същата.Сега станя ли ти ясно какъв го дъвчат в турция.На тебя ти е лесно с бг.паспорт и европейска заплата да дрънкаш във форума.Абдал

    Коментиран от #30, #32

  • 27 Без име

    17 6 Отговор
    Сащ, нападнаха Китай, Русия, Турция, Иран, Европа, нека всички да се обединят и да поставят Тръмп на мястото му.
  • 28 Xасан

    11 7 Отговор
    Турция голяма Държава от никой несе плаши...
  • 29 999

    13 9 Отговор

    До коментар #25 от "без мозък":

    Турция, знае, че няма шанс срещу Сащ, но няма как и турците да не се препоставят на Сащ, за Турция е въпрос на чест и достойнството, САЩ ще спечелят, но никой още не знае като спечелят какво ще загубят! Има и друго, САЩ си отвориха много фронтове за "война" не може целият свят да е крив и само Сащ да са прави, нали се сещаш.

    Коментиран от #33, #38

  • 30 Хасан

    12 6 Отговор

    До коментар #26 от "Емигрант":

    Всяка валутна манипулация има шоков удар...целта е това ..но което казваш важи за вносни стоки ..вносната кола ще е по скъпа и турчина ще си купи местна ,вносното сирене ще е по скъпо и ще си купи местно,вносните телефони ще са скъпи и ще си купи местно производстао

    Коментиран от #64

  • 31 Enio

    6 14 Отговор

    До коментар #23 от "999":

    Америка, направиха турците смешни и сами да си говорят ТУРЦИТЕ ПОСТОЯННО СЕ ИЗЛАГАТ ПРЕД СВЕТА

    Коментиран от #34

  • 32 Хасан

    7 5 Отговор

    До коментар #26 от "Емигрант":

    Аркадаш, в СА "Димитър А. Ценов" ли си учил икономика? Личи ти. В момента Турция и Русия имат много повече милионери отколкото преди 3-4 Години. Особено Турция още малко ще изправи и Зимбабве по брой на милионери. Така че айде моля ти се образовай се малко икономически и тогава се изказвай.

    Коментиран от #36, #39

  • 33 без мозък

    6 7 Отговор

    До коментар #29 от "999":

    За това си прав! Но накрая, Турция ще клекне!

    Коментиран от #37

  • 34 999

    9 2 Отговор

    До коментар #31 от "Enio":

    Това, че си защитаваш националните интереси от кога е излагация? По - скоро се излага България, щото се върти като уличница при баба Меркел за пари.
  • 35 До Бумеранг

    7 10 Отговор
    Ще клекнат американците кога си визиш ушите орез крив макарон. Максимум месец и Ердо ще исвободи пастора оначе ще го свалят турчелята защото и на тях им става горещо на дупето.

    Коментиран от #55

  • 36 Хасан

    6 5 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    Що продължаваш да пишеш от мое име??ако имаш нещо към мен кажи ми ...псевдопатриот дупедавец!
  • 37 999

    8 5 Отговор

    До коментар #33 от "без мозък":

    Да, ще клекне, това го знае и Турция, но важното е, че Турция не се изкара страхлива, пред света и доказа, че не е васал на Сащ, и САЩ видяха, че Турция не е лесна държава.

    Коментиран от #60

  • 38 Реалист

    7 10 Отговор

    До коментар #29 от "999":

    Откога иран и северна корея са целия свят? Нещо бълнуваш. САЩ е най-мощната икономика в света. На второ място е ЕС. На трето е Китай. Останалите са далеч назад. Русия и Турция взети заедно не могат Франция да настигнат, какво остава за САЩ или целия ЕС. Във военно отношение да не говорим. Ирак, Либия, с големите им армии, знаем какво стана. А Русия и Турция вече 10 години не могат да бият една банда талибани от Сирия. Хахахаха. Смешно е, просто са несравними.

    Коментиран от #40, #42, #43

  • 39 Хасан

    4 4 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    Що се срамиш да се наречеш български..?»беше се провикнал Паисий

    Коментиран от #74

  • 40 Хасан

    7 6 Отговор

    До коментар #38 от "Реалист":

    Кажи ми коя война е спечелена от Сащ???
  • 41 Borislav Popov

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "без мозък":

    Какво залагаш ?
  • 42 Хасан

    4 5 Отговор

    До коментар #38 от "Реалист":

    Европа не е нищо освен една колония на Сащ ...има Американски Европейски сили които са извън европейските закони ,разпоредби ...
  • 43 999

    7 5 Отговор

    До коментар #38 от "Реалист":

    Значе, искаш да кажеш, че Китай, Северна Корея, Иран, Турция, Русия, ЕС, (Европа), са "криви" и само Сащ са прави, защото Сащ отвориха Икономическа война на почти цял свят, не само на Иран и Северна Корея.

    Коментиран от #45

  • 44 Хасан

    8 6 Отговор
    И защо всеки трябва да преклони глава и да прави всичко възможно «Америка отново да бъде велика»...боли ме за бъдещето американското дете ,мен ме интересува бъдещето на моето дете
  • 45 Реалист

    6 6 Отговор

    До коментар #43 от "999":

    Не съм аз, нито ти човека който ще определя кой е крив, кой е прав. Само казвам, че САЩ и ЕС си остават най-мощни в световен мащаб, само Китай е конкуренция. Русия и Турция раздрънкаха оръжие в последно време, но и двете са прекалено изостанали и икономически, и военно. А и тази дружба не се знае докога ще продължи. Само да ти кажа, че Русия осигурява охраната на границата между Армения и Турция. В Армения има руски ракети Искандер.
  • 46 Терористична страна

    8 8 Отговор
    добре известната история, ислямските турци преследват християни, ги хвърлят в затвора и ги мъчат. тя трябва да бъде сплескана
  • 47 Със сигурност

    8 7 Отговор
    Със сигурност Ердоган ще клекне и ще направи набързо някоя друга свирка. Така стана и с Путин - прави се на мъж, ама след това бързо го "обслужи", че и продължава с приятелското въртене на опашка и дупе
  • 48 Хасан

    5 5 Отговор
    Навремето и Хитлер беше мощен и икономически ис военно ,но светът се събра в една световна коалиция ..и знаем края ..Япония също беше икономически и военно ,даже нападна Китай и знаем за последствията ...така че ..истоиията помни много които искаха да подчинят целия свят ...но като всеки организъм ..Американската империя се роди,израсна,достигна върха и започва да умира ...всеки му се репчи ,никой не го слуша

    Коментиран от #51

  • 49 Bubbles

    5 4 Отговор
    Тия па за един чифут к'ва дандания вдигнаха, Ердоганя да му тегли ножа, пък краварите ще пореват па накрая ще млъкнат!
  • 50 бла бла бла

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    спри да пишеш като грък пред фалита. и те имаха растеж при ниски лихвени проценти и заеми, и вие. не открихте Америка, знаеш... всеки може да го направи. и онези, които го правят, защото техните политици искат да бъдат преизбрани, в края на краищата те плащат скъпо. и след това вие обвинявате чужденците, че те ... ви преследват

    Коментиран от #52

  • 51 Реалист

    6 4 Отговор

    До коментар #48 от "Хасан":

    Знаем, знаем, навремето и хляба беше по-вкусен, и доматите бяха по-сочни. Но да се върнем в 21 век, не сме 1945 година. САЩ е далеч от умиране. Имаше застой при управлението на Обама, но сега пак ще тръгнат напред. Да ти припомня, че не САЩ се разпадна преди 27 години, а една друга империя. Повлякоха и нас със себе си. Казаха ни "оправяйте се". И сега с цялата си наглост ни наричат предатели задето сме в ЕС и НАТО. Ми къде другаде? В ОНД ли?

    Коментиран от #53

  • 52 Хасан

    7 5 Отговор

    До коментар #50 от "бла бла бла":

    Икономиката е два вида ..едното е реалната икономик тая която произвежда стока и трупа реални активи ...а другата е в компютъра ..наредени чиста ,проценти ,лихви.....Гърците нямат реална икономика ,нямат предприятия ,докато турците произвеждат

    Коментиран от #56

  • 53 Хасан

    3 5 Отговор

    До коментар #51 от "Реалист":

    Тука е въпроса защо трябва да сме в някакъв блок ????..там където си има бхлгарски интерес ...ако намериш пазар за лютеница в Русия ,продавай си ..защо се бъркат??

    Коментиран от #54

  • 54 Реалист

    4 3 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Всички развити държави са в някакъв блок. Никой не е успял ако се е изолирал.
  • 55 неуважение

    8 7 Отговор

    До коментар #35 от "До Бумеранг":

    турците в турция плачат с черни сълзи за злото, което ги намери, а техните тука, в безопасност и спокойствие, опитвайки да ни докажат че не е така, говорейки за мощни икономики и американци които ще се поддадат, всъщност им се подиграват .....

    Коментиран от #57

  • 56 Хасан

    9 3 Отговор

    До коментар #52 от "Хасан":

    Докато турците произвеждат много. Всяка седмица през Капитан Андреево минават милиони тирове пълни до горе с ибрици, баклава, локум, гьозлемета и маратонки Адибас по 10 лв чифта. Гърка нищо не произвежда. По цял ден седи на сянка и пие узо. Така не се изпреварва Китай.
  • 57 Имам Байлди

    6 4 Отговор

    До коментар #55 от "неуважение":

    Ами какво очакваше... псевдотурци са и като псевдомюсюлмани дето са лъжат много.
  • 58 Хасан

    8 4 Отговор
    Аркадашлар,турция в момента е като северна корея .Има един милиардер начело на държавата в който се кълнат всички от страх да не попаднат в затвора.Той им обяснява как запада е виновен за техният недоимък а в същото време си кара бронирания мерцедес и живее като цар.Като е такъв патриот Ердоган защо не си запали мерцедеса и не се качи в турска кола.
    Всички диктатори са еднакви ,управлявят чрез страхът на хората.

    Коментиран от #61

  • 59 Хасан

    5 6 Отговор
    Бълхарин пише провокации от мое име. Но това не може да промени факта, че турската икономика е в подем. Турция произвежда много. Всяка седмица през Капитан Андреево минават милиони тирове пълни до горе с ибрици, баклава, локум, гьозлемета и чорапи Пумъ по 0.50 ст чифта.
  • 60 Всичко за властта

    8 10 Отговор

    До коментар #37 от "999":

    Ердоган целуна православните крака на руснака, в момента целува джендърските дупета на европейците, скоро ще целуне и афроамериканската наденица.

    Коментиран от #62

  • 61 Хасан

    2 6 Отговор

    До коментар #58 от "Хасан":

    Пукни от злоба,българино!!!
  • 62 гост

    8 5 Отговор

    До коментар #60 от "Всичко за властта":

    Оставете Турция нека се оправят както те си знаят,а се замислете за България,вижте какво става,какъв грабеж на банки и на застрахователни дружества,МИЛИАРДИ левове се откраднаха,а ви Турция та Турция!Ние само сме на плюс от всичко ,което става там,защото е ефтино и достъпно за нас.Къщата на съседа гори,а ние се радваме,а забравяме, че нашата колиба е със сламен покрив!!!

    Коментиран от #67, #68

  • 63 Жената на Хасан

    3 3 Отговор
    Беее бееееее, мееееее бееееее
  • 64 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    турците местни коли нямат,откъде толкова акъл за своя.

    Коментиран от #66

  • 65 Иванов

    5 4 Отговор
    Бай Даньо( хамерски вариант на бай Ганьо) прави кардинална грешка като се опитва да опитомява бесно псе. Бесните псета- кюпеци се приспиват, а не се опитомяват. Инак възникват огнища на зараза!
  • 66 Хасан

    7 2 Отговор

    До коментар #64 от "гост":

    Не ни трябват коли на нас. Ние си имаме г-н Ердоган и той ни извозва.
  • 67 Хасан

    5 6 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    Браво ..за пореден път ограбиха българина с Олимпик...след КТБ....сега ще има и гражданска за 800лв....тогава ще видим

    Коментиран от #70

  • 68 zonk

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    Не, няма да я оставим, ще ви разкажем истините, които болят, всеки път като почвате да приказвате лъжите си за чудесна страна, удивителен лидер, империи и други ч...и, псувайки съседите ви. Добро изчезване!

    Коментиран от #69

  • 69 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #68 от "zonk":

    Ахмак,я се образовай малко ако е това ,което боли,то България е разграбена от вашите добри християни,окрадоха МИЛИАРДИ левове,а вие се кефите на някаква "криза",която ще отшуми.България ФАЛИРА ,а не Турция,сега като спрат европарите,ще се види ясно,кой ,кой е?До тогава,вие си чешете краставите езици!

    Коментиран от #71

  • 70 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Хасан":

    Ще има Хасане и горко на тези, който ще паднат от власт. Милост, никаква!
  • 71 Иванов

    4 2 Отговор

    До коментар #69 от "гост":

    Рашке, явно като Песков много харесвяш рязани. Нямаш проблеми! Ще те зарадвам и то безплатно, на промоция!
  • 72 САЩ признаха

    6 0 Отговор
    Че те предизвикват "кризата".
    Къде отидоха приказките, че кризата се дължала на неправилната икономическа политика на Ердоган?
  • 73 Ганчова булка

    1 2 Отговор
    Грух, грух, грууух
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Рамзес3

    6 1 Отговор
    Пичове тоя Трамп-лин. Днес на русия .турция.китай.канада..........Утре на българия.Не се смейте на чуждото утре при нас може да дойде.Вземете поука ......

    Коментиран от #82

  • 76 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    ЕТО го ИСТИНСКОТО ОРЪЖИЕ на америчка!!!Безотказно,ефективно,могъщо,НЕВИДИМО...И оставя убеждението,,САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ,,!!!!такива ги избираме!!!!!Даже и НЕ ЗНАМ КАК ТОЧНО ДЕЙСТВА!!!!но работи безотказно....
  • 77 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    Ето какво става ,когато разчитаме на ,,чужди инвестиции,,......ВЪНШНИ ИНВЕСТИЦИИ==КРЕХКА ИКОНОМИКА...
  • 78 СССР

    1 5 Отговор
    Дрогари и дрогарки каква я мислихме ние каква стана тя …!? Нашата братушка Ердоган и той даде дупе на Тръмп … :( Срам и резил за дрогаря Путкин ...
  • 79 Тръмп

    2 4 Отговор
    Турция ще загуби 20-40милиарда на инат и пак ще пуснат Пастор, иначе ги чака глад по голи задници!!!! :) :) :)
  • 80 Тръмп

    3 3 Отговор
    Скоро в Турция ще ядат само български курнишони! :) :) :)
  • 81 юрист

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    “...Публикувано във факти.бг: .имаш доход в лири ,знаеш колко ще е курса и си плащаш кредита ... но ако направиш валутна манипулация и курса рязко го повишиш тогава ще си затрудниш да плащаш..“ затруднение е едно нещо, но системното затруднение може да значи и фалит на кредитополучателя. НЕ МОЖЕ един търговец- кредитополучател, ДА НЕ ЗНАЕ, че поема ИКОНОМИЧЕСКИ РИСК с тегленето на банков кредит във валута, която не е основната парична единица в държавата, в която оперира и е основната му дейност! И вместо предварително да ПРЕСМЕТНЕ МОЖЕ ИЛИ НЕ МОЖЕ ДА ПОЕМЕ ТАКЪВ ЕВЕНТУАЛЕН РИСК, нека продължава да отрича икономикса и макроикономиката, както и икономическата теория, да твърди,че се уповава на.... молитвите, да бие чело в земята по 5 пъти в денонощие, вместо да си действа по бизнеса, и да видим докъде ще стигне! Според мен, такова БЕЗОТГОВОРНО поведение го докарва до под кривата круша- т.е. неплажоспособност и фалит...В крайна сметка, за да му се отпусне такъв кредит, би следвало търговецът да е предложил надлежно ОБЕЗПЕЧЕНИЕ по кредита- активи на търговското си предприятие или залог/ ипотека, или е учредил особен залог върху част от търговското си предприятие. Но да НЕ ИСКА да плаща лихви, защото той бил мюсюлманин, а религията му не позволявала ползването на лихви, а пък взема търговски кредит от ЕС банка- не, тази НЯМА да стане!
  • 82 юрист

    3 2 Отговор

    До коментар #75 от "Рамзес3":

    “...Публикувано във факти.бг: Не се смейте на чуждото утре при нас може да дойде...“ Ти си поредният дърдорко- чужденец, защото, ако беше българин и живееше поне 3 поредни календарни години само в България, щеше да знаеш, че България е във валутен борд, което означава, че срещу всяко левче и всяка стотинка и банкнота в България, се държи ОБЕЗПЕЧЕНИЕ в БНБ. НЯМАМЕ У НАС БЕЗКОНТРОЛНО ПЕЧАТАНЕ НА ПАРИ- ВСИЧКИТЕ НИ ПАРИ В ОБРАЩЕНИЕ ИМАТ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ.ЗА ТОВА БГ. ЛЕВ Е МНОГО ПО-СТАБИЛНА И НЕВОЛАТИЛНА ВАЛУТА, ОТКОЛКОТО ТУРСКАТА ЛИРА, РУСКАТА РУБЛА , КИТАЙСКИЯТ ЮАН И Т.Н.! И вземи малко, че прочети какво е валутен борд, вместо да пишеш глупотевини!
  • 83 Някой

    1 1 Отговор
    Не ми е приятно да чета злобни националистически коментари. Но трябва да призная, че Ердоган е голям националист и популист. Това, на който не му е ясно, хал хабер си няма..Не е и пасторът основната причина за кризата, а геополитика, ракети, атомна ценрала, кюрди, Сирия, Иран и много други интереси. На всеки по-запознат му е ясно, че САЩ мога да сринат икономиката на Турция за няма и две години и без да си дават много зор. Така например, за 2 год. вдигане на митото само с 5% за автомобилите на Тойота, които се внясат в щатите ще нанесе загуби за японците в пъти по-големи, отколкото тези, ако си преместят завода им от Турция в друга страна. Да не говорим, че повече от 80% от продукцията на западните заводи в Турция се товари на кораби за Америка. В банковият сектор нещата стоят отчайващо по-зависими. Европа негодува срещу новите мита, но америка освен,че са най - силната икономика с най-голям БВП предлагат и най-добрия пазар за всички прозведени стоки по света с висока добавена стойност, затова и Европа няма категоричен отговор, само мърморене. От американския пазар са силно зависими и Китай и Корея и Япония, да не говорим за арабските страни с петрола им. Това, което наблюдаваме с Турция е игра на котка с мишка и див популизъм.
  • 84 Реално

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "българче":

    До 2023г всичко ще минава свободно. След 2023г ще видим какво ще стане.