23 Август, 2018 20:00 5 474 29

В Русия: Журналисти "потопиха" ракетата ни

  • сащ-
  • медии-
  • русия-
  • потопиха-
  • ракета-
  • журналисти

Лъжлива информация разпространиха американците, пишат руските медии

В Русия: Журналисти "потопиха" ракетата ни - 1
Снимка: Shutterstock

Анонимни източници от американското разузнаване споделиха пред CNBC, че руска ракета с ядрен двигател е паднала в Баренцово море, северно от Норвегия. Според американците всички извършени тестове на оръжието са неуспешни, като при последния опит ракетата е паднала в морето, а руснаците се опитват да я извадят, използвайки три кораба с оборудване за работа с радиоактивни вещества.

CNBС твърди, че операцията по изваждането най-вероятно няма да е успешна, позовавайки се на ядрения експерт Ханс Кристънсън, който е припомнил пред телевизията, че руснаците не са успели да вдигнат сами подводницата "Курск" и са поискали помощ от холандците.

"За разлика от американската телевизия, не разполагам с такава информация. Препоръчвам ви да потърсите нашите експерти в тази област - Министерството на отбраната", коментира новината за авариралата ракета президентският прессекретар Дмитрий Песков, цитиран от "Комсомолская правда".

Според руските медии има противоречие в думите на американските "експерти", тъй като в интернет има публикувани видеа с успешни тестове на ядрената ракета. Новината за падналата руска ракета идва в момент, в който край Москва се провежда най-голямото оръжейното изложение за руска бойна техника "Армия-2018", напомня Лента.ру.

По този повод военния експерт Игор Коротченко коментира пред РИА Новости, че става дума за специална постановка, "зад която стоят структурите на Пентагона, провеждащи информационни операции в киберпространството", предаде Дир.бг. Руските медии пишат, че освен анонимни източници, американските журналисти са цитирали "интернет потребители", според които "руски кораби маневрирали необичайно край архипелаг Нова земя".

Россия 24 обобщава, заявявайки иронично, че руската ракета е била "потопена" от американски журналисти. "Нека бъдем честни. Ако Министерството на отбраната наистина загуби ракета - никой няма да каже това. Но такава е и практиката в САЩ, тъй като те са мълчали с десетилетия относно техните инциденти с ядрено оръжие, включително относно изгубването на атомни бомби", заявява бившият заместник главен конструктор на Росатом пред Правда.ру.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1944

    17 62 Отговор
    руска ракета не потъва, щото е дървена. направиха "курск" от желязо и не можаха да го изкарат. взели са си поука.
  • 2 9 септеври

    67 17 Отговор
    Даже и дървена да е американските чифути и натовци пак ще се тресат от страх.

    Коментиран от #6, #27

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТОЧКАТА

    26 2 Отговор
    ...ЩЕ ли ви се?????
  • 5 боцмана

    40 8 Отговор
    Подиграват се с тъпите американци , защото могат.
  • 6 1944

    12 30 Отговор

    До коментар #2 от "9 септеври":

    уплашиха се от надуваемите су-57 на летището в сирия? от безаналоговите фърчила, дето още нямат двигатели?

    Коментиран от #26, #29

  • 7 Гост

    11 24 Отговор
    Не опровергаха, че е потънала ядрената им ракета(на дърва).
  • 8 Ветеран

    48 9 Отговор
    Горките американци , паднаха на ниво български сайт !
  • 9 ПОЗНАВАЧ

    9 19 Отговор
    Абе от прочетеното повече не хващат декиш руските изявления. Които по традиция и достоверност са стил ТАСС...
  • 10 Я виж

    29 5 Отговор
    След като едната е паднала в морето къда са другите три?Няма начин да не се засече радиоактивен теч от сателитите и нали янките са проследявали полета на ракетите или не са могли щом няма инфо за другите 3 ракети.Като че ли всичко е пропаганда.

    Коментиран от #21

  • 11 Kcaniba

    22 6 Отговор
    продажна амерска чифутска сгаг пос.и.ра се от страх, бълва памперси и фейк нююз!!!
  • 12 Kcaniba FOREVER

    6 25 Отговор
    Империята на злото и лъжата! Когато руснак каже нещо, някъде по света детектор на лъжата дава на късо! Само човек с диагноза може да им вярва на глупостите! За съжаление, русофилите са с тежка форма на шизофрения и вярват сляпо на всички руски лъжи!

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Да го кажем направо.

    27 5 Отговор
    Сефте ли са лъжливите американски новини???...Ами НЕ...Те лъжат постоянно -дори и официалните им лица.Кой излъга в ООН за хим.оръжие на Ирак...като показваше шише от най-високата меж.трибуна-???...И колко милиона човешки живота струваше тази лъжа..??? Само избитите деца в Ирак са половин милион-и то признати от Държавният Секретар на САЩ ,Медлин Олбрайт. Да даваме ли други примери за лъжите на американците-хиляди са...

    Коментиран от #16

  • 14 Kcaniba

    13 5 Отговор

    До коментар #12 от "Kcaniba FOREVER":

    империята ня зротофи лажата фащ!!!
    .. и нейната рая
  • 15 Kcaniba

    11 4 Отговор

    До коментар #12 от "Kcaniba FOREVER":

    империята ня злото и лажата фащ!!! ... и нейната рая
  • 16 Да ти го вкарам направо

    6 16 Отговор

    До коментар #13 от "Да го кажем направо.":

    Ами нали и русопитеците и техните слуги орки сте същите лъжци бе, тролчик. Какво ми се правиш на интересен?
  • 17 onq s konq

    5 17 Отговор
    "Ако МО/руското/ загуби ракета - никой няма да каже това".Тия руснаци май ВСЕ ОЩЕ си живеят в ерата на "Желязната завеса",когато единствената информация се получаваше от ПАРТИЙНИТЕ МЕДИИ,като всяка друга различна от нея СЕ НАКАЗВАШЕ С ДЕСЕТИЛЕТНА КАТОРГА!А не им ли минава през РУСКИЯ АКЪЛ идеята,че освен руски,в КОСМОСА ГЪМЖИ И ОТ АМЕРИКАНО-ЕВРОПЕЙСКИ СПЪТНИЦИ,като съвсем не всички са МЕТЕО И ТВ?И които "всеотдайно" предават "на когото трябва" супер образ дори когато ПУТИН ПИКАЕ В МИВКАТА?Ама тъй-"никой от Руското МО нямало да каже това"....А защо преди няколко дни показно бяха арестувани РУСКИ ВИСШИ ФУНКЦИОНЕРИ ,ОТГОВАРЯЩИ ЗА Т.Н."РУСКИ КОСМИЧЕСКИ СИЛИ"?Верно че те нищо не са изпортили на медиите,но...пък са били особено словоохотливи директно спрямо американските служби!

    Коментиран от #23, #25

  • 18 Царе на лъжата историята го доказа

    2 15 Отговор
    Най-долната и калена в соцсистемата държава бълваща пропагандна дезинформация - ссср/русия. Първия крият и мълчат, после отричат и накрая след много време може и да признаят. След официалния "край" на Студената война излязоха много истини за лъжите им, така ще бъде и след 50 години за сегашните им лъжи.
  • 19 Партенка

    4 8 Отговор
    Руснаците сами си пускат партенки. Тука се набляга не толкова, че опитите са неуспешни, а на това, че такава ракета все пак има. Хайде няма нужда, анимационните ракети не падат.
  • 20 Хаха

    2 12 Отговор
    Самолетонедоносача им на кюмюр ама ракетата с ядрен двигател....хахаха
  • 21 СссереМ

    5 12 Отговор

    До коментар #10 от "Я виж":

    На сателитите и гайгеров брояч ли имало,бря бря,страшна работа,а между другото ако падне амерска ракета всички медии се скъсват да плющят и няма как да се скрие,а получовеците и за курск мълчаха и за чернобил си траеха и за свалените пътнически самолети отричат,пълни кретени.

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хрис

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Мисли преди да изложиш тук великите си умопомрачения. Няма АМЕРИКАНО-ЕВРОПЕЙСКИ СПЪТНИЦИ. Има Европейска космическа агенция, която по европейски програми зстрелва спътници и космически сонди за изследване на околоземното пространство и обекти на Слънчевата система. По програмите на агенцията активно участва и Русия. Агенцията има и морска платформа за изстрелвамне в космоса на спътници и сонди. Тя е разположена в близости до екватора -ха познай защо.
    Всезнайко да ти светна нещо ! " Руски ъкосмически сили" няма, има въздушно-космически сили ( ВКС) -ха познай защо се наричат танка.
    Що се отнася до арестуваното лице, то не е от командуването на ВКС, а е едно от ръководителите на една от многото програми за нови оръжия на нови (неизползвани до снега) физичски приципи. И сега отговори си сам на слдния въпрос - след като америте всичко занят, всичко могат, трошат едни много пари за да получат информация за едни Дървени руски оръжия. Възможно е това да е и една от операциите на руски
    служби за дезинформиране на америте. Остани със здраве!
  • 24 Хрис

    11 0 Отговор

    До коментар #21 от "СссереМ":

    До СссерСеМ с бря,бря чобаните подканват овцете да пасът. А сега да ти светна -спътици за радиационно разузнаване обикалят Земята отдавна. Такива имат не само американци и руснаци, но и других страни. Още при Горбачов руснаците демонстрираха пред американците ( в Черно море ) система за дистанционно разпознаване на корабите имащи ядрено оръжие на борда.
  • 25 Хрис

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Мисли преди да изложиш тук великите си умопомрачения. Няма АМЕРИКАНО-ЕВРОПЕЙСКИ СПЪТНИЦИ. Има Европейска космическа агенция, която по европейски програми изстрелване спътници и космически сонди за изследване на околоземното пространство и обекти на Слънчевата система. По програмите на агенцията активно участва и Русия. Агенцията има и морска платформа за изстрелвамне в космоса на спътници и сонди. Тя е разположена в близости до екватора -ха познай защо.
    Всезнайко да ти светна нещо ! " Руски ъкосмически сили" няма, има въздушно-космически сили ( ВКС) -ха познай защо се наричат танка.
    Що се отнася до арестуваното лице, то не е от командуването на ВКС, а е едно от ръководителите на една от многото програми за нови оръжия на нови (неизползвани до снега) физичски приципи. И сега отговори си сам на слдния въпрос - след като америте всичко занят, всичко могат, трошат едни много пари за да получат информация за едни Дървени руски оръжия. Възможно е това да е и една от операциите на руски
    служби за дезинформиране на америте. Остани със здраве!
  • 26 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "1944":

    Но пък краварите купуват ракетни двигатели от Русия, затова Роскосмос няма санкции!

    Коментиран от #28

  • 27 Цанко

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "9 септеври":

    Както ги беше "страх" като ги изпариха в Сирия!
  • 28 Цанко

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    За това Елън Мъск ще загроби педерускосмос!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания