Last news in Fakti

24 Август, 2018 11:00 5 187 17

Трагедия във Франция! Тракторист прегази българка

  • франция-
  • тракторист-
  • трактор-
  • трагедия-
  • мая-
  • българка-
  • кърджали-
  • царевица

Кърджалийката работела зад граница

Трагедия във Франция! Тракторист прегази българка - 1
Снимка: Shutterstock

Истинска трагедия се разигра във Франция, където тракторист прегази българка, отишла да работи законно зад граница. Водачът на трактора не чул писъците на работниците, когато тракторът влачел българката Мая В.

Тя е от Кърджалийско. Заминала за Франция с посредничеството на българска фирма. „Напълно по правилата е всичко. Българската фирма уреди документите, а там работеше за французи. Беше с пълни права, всичко е законно. Има и застраховка“, разказа познат на загиналата пред „24 Родопи“.

По случая се води разследване. Тялото на загиналата нашенка все още е във Франция. „Беше усмихната млада жена, доколкото усмихнат може да бъде човек, който е загубил най-близките си хора. Майка й си отиде от рак, а преди 3-4 години брат й загина при пътен инцидент на една от отбивките по пътя за „Маказа“, това разказа земляк на Мая.

„Черен ден. Всичко е тръгнало наопаки още в самото начало. Шефът се държал изключително грубо с работниците. Като робовладелец. Постоянно им се карал, обиждал ги. Мая и другите били ангажирани за бране на царевица за семе“, разказва нашенец, който е запознат в детайли с разигралата се трагедия на царевично поле във Франция. Трагедията е станала при на маневра на трактора. Водачът на машината бил с антифон, затова бил без видимост към берачите на царевица, а и не чувал и крясъците на работниците, когато тракторът закачил Мая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емиграцията убива

    41 2 Отговор
    факт, българските слуги и роби на Запад
  • 2 Еничър

    41 2 Отговор
    Заради калпаци управници,народа гине на гурбет.
  • 3 Спасов

    36 0 Отговор
    Съвременно робство!...
  • 4 Българка

    41 2 Отговор
    20 г. Никой нищо не направи да си оправим държавата и младите просто я напуснаха. Аз съм чела че българите са войнствени за правото си на свободен и справедлив живот. Знам че и земята ни е предостатъчно, за да се изхраним и да не зависим от никой. Просто трябва да се събудим от този толкова дълбок сън. Ресусите са ни толко много че от европа ще идват да берат при нас по полетата, и техните деца да ни чистят тоалетните, както е редно за една богата държава. Кой както си го направи, така живее!

    Коментиран от #6

  • 5 Borislav Popov

    21 0 Отговор
    Пияно или надрусано неграмотно афрофрансе е карало трактора. Няма на какво да се чудите.
  • 6 Циганка

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Добре го казваш Како, да са връщат всички, че аз раждам като разорана, нямам време деца да храна

    Коментиран от #8

  • 7 Ние сме си виновни

    28 1 Отговор
    Че се оствяме на престъпници и убийци да определят нашето бъдеще и това на децата ни. Изгониха милиони българи да работят за чужди икономики. НО виновни сме си ние, че търпим, търпим и пак търпим. 3-ма човека от 200,000 засегнато от Олимпик на протест!!!!!!! 20-30 майки на деца с увреждане, а другите 6 милиона не само, че не искат дори да ги погледнат, но и ги критикуват затова, че искали пари от пресветата държава... Слави бил луд, че поиска да "ония" да получават много по-малко. Босия бил луд и шмекерувал с гладната стачка, че иска от "ония" да прекратят престъпната търговия с шофьорски книжки и доказани крадци не само да не помирисват държавна позиция, но и да се осъдят... А НИЕ НАРОДЕ гледаме отстрани и се чудим как да снимаме био салатката си във Фейсбук. Оттук следва, че ние сме съучастници в престъпления и убийства!
  • 8 Българка

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Циганка":

    И за теб има място, като му дойде времето пак ще сте 300 000 с мотиката на царевицата.
  • 9 Тост

    6 0 Отговор
    Вярно ще излезе прогнило това западно джендърско общество!Държали се били,като робовладелци,ами те са си такива!Смърт за идиотите мръсни!Бандитските им държави да изчезнат от лицето на Земята!
  • 10 доко

    2 0 Отговор
    бих се учудил ако беше прегазен некой български депутат..в българия само те са останали на 1 работа..
  • 11 fakantanka

    2 0 Отговор
    Робовладелството е гадна работа.
  • 12 гостътттт

    3 1 Отговор
    Работих на острова.На един обект , форманът / черен / ме кара да нося по 2 чувала циемент на веднъж. Аз отказах с мотива че не съм товарно животно . Заплаши ме , че ще ме изгони ????Не му доставих това удоволствие .Пред смаяните погледи на още около 120-130 човека си дадох газ самичък . Ако можехте да му видите очите ....каква ярост от безсилието му и усмивките на останалите работници ??? Да го д.хат !

    Коментиран от #13

  • 13 ganio

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "гостътттт":

    Явно е бил голям обект. Трябвало е да се оплачеш на отговорника по безопастност(site safety officer) и тогава черния форман щеше да изхвърчи от обекта, тъй като това което те е карал да правиш е в нарушение с правилата за безопастност на труда(breach of health and safety and manual handling regulations). Навремето бях health and safetyконсултант и на такива робовладелци им е...х майката.

    Коментиран от #14

  • 14 гостътттт

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "ganio":

    Така е . Над 40 кг мога да нося само с мое съгласие . Но, тогава ми се обадиха за друга / по-платена / работа и затова си дадох газ.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 C. Cesur

    0 0 Отговор
    Moment rabotıya fransıya mnogo dobre poznavam maya ot minalata godina tuk otıvame da rabotım na Niyakoyı patronı neni razresavat da pıyem Voda sutrın ot 7.casa do 3. Casa na tova polojenıe dg ni do kara s bezpabotısata ne nıe dg da zasramı na tova polojenıe nı do kara bg
  • 17 БОГ

    0 0 Отговор
    Това "брат й загина при пътен инцидент на една от отбивките по пътя за „Маказа“ не е вярно. Убиха го от Кирково и го хвърлиха от моста.
Новини по държави: