23 Август, 2018 13:30 6 070 85

Турция: САЩ водят война срещу нас

  • пастор-
  • война-
  • турция-
  • сащ-
  • ибрахим калън-
  • санкции-
  • реджеп ердоган

Турция няма да посрещне атаките с мълчание

Турция: САЩ водят война срещу нас - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Говорителят на турския президент Реджеп Ердоган - Ибрахим Калън, заяви, че американската администрация води икономическа война с Турция. В специално интервю за „Ройтерс” Калън каза, че това се доказва от забележки на съветника по националната сигурност на американския президент Джон Болтън относно икономическата ситуация в Турция.

Според съветника на президента на САЩ Доналд Тръмп финансовата инжекция, която Катар даде на Анкара, няма да помогне на икономиката на Турция. Джон Болтън заяви още, че турската криза може да се реши незабавно, ако американският евангелистки пастор Андрю Брънсън бъде освободен незабавно.

Според говорителя на турския президент обаче последните политики на американската администрация противоречат на фундаменталните принципи и ценности на НАТО. Ибрахим Калън призова също така Вашингтон да уважава турската съдебна независимост. И добави, че страната не желае да води икономическа война с никого, но няма да посрещне атаките с мълчание и ще работи с останалите държави в света срещу наказателните мерки.

Двустранните отношения между Турция и САЩ се влошиха след опита за военен преврат на турска земя през 2016 година. Анкара обвини живеещия в Пенсилвания проповедник Фетхуллах Гюлен за организирането на пуча и поиска неговата екстрадиция, но Вашингтон отказа. Американците се аргументираха, че няма доказана вина на Гюлен и неговата организация за участие в преврата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Танас

    33 6 Отговор
    Не само срещу вас.
  • 2 Ердоган

    49 19 Отговор
    Краварите станаха за смях пред всички не дават ходжата вече 2 години а си искат попа.
    Перчема явно този живот няма да му стигне да се научи на елементарни обноски, но за сметка на това е абонат за османлийски токати

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Ердоган

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ердоган":

    Имах предвид равин-ходжата
  • 4 Буко Баламата

    16 16 Отговор
    Този все повече почва да прилича на един германец от близкото минало.
  • 5 СссереМ

    20 40 Отговор
    Дайте им го тоя пастор,и се дръжте като истински съюзници а не като фурнаджийски лопати,тия санкции ви изядоха цялата икономика вече,а и на вова дължите парички,а той не ще лири иска зелено.
  • 6 СссереМ

    15 21 Отговор

    До коментар #2 от "Ердоган":

    И как ша стане тая работа с токатите че всички се чудим?
  • 7 Хасан

    25 32 Отговор
    САЩ се правят на световен полицай, но тяхното време привършва. Турция е силна държава. Голяма. Имаме хилядолетна история. По турските земи има следи от пратюрки от преди 100000 години. Когато ние сме имали цивилизация, в САЩ са нямали държава а само индианци. Освен това турчина е як и издръжлив човек. Кон да го еве не мърда. Крачка назад прави. Който е тръгнал срещу нас не е прокопсал. Турция е голяма държава със силна икономика. Всяка седмица през Капитан Андреево минават милиони тирове пълни до горе с ибрици, баклава, локум, гьозлемета, джапанки и маратонки Адибас по 10 лв чифта. Обличаме и храним цял Китай и половин Северна Европа. Къде сте тръгнали срещу нас?

    Коментиран от #19

  • 8 a taka

    15 18 Отговор
    Ибрахим Калън да остави историите за диви зверове и да изплати заемите си....бързо!
  • 9 Колю Фичеф

    13 19 Отговор
    Е га се изтрепат резаци и кравари, та да погледаме сеир...или шоу, беше.
  • 10 зрител

    14 7 Отговор
    Мисля, че не си прав, сър. Тръмп поиска пастора, а ти не даваш? Ето, че нещо не е наред.
  • 11 Българина

    17 8 Отговор
    Турция има шанс да спечели войната шото няма ообщество, бхк и америка за турция...... Ние изгубихме войната още 1997г....
  • 12 Иван

    19 9 Отговор
    фундаменталните принципи и ценности на НАТО.

    Кога пък се загрижиха за тези цинности. Когато са до стената. А когато съюзниците им казват да се държат прилично-ние имаме право сами да решаваме. Ми ето решавайте-що се опирате на Натовски ценности сега.

    да уважава турската съдебна независимост

    Значи като искат Гюлен или 8 те войници в Гърциярешението на съда в САЩ и неправилно и така нататък, сега онез като искат, човек, който са затворил без да е напрвил нищо-уважавайте зенности на съ. ни система.
  • 13 500 милиарда дълг

    15 25 Отговор
    С кредитите на чужденците, ядохте, пиехте, танцувахте, се наслаждавахте, купувахте вили и коли, се представяхте за страхотни, но сега, мили турци, дойде времето да си изплатите дълговете си, и никой няма да се жали за вас.

    Коментиран от #16

  • 14 юрист

    6 17 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Говорителят на турския президент Реджеп Ердоган - Ибрахим Калън, заяви, че американската администрация води икономическа война с Турция. ...*
    Точно такива политически манипулации мотивират турците да палят чуждите посолства. Това е директно пострекателство за война на турците с американците, и понеже турците са по-първосигнални хора, очаквам живота на всички американски граждани в турция да е поставен под пряка заплаха. Утре същото може да се случи и с българските граждани, когато се окаже напр. че у нас започне производственото вадене на метанов хидрат и турски поток стане непотребен на турция, понеже ЕС няма да има нужда от 2ра тръба, по която директно да достиха до ес руският природен газ.

    Коментиран от #20, #22, #24

  • 15 Bubbles

    25 4 Отговор
    Че то като помислиш САЩ къде и с кого не водят война?

    Обтегнати отношения и натиск върху Турция, Обтегнати отношения и натиск върху, Китай, същото спрямо Русия и ЕС, КНДР и къде ли още не, изкормиха близкия изток и продължават да натискат като сега на прицел е Иран...

    Чудя се кога ли всички засегнати страни ще се обединят най после срещу тоя цирей на задника на планетата ни, нарече САЩ?
  • 16 Хасан

    16 8 Отговор

    До коментар #13 от "500 милиарда дълг":

    Не е,същоъо..построиха се атомни централи,мостове,аутобани ..все активи които носят доход
  • 17 САЩ са безсилни

    25 6 Отговор
    Само този който е безсилен да докаже правотата си прибягва до санкции. Само, че с Турция няма да успеят. Недалновидността им просто ще ги изтласка от региона
  • 18 Хитър Петър

    14 8 Отговор
    Освен това турчина е як и издръжлив човек. Кон да го еве не мърда. Крачка назад прави !!! ЕЕЕ Хасане с тоя лаф Насрадин Ходжа ряпа да яде . Още се хиля

    Коментиран от #32

  • 19 юрист

    15 11 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    ....Публикувано във факти.бг: Турция е силна държава. Голяма. Имаме хилядолетна история....
    Не- България е много по-стара държава от турция, българският лев е много по-силна и неволатилна парична единица, а както се вижда от настоящият момент- ако държавата ти е изградена върху местности, в които се кръстосват поне 4 разлома и постоянно е раздрусвана от микро и по-силни земетресения, няма особена полза от това, че държавната й територия е голяма...Ако в тази територия има природни богатства или подходящи почви за отглеждане на био храни- нещата са други, но... в турция далеч не цялата ви държавна територия има такива почви- за това и доматите и плодовете ви са с пластмасов вкус...

    Коментиран от #28

  • 20 Николов

    11 10 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Така, като ти чета детските разсъждения, ти не си никакъв юрист, а по-скоро поредният дървен философ.

    Коментиран от #23

  • 21 Тоягата

    8 14 Отговор
    Черни дни за Ердоган това не е като да плюеш по Меркел или белгийските педали тука ще има плющене по турските плоски глави стой та гледай.

    Коментиран от #72

  • 22 С какво

    13 6 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Ще го вадиш тоя метанов хидрат? То да не е тампон да го дръпнеш за кончето и да излезе?

    Коментиран от #26, #27

  • 23 юрист

    6 8 Отговор

    До коментар #20 от "Николов":

    Ами оспори чрез български съд правоспособността ми на юрист:) Нали си много знаещ и много вещ- пробвай се:) Само да не се каеш, когато нещата се обърнат срещу теб в съда и се окаже, че не само съм юрист, ами съм и адвокат- тогава АЗ ще искам обезщетение от тев в съда за нанасяне на неимуществени вреди:) Направо си приготви едни 10 К лева :)

    Коментиран от #25, #29

  • 24 Хасан

    17 5 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Само провокации правиш..каква е тая ненавист към Русия ?към екологично чистия газ?към екологично чистия транспорт ..тръбите??..защо защитаваш американските танкери които замърсяват океана и моретата?
  • 25 Хасан

    10 4 Отговор

    До коментар #23 от "юрист":

    Руснака продава газ на немеца и купува Мерцедеси и БМВ та ...пазарна икономика ...ако не продава как ще купува???..
  • 26 юрист

    3 6 Отговор

    До коментар #22 от "С какво":

    “...Публикувано във факти.бг: Ще го вадиш тоя метанов хидрат?..“ С БЪЛГАРОГЕРМАНСКА ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛОГИЯ, РАЗРАБОТВАНА ОТ ГЕРМАНСКИ И БГ, УЧЕНИ ОТ БАН. Ако не ми вярваш- отиди на Централния плаж във Варна или в Аквахаус на Св. Константин и Елена- от 2рото място И В МОМЕНТА се вижда корабът, от който СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА В МОМЕНТА изпробването на българогерманската технология за вадене на метанов хидрат от бг. акватория- около 8.5 км. навътре в морето точно пред Варна. Руснаците, пребиваващи във Варна , май не сте се интересували какъв е този кораб и защо стои нонстоп в морето точно пред очите ви, когато сте на плажовете на Варна:):):)

    Коментиран от #30, #45

  • 27 СссереМ

    2 10 Отговор

    До коментар #22 от "С какво":

    Ами ще сложиме женка ти да смуче и готово.

    Коментиран от #50

  • 28 Хасан

    15 10 Отговор

    До коментар #19 от "юрист":

    Каква е тая злоба към турчина??..направи си една почивка в Бодрум и секс авантюра с турчин ще се успокоиш ...ще се почустваш желана жена,нерви няма да ти останат..ще цъфнеш
  • 29 Николов

    10 6 Отговор

    До коментар #23 от "юрист":

    Днеска май е ден за вицове, от глупавите ти разсъждения, от правописа ти, от пунктуационни те ти грешки, и др. си личи, че си някой мъ*льо.. Ако, наистина си юрист, със тези разсъждения, незнам, какъв адвокат си, ама дори и тъкъв да си, доста гладен стол май.. със тебе делото със сигурност ще бъде загубено.

    Коментиран от #36

  • 30 Хасан

    8 4 Отговор

    До коментар #26 от "юрист":

    Защо си замърсяваш морето ??..сега и туризма ще убият

    Коментиран от #37

  • 31 Иванов

    2 5 Отговор
    Нямали да мълчат. Ми викайте, колкото ви глас държи, вийте, баукайте и квичете! Кюпеци прости!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 лол

    8 9 Отговор
    Азиатският Калин призова САЩ да зачитат върховенството на закона в Турция ... като в затвора са 4000 турски съдии !!!
  • 34 Хасан

    4 5 Отговор

    До коментар #32 от "Хасана":

    Пак пишеш от мое име

    Коментиран от #35

  • 35 Хасана

    2 5 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    Ти май не можеш да четеш
  • 36 юрист

    4 6 Отговор

    До коментар #29 от "Николов":

    “...Публикувано във факти.бг: Днеска май е ден за вицове, от глупавите ти разсъждения,...“ Това е дрън-дрън. Нека отделим спорното от безспорното. Безспорни са следните факти:
    1. В МОМЕНТА в наши териториални води, срещу Варна,на около 8.5 км от прибоя на плажа във Варна, стои кораб, който е научно изследователски и в момента изпробва нова българогерманска технология за промишлено вадене на газов хидрат от българската акватория.
    2. Изчислено е , че само залежите в БЪЛГАРСКА акватория на метанов хидрат, се равняват на 407 години БВП на България
    3. През 2013 г. руското министерство признава, че най- големият конкурент на руският природен газ, е метановият хидрат.
    Това са фактите! Всичко останало, написано в техен отговор, е руски опорни точки и руски дрънканици на килограм

    Коментиран от #38

  • 37 юрист

    2 8 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    1. https://www.dnes.bg/science/2017/07/24/goriasht-led-v-cherno-more-ekspediciia-vadi-metan-za-milioni.348195
    2. Съкровище за 16 800 млрд. на дъното на Черно море
    Учени:Само запасът от метан в газовите хидрати е равен на брутният ни вътрешен продукт за 407 години
    http://www.168chasa.bg/article/4256639

    Коментиран от #39

  • 38 Николов

    10 7 Отговор

    До коментар #36 от "юрист":

    Ама, и продължаваш да се излагаш.. смешко, псевдо - юрист! Кой знае, каква пра*ня си зад клавиатурата, ама иначе "юрист" се е писал...

    Коментиран от #40

  • 39 Хасан

    7 7 Отговор

    До коментар #37 от "юрист":

    Някой дърпа яко пари от европрограми..Сащ ще ти разреши ли да,вадиш ???

    Коментиран от #41

  • 40 юрист

    4 12 Отговор

    До коментар #38 от "Николов":

    Аз съм български адвокат от САК и упражнявам адвокатска професия от 18 години , пръ*дльо. Когато не знаеш професията на физическото лице- коментатор, на когото се подиграваш, е редно да не си чак толкова отворен, защото накрая от играчка става плачка. И си много смешен, защото дори не знаеш биологичният ми пол, а се обръщаш към мен в мъжки род:) Хетеро биологична омъжена жена съм, жалък смешнико... А сега вий като руски гладен пес на месечина:)

    Коментиран от #42

  • 41 юрист

    3 7 Отговор

    До коментар #39 от "Хасан":

    Сащ няма никаква намеса, защото това минава под егидата на ЕС проекти:):):)
  • 42 Николов

    9 8 Отговор

    До коментар #40 от "юрист":

    Ако, искаш бъди мъж, жена, извънземно, космонавт, марсиянец и др. на никой не му дреме за това! Във тези измислени сайтове, всичките сте адвокати, лекари, инженери, полицай, и др. а в същото време, си бъркат в носа и мислете, че крушката във вас дето свети е слънцето.

    Коментиран от #43

  • 43 юрист

    6 8 Отговор

    До коментар #42 от "Николов":

    “...Публикувано във факти.бг: Във тези измислени сайтове, всичките сте адвокати..“ Имаш грешка- аз не съм трол, така, че- след като не ме познаваш, не се изказвай неподготвен. А и много бързо може да се разбере дали съм адвокат- достатъчно е да ми се зададе въпрос от правото и на секундата нещата стават ясни... Пробвай да направиш същото и с един трол, и после сравни моят отговор, лексиката ми и употребата на професионални термини, както и реалния ми правен отговор на зададения казус, с отговора на трола и сам си направи изводите...

    Коментиран от #44, #46, #47

  • 44 Николов

    12 8 Отговор

    До коментар #43 от "юрист":

    В интернет всичко можеш да намериш за правото, и въпроси и отговори и др. Като си адвокат - юрист, какво правиш в този сайт 24 /7, нямаш ли важни дела, убийства, тва - онова, защо не спасаваш света от лошите като юрист, а си губиш важното време в тези сайтове
  • 45 Кух си като

    8 7 Отговор

    До коментар #26 от "юрист":

    Мезозойски охлюв.
    Чуло си нещо ама не си доразбрало. Пхаха
  • 46 "юристи" като тебе

    10 7 Отговор

    До коментар #43 от "юрист":

    Варненският свободен бълва на килограм. Де що не влезло никъде другаде и хоп, "юрист" от ВСУто. Хахаха

    Коментиран от #48

  • 47 измамен от държавата с ЗК Олимпик

    9 3 Отговор

    До коментар #43 от "юрист":

    Кажи за казуса с ЗК Олимпик, какво казва закона при фалит на застраховател.

    Коментиран от #51

  • 48 юрист

    8 9 Отговор

    До коментар #46 от ""юристи" като тебе":

    Ще ти се- завършила съм СУ и упражнявам професията си на територията на София- град:) Не ти ли хрумва, че съм била на почивка във Варна и там съм видяла с очите това, за което пиша?

    Коментиран от #52

  • 49 ТОЧКАТА

    8 2 Отговор
    Бафте у скъпия ПОП!!!!.../един за 70 милиона!!!/.Да не говорим за РЕЦИПРОЧНОСТ...когато Турция си поиска Гюлен...
  • 50 Твоята смучка по-добре.

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "СссереМ":

    Изпробвано в продължение на векове и запечатани в народния фолклор. Да ти напомням ли и на тебе народната песен Дили дили дишка мома свири(сам знаеш) на каква пи_шка?
  • 51 юрист

    6 4 Отговор

    До коментар #47 от "измамен от държавата с ЗК Олимпик":

    Виж си чл.564 и чл.565 ал.1 и ал. 2 във вр. с т.6.7, 8. 13 и 14 от Допълнителни разпоредби §1 от Кодекс за застраховането - https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2136717797
    Това значи, че гаранционният фонд НЕ ПОЕМА реален финансов ангажимент за обезщетение в конкретния казус, тъй като Кипър е държава- член на ЕС и не се явява “трета държава“ по смисъла на закона.
    А сега дай 40 лева за предоставяне на адвокатска услуга...
  • 52 Хаха

    3 8 Отговор

    До коментар #48 от "юрист":

    Видяла с очите и веднага реши, че се вади метан. Абе по-просто си отколкото си личи от писанията ти.

    Коментиран от #53

  • 53 юрист

    6 7 Отговор

    До коментар #52 от "Хаха":

    Освен глупости, някакъв факт, на който базираш твърденията си, можеш ли да публикуваш? Защото “коментарът“ ти не съдържа факти, а само субективно непрофесионално лично мнение.

    Коментиран от #54

  • 54 Искаш факти

    4 7 Отговор

    До коментар #53 от "юрист":

    Ами дай ти такива, че се вади метанов хидрат. Къде е, колко е изваден досега, колко е продаден и на кого, колко спечелихме от това и т.н.
    Аз казвам, че няма никакъв изваден метан и няма никакви опровержения за това.

    Коментиран от #56

  • 55 юрист

    4 4 Отговор
    http://uspelite.bg/imame-li-nov-nadejden-energien-iztochnik-zapochvat-sondaji-za-metan-v-cherno-more--1
    Имаме ли нов надежден енергиен източник? Започват сондажи за метан в Черно море
    28 септември 2017 10:00 | Автор: Нина Ружина | Екология
    Сондажният апарат MiBo-200, спуснат от германския научноизследователски кораб "Метеор", ЩЕ ИЗВАДИ ПЪРВИЯТ МЕТАНОВ ХИДРАТ ОТ ЧЕРНО МОРЕ. Експедицията, част от немския проект SUGAR, ще започне през месеците ноември и декември. От наша страна, участие ще вземат доц. д-р Атанас Василев (Институт по океанология - БАН) и д-р Валентин Георгиев (Геомарин ЕООД). Чрез дейността на експедицията ще се докаже, че на дъното на българската акватория на Черно море, отлежават хиляди кубични километри метанов хидрат....Корабът "Метеор" представлява морска лаборатория, която разполага с апарата MiBo-200, програмиран за автоматично подводно сондиране. В дебрите на Черно море, газовите хидрати се образуват на дълбочина под 500 метра. Размерите на находището са 60 на 25 километра. Учени са изчислили, че запасите възлизат на стотици хиляди кубични метра, а находищата ни са едни от най-благоприятните за извличане.
  • 56 юрист

    5 4 Отговор

    До коментар #54 от "Искаш факти":

    “През 2018 г. ще тестват добив на метан от газовите хидрати в Черно море 16.05.2016 Специална сонда ще бъде разположена в българската икономическа зона Планирано е през 2018 г. по германския проект SUGAR да бъде тествана технология за добив на метан от газовите хидрати в Черно море. Това ще стане със специална дънна сондажна установка в българската икономическа зона. Това съобщи за в. „Черно море” доц. д-р Атанас Василев от секция „Морска геология” в Института по океанология на БАН... Германският проект SUGAR (Submarine Gas Hydrate Reservoirs) е сред най-напредналите и добре финансирани, обясни доц. Василев. Неговата крайна цел е създаването на работещи технологии за добив на метан от морски газови хидрати. Академични и частни организации разработват три различни технологии. Най-известна и в напреднала фаза на изпитания е дънната сондажна система MeBo. Тя може да достига газовите хидрати в Черно море. Апаратурата работи на дълбочина 2000 метра и сондира до 200 м под морското дъно. В момента се разработва следващ прототип за сондажи до 500 м.Новата апаратура ще направи достъпни 90% от известните големи находища на газови хидрати, посочи доц. Василев...“
    https://www.investor.bg/novini-ot-chernomorieto/464/a/prez-2018-g-shte-testvat-dobiv-na-metan-ot-gazovite-hidrati-v-cherno-more-217014/

    Коментиран от #61

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Синанооглу

    10 7 Отговор
    турция върви по пътя на Гърция ,само че на гърците помогнаха и се изправиха на крака ,но за амуджите няма такива желаещи .Катар не си хвърли парите на вятъра, лихвата по заема е 15%.

    Коментиран от #63, #65

  • 59 СИММПАТИЗАНТ ЧЕСТЕН

    10 8 Отговор
    Еееее. ако беше нашия щеше да клекне и други щеше да прави, обаче турчинът е непреклонен.
    Евала аркадаш, кеффф ми е да го подлудиш тоя откичан пирчем откичин .
    ДАВАЙ ЕРДО , ПОЧТИ ПОЛОВИНАТА ЗЕМНО КЪЛБО Е С ТЕБ .
    НЕ СЕ ПРЕДАВАЙЙЙЙЙЙ , УСПЕХ ТУРЧИННННН
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Бла бла

    5 6 Отговор

    До коментар #56 от "юрист":

    Никъде не видях колко хидрат извадихме.
    Има огромна разлика между "ще извади" и "извади".
    Направо се учудвам, че в "юридическия" тези неща не ги учите. :)
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Салам Алеко

    10 3 Отговор

    До коментар #58 от "Синанооглу":

    Право им го казваш! Тези две държави, докато имаше комунизъм, дояха Запада, за да са добри партньори срещу комунизма! Вече няма комунизъм, и Запада ще търси начин да си върне хвърлените на вятъра пари! Гърция я закараха на дъното! Пенсии, заплати, и всичко падна до минимум! Сега е ред на другите минимуми да си платят за изнудванията към Запада!

    Коментиран от #69

  • 64 НАШИТЕ

    1 0 Отговор
    Е,НЯМА ДА Е СРЕЩУ НАС Я??!!
  • 65 тръбата тръбата

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "Синанооглу":

    +поне една тръба катарски газ до Европа,че и те семейства хранят,не само руснаците.

    Коментиран от #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Салам Алеко

    6 4 Отговор

    До коментар #65 от "тръбата тръбата":

    Тръбата обаче, като стигне до Одрин, сложете и тапа! През гърция е невъзможно да мине, а нас не ни интересува!

    Коментиран от #74

  • 68 Българина

    3 6 Отговор
    Ами активирайте чл 5 бе фесове лицемерни! За кво сте в съюз който не функционира
  • 69 Хасан

    7 8 Отговор

    До коментар #63 от "Салам Алеко":

    Какво значи дояха Запада???аз съм работил в Турция иди да видиш какво е работа...в България си е лайф...” те се правят че дават пари ,ние се правиме че работиме”..

    Коментиран от #71

  • 70 Хасан

    5 7 Отговор
    Тебе никой не те пита...питат Борисов ..защо мислиш че припка до Македония,Сърбия ..?заради тръбата

    Коментиран от #73

  • 71 Салам Алеко

    7 3 Отговор

    До коментар #69 от "Хасан":

    Ай ся, ходих в завода в Ущунел да ги уча! Видях достатъчно!
  • 72 Ами

    6 4 Отговор

    До коментар #21 от "Тоягата":

    ердуханя все някой му е виновен, че иначе няма как да оправдае 16 години кражби
  • 73 Кърджалия

    9 1 Отговор

    До коментар #70 от "Хасан":

    Хасан не се прави на друг . Всички знаем че си българин, който пише под името хасан.
  • 74 Да да

    4 5 Отговор

    До коментар #67 от "Салам Алеко":

    На вас ще ви забучат по една тръба отзад и ще ви хранят с боб и зелева чорба и дружно ще пълните хъба. Твоята вече сигурно са я забучили. Хаха
  • 75 Хасан

    1 6 Отговор
    ааа не е така...както казаха нашите хора на гърците да внимават да не ги давим както сме давили дедите им...това е фундаменталната ценност според нас турците...на по-силният !! е сега тръмп ни го нашмули но на нас ни харесва и само се въртим да ни влезе по навътре
  • 76 Салам Алеко

    6 5 Отговор
    А на вас ще ви натикат по един полумесец отзад, и ще ходите в Анадола да ви обиждат, както родителите ви преди! Ху. ху.

    Коментиран от #77, #78

  • 77 Хасан

    3 7 Отговор

    До коментар #76 от "Салам Алеко":

    На теб да не са го тикнали отзаде....като на прадедите ти

    Коментиран от #79

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Салам Алеко

    5 4 Отговор

    До коментар #78 от "Момо":

    Моме, гол да го бараш, сополив да го духаш! Отивам да се отчета на ходжата!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #79 от "Митьо Очите":

    Ок...понеделник съм в Истанбул ..дай да се срещнем
  • 85 Някой

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Не ми е приятно да чета злобни националистически коментари. Но трябва да призная, че Ердоган е голям националист и популист. Това, на който не му е ясно, хал хабер си няма..Не е и пасторът основната причина за кризата, а геополитика, ракети, атомна ценрала, кюрди, Сирия, Иран и много други интереси. На всеки по-запознат му е ясно, че САЩ мога да сринат икономиката на Турция за няма и две години и без да си дават много зор. Така например, за 2 год. вдигане на митото само с 5% за автомобилите на Тойота, които се внясат в щатите ще нанесе загуби за японците в пъти по-големи, отколкото тези, ако си преместят завода им от Турция в друга страна. Да не говорим, че повече от 80% от продукцията на западните заводи в Турция се товари на кораби за Америка. В банковият сектор нещата стоят отчайващо по-зависими. Европа негодува срещу новите мита, но америка освен,че са най - силната икономика с най-голям БВП предлагат и най-добрия пазар за всички прозведени стоки по света с висока добавена стойност, затова и Европа няма категоричен отговор, само мърморене. От американския пазар са силно зависими и Китай и Корея и Япония, да не говорим за арабските страни с петрола им. Това, което наблюдаваме с Турция е игра на котка с мишка и див популизъм.
Новини по държави: