Last news in Fakti

23 Август, 2018 21:02 5 294 24

САЩ отправиха предупреждение към Русия

  • джон болтън-
  • сащ-
  • русия-
  • избори-
  • предупреждение

Американците не искат нова руска намеса в изборите им

САЩ отправиха предупреждение към Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Съветникът на американския президент по националната сигурност Джон Болтън е предупредил руския си колега Николай Патрушев Москва да не се меси в междинните избори в САЩ през ноември, предаде „Ройтерс“.

Именно въпросът с предполагаемата руска намеса в американските избори е попречила двамата да излязат с общо изявление след срещата си в Женева. Болтън каза, че двамата са обсъдили постепенното изтегляне на Русия от Сирия, ядреното разоръжаване и кибер сигурността.

На свой ред Патрушев заяви, че двамата са се договорили да възобновят каналите за комуникация на министерствата на отбраната и на външните работи на двете страни, както и между , както и между началник-щабовете на двете страни. Болтън каза, че в разговорите с Патрушев е било обсъдено и поетапното изтегляне на Иран от Сирия. САЩ искат иранските войски да напуснат Сирия, но Вашингтон отхвърля руския план за обвързване на този процес с американски отстъпки, заяви Болтън, цитиран от ДПА.

Патрушев предложи Съединените щати да се откажат от петролното ембарго срещу Иран, планирано за ноември, в замяна на ограничаване на територията на иранското военно присъствие в Сирия, каза американският представител. „Ние отхвърлихме това предложение преди, отхвърлихме го и днес. Санкциите остават, това е категорично“, подчерта Болтън.

Патрушев обяви, че Русия и САЩ са се споразумели да възстановят каналите за комуникация между руските и американските министерства на отбраната и на външните работи, предаде БНР. Разговорите между Болтън и Патрушев в Женева продължиха повече от пет часа, отбелязва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    59 13 Отговор
    Божееее, фалиралата гладна задокеанска Кочина още се мисли за фактор!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 И САЩ няма да се меси в Руските избори ?

    47 6 Отговор
    ОТ КОГА СТАНАХА ЧУВСТВИТЕЛНИ И ТОЛЕРАНТНИ ? Да не повярваш ! Ъхъ ! Хамер и толерантност - свинче със звънче , виждал ли си ?
  • 4 А стига бе

    36 4 Отговор
    Хаахааха-позора за "изключителната нация" от каубои е тотален....
  • 5 Питам

    50 6 Отговор
    А защото от 1990 г. насам , САЩ се месят в нашите избори ?

    Коментиран от #8

  • 6 Руските свине

    13 22 Отговор
    Този път са извънредно притеснени. Само слугите им бодро квичат, но новите санкции ще нанесат големи загуби на кочината.
  • 7 Еее

    14 6 Отговор
    Само СССР👍

    Коментиран от #19

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 сноу

    19 1 Отговор
    Ей дЖонка ,абе ти преди лакираш мустака и перуката не можа ли поне едно нищо и никакво доказателство да спретнеш поне или като баб Тире-з-мей ръсиш измишльотини и все другите трябва да доказват че нямат леля.Ами щом нямате агенти или са заети в Холивуд да леят поредната боза, па вземете назаем от Доганя.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Шоо

    22 1 Отговор
    Каква е тая намеса не стана ясно. Резултатите от броенето ли манипулираха хакери или за некви тролове, които манипулират избирателите? И при двата варианта, които са съвсем различни, вината е у американците. Или са им слаби компютърджиите, или се хващат на чужда пропаганда.
  • 12 юрист

    6 17 Отговор
    И още една свързана новина- понеже руснаците си мислят, че са подчинили на целите си ЕС - Еврокомисията може да наложи гигантска глоба на руската ВКонтакте от Даниел Десподов -23.08.2018, 18:26 Haй-гoлямaтa pycĸa coциaлнa мpeжa BKoнтaĸтe мoжe дa бъдe глoбeнa c 4% oт гoдишния cи дoxoд, aĸo Eвpoĸoмиcиятa peши, чe тя нe cпaзвa пpиeтият пpeз 2018 гoдинa peглaмeнт oтнocнo зaщитaтa нa дaннитe GDРR (Gеnеrаl Dаtа Рrоtесtіоn Rеgulаtіоn). Cyмaтa нa тaзи глoбa мoжe дa дocтигнe 20 милиoнa eвpo или 1,5 милиapдa pyбли. Paзcлeдвaнeтo нa Eвpoĸoмиcиятa мoжe дa бъдe иницииpaнo oт зaявлeниeтo нa житeля нa Πoлшa Kpиcтиaн Шинĸeвич, ĸoйтo нeoтдaвнa пoиcĸa oт BKoнтaĸтe дa мy пpeдocтaви цялaтa cъбpaнa зa нeгo инфopмaция....Peдицa юpиcти paзиcĸвaт cитyaциятa. Изяcни ce, чe GDРR ĸaтeгopичнo вaжи и зa BKoнтaĸтe. Bъпpeĸи чe тepитopиятa нa дeйcтвиe нa GDРR ce paзпpocтиpa caмo в Eвpoпa, тoй вaжи и зa житeлитe нa EC извън пpeдeлитe нa Eвpoпeйcĸия cъюз, чиитo дaнни ce oбpaбoтвaт oт ĸoмпaнии извън EC. Ocвeн тoвa VК пpeдлaгa cвoитe ycлyги в Πoлшa нa пoлcĸи eзиĸ. Toвa cъщo e ocнoвaниe дa ce твъpди, чe BKoнтaĸтe пoпaдa пoд дeйcтвиeтo нa GDРR
    https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B8-%D0%B3%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%82%D1%81-291621.html
    Честито на руският държавен федерален бюджет, на руските пенсионери, на кримнаш,

    Коментиран от #14, #15, #23

  • 13 юрист

    2 9 Отговор
    ЕСнаш, европанаша и так далее:D:D:D
  • 14 Грантаджийче

    19 4 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Алоооо, каката??

    Чи то и Гугъл досега е отнесъл милиарди глоби!

    да не са русофили, питам?
  • 15 Трол

    19 2 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Бабе, ходи лягай! Твоето не се търпи! К'во сме ти виновни, че климакса те е настъпил и сега в главата ти гравитират само хормони, като неориентирати електроти!

    Коментиран от #16

  • 16 юрист

    3 17 Отговор

    До коментар #15 от "Трол":

    Тролчик,
    1. ЕлектроТи няма- има електроНи
    2. Ти не си човекът, който ще ме принуди да не пиша, когато аз желая да пиша коментари в този форум
    3. Нормално е прекръстосването на нивата на женските полови хормони на всеки 7- 14 дни, но ти- “ученият“, който е “наясно“ с еднокринологията като 5тте си пръста, няма как да знаеш това:D

    Коментиран от #22

  • 17 Borislav Popov

    18 2 Отговор
    От цялата работа излиза че май за нищо не са се разбрали ! "Болтън каза, че двамата са обсъдили постепенното изтегляне на Русия от Сирия" - явно това са само исканията на обора а не споразумение !!!
  • 18 Гост

    15 1 Отговор
    Тъпите американци не разбраха ли,че не те избират президент,а еврейте им го посочват
  • 19 Румяна Костова

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Еее":

    Само ,,Левски"
  • 20 Хаха

    10 1 Отговор
    Абе тия грингоси защо си мислят, че с Турция като не им се получи ще им се получи с Русия?
  • 21 Оня

    6 0 Отговор
    Ти да видиш.
  • 22 Доктор Охболи

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    ЕлектроТи вярно няма, ама и еДнокринология също няма. Има еНдокринология. Много си грамотна и ти като те гледам.
  • 23 КРЕЗ

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    уфф, внезапно се притесних, че от тайланд могат да ме осъдят на смърт, че си изплюх одеве дъвката и не уцелих кошчето и падна на земята.
  • 24 Яшар

    0 0 Отговор
    "...предполагаема намеса..." , "...САЩ искат..". Тези се насраха! Кафа!..