Last news in Fakti

24 Август, 2018 12:00 3 453 30

Меркел: Няма да сме зависими от Русия

  • ангела меркел-
  • германия-
  • русия-
  • зависима-
  • северен поток 2-
  • енергиен-
  • канцлер

НАТО не е враг на Русия, посочи канцлерът

Меркел: Няма да сме зависими от Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Газопроводът „Северен поток 2“ по дъното на Балтийско море няма да направи Германия зависима от Русия за доставките на енергия. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел пред студенти в грузинската столица Тбилиси, предаде „Ройтерс“.

На втория ден от обиколката си в три страни от Кавказкия регион, много от които имат сложни отношения с големия си северен съсед, Меркел отново заяви, че Берлин иска да гарантира, че Русия ще продължи да доставя известни количества газ и през Украйна, дори след завършването на „Северен поток 2".

Пред студентите от Държавния университет на Тбилиси Меркел каза още, че Европа и НАТО не са врагове на Русия, предаде ТАСС. „Русия е важна страна в света. Германия има желание да има добри отношения с Русия. Европа и Русия добре сътрудничат и научават много един от друг, но в същото това време искам да отбележа, че ЕС и НАТО не са врагове на Русия", каза Меркел.

Относно интеграцията на Грузия в ЕС Меркел каза, че процесът не завършва за пет години. Тя припомни, че става дума за един динамичен процес, който Германия ще продължи да подкрепя, но допълни, че не иска да дава прибързани обещания, че интеграцията на страната в ЕС скоро ще е факт.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    41 2 Отговор
    Пак ги пързалят грузинците ама те като шарани са зяпнали с отворена уста !
  • 2 Юнкер

    43 2 Отговор
    Германия няма да е зависима и ще има газ. Ние ще сме "зависими", няма да имаме ни газопровод ни газ.

    Коментиран от #4

  • 3 Путин

    29 1 Отговор
    А от САЩ
  • 4 Емигрант

    31 3 Отговор

    До коментар #2 от "Юнкер":

    Аз съм в Германия от 10 години и ще плащам по - евтино отопление .Боли ма фара какви далавери въртят боклуците управляващи България.Всеки който иска бъдеще да заминава ,без баджанаците но бойко разбира се.Тези които остават ще бачкат за тиквата и кликата му.Така ще е докато ива кой да им вади парите

    Коментиран от #6

  • 5 Щеташвили

    27 1 Отговор
    Германците пак ще направят каквото си искат, а България, Украйна, Грузия и другите на опашката пак ще духат супата.
  • 6 Емигрант

    33 1 Отговор

    До коментар #4 от "Емигрант":

    Последната ми сметка за централно отопление на газ за 86кв.апартамент в Германия за 6 месеца зимен период беше 198 € или 33 € на месец.Няма 10 посредника като Булгаргаз
  • 7 onq s konq

    6 26 Отговор
    Меркел ме разочарова на макс.И как няма да е зависима от Русия,след като газопроводът се строи спец за Германия?А й казаха САЩ че ЕВРОПА ТРЯБВА ДА ТЪРСИ АЛТЕРНАТИВНО ГАЗОСНАБДЯВАНЕ...но тя си гледа икономическия интерес СЕГА И В МОМЕНТА.А УТРЕ?На всичкото отгоре Меркел иска "И ВЪЛКА СИТ,И АГНЕТО ЦЯЛО",т.е. да върви газ и през Украйна.А КАК ЩЕ ЗАДЪЛЖИ РУСИЯ ДА ТРАНСПОРТИРА И ПРЕЗ УКРАЙНА,КАТО ТОВА ЩЕ ПРЕСТАНЕ ДА Й Е ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗГОДНО?Ще вкара клауза в договора относно "Сев поток-2" ли?Или ще разчита на руската "добра воля"...А колкото до мнението й относно Азербайджан за приемането му в ЕС-НЕ ТОВА СТОИ НА ДНЕВЕН РЕД,А ВЛИЗАНЕТО им в НАТО!Жалко че Америка среща такова неразбиране от Европа...иначе Русия щеше да бъде най-безгласната буква от цялата азбука.

    Коментиран от #24

  • 8 Спасов

    8 5 Отговор
    Добре премерено изказване на Меркел! Браво!
  • 9 Луда 🐞

    14 1 Отговор
    Великата Германия,ще е зависима от някой?!Въпреки ,че нямам нищо против Русия!!!!!!!
  • 10 no name no face no number

    14 2 Отговор
    Грузия кандидат заЕС, ха това шега ли е????

    Коментиран от #28

  • 11 Берлин

    14 9 Отговор
    Аз съм в берлин и виждам че тук източноевропейците ги мразят и ги бият и тормозят И гърчат на раб. Място дойч- расисти със съдистичната им жилка. Араби и негри приемат нас не!!! Аз не работя, но вс. Др. Са мноого измъчени. Тая държава не трябваше да я има, Това трябаше сега да е православна русия!!!

    Коментиран от #19, #25

  • 12 Само питам

    2 19 Отговор
    Защо единствено най-големите европейски и световни боклуци са приятели на мръсната руска кочина. Посочете един честен и преуспял човек, който да е фен на Путин и путинсща Русия и да оравдава а грее силата и в Молдова, Грузия, Украйна, Сирия и хибридната и война срещу човечеството. Няма такъв!

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бачо Киро

    13 2 Отговор

    До коментар #12 от "Само питам":

    Балъков, посочи честен, който да е преуспял, а пък да е намесен и в политиката хептен не мойш намери... Няма такова животно.

    Коментиран от #17

  • 15 Евексиз пехливан

    5 9 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Аркадаш, говори се, че щяло да има Руско-турска федерация. Така рушнациге Най-накрая ще си начешат вековната мечта да владеят Проливите и Цариград, а ние отново ще тръгнем към Виена, там Путин е подготвил почвата, ще се предадат без бой. Големия проблем е, че Корнелия, Радев и Бойко са големи евроатлантици и нито руския цар признават, нито Реджеб султан. Ще има голямо мурабе, дано Аллах помогне на руско-турската армия.

    Коментиран от #20

  • 16 Бачо Киро

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Колко милиона турци живеят е Германия? 50? От 85 милиона? Ехааа ама си захапал наркотика рано рано...
  • 17 Само питам

    3 13 Отговор

    До коментар #14 от "Бачо Киро":

    Защо проруския отпадък изпитва перверзното удоволствие да се гаври с истинските български патриоти и да се нарича с техните имена?
  • 18 ТОЧКАТА

    7 1 Отговор
    Защо ли имам чувството ,че МЕРКЕЛ има по-големи топки от бойко!!!!!Въпреки ,че е много по зависима от америчка....
  • 19 Емигрант

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "Берлин":

    Ромите не ги приемат никъде защото не работят ,цялата сюрия чакат на социални помощи ,по цял ден пият кафета и мислят далавери например как да краднат интернета тока и т.н.
    Особено в бившата DDR германците отлично разпознават бг.ромите и знаят кои са истинските работливи българи
  • 20 Да си знаеш

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Евексиз пехливан":

    Путин пита ли го...защото след проблема със самолета и теманетата на Ердоган в краката на Путин-военният министър Шойгу каза така"дали сме простили-не...и няма да пригряваме змия в пазвата си".."отношения ще имаме само ако това е в интереса и морала на руският народ"...

    Коментиран от #23, #26

  • 21 гост

    4 1 Отговор
    Пак изчанчена проруска дезинформация , я ето я истината !! :
    Германският канцлер Ангела Меркел ще посети Азербайджан тази седмица, като основна цел на визитата ще бъде провеждането на преговори за увеличаване на доставките на каспийски газ за Европа. Според високопоставен германски държавен представител Берлин проявява „голям интерес“ към развитието на т. нар. Южен газов коридор, свързващ Азербайджан с Европа през Турция, посочва в. Financial Times. Според него разработването му е важна част от европейските усилия за диверсификация на доставките на газ за континента и подсигуряването на алтернативен внос от този на Русия. Неочакваното решение на канцлера да предприеме стъпки за ускоряването на работата по оста съвпада и със засилването на критиките от страна на американския президент Доналд Тръмп срещу проекта „Северен поток" 2, който според него увеличава допълнително зависимостта на Европа и в частност Германия от Москва. Според източника Германия би искала разширяването на коридора да включва и „синьо гориво“ от други държави като Туркменистан, Иран и Ирак.
  • 22 гост

    0 4 Отговор
    Германският официален представител приветства и постигнатото по-рано този месец споразумение за статута на богатото на петрол Каспийско море между страните, които го обграждат – Русия, Иран, Казахстан, Азербайджан и Туркменистан. По думите му това може да се окаже „първа стъпка“ към строителството на Транскаспийския газопровод, който ще доставя газ от Туркменистан до Азербайджан и така ще „помага за диверсифицирането“ на европейския енергиен внос. Ееееех , положението за Жужи от лошо отива да става безнадеждно , да му се не види , как се усетиха тия европейци , че газчица по света с танкери да я ринеш , хахахххах !!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ТАЯ НЕ СТАВА

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Точно така е!!!Само да допълня.Меркел си гледа комунистическият,преди всичко интерес,след което турският интерес и накрая,като даже и не остава място за него- икономически такъв.Тъпа,малоумна,комунистическа фютка!!Резултатът от поразиите на такива като нея е винаги един исъщ:И ВЪЛКЪТ СИТ,И ОВЧАРЯ НАБИТ,И АГНЕТО ИЗЯДЕНО.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тост

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Да си знаеш":

    Ха така , добре го е казал!Циганин и на снимка да го видиш удари му един шамар!
  • 27 Българина

    2 1 Отговор
    Но от юдеите сащ сте! Все пак 25 бази не са малко пък и половината златен резерв е в сащ плюс КАНЦЛЕРАКТ!
  • 28 падналия ангел

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "no name no face no number":

    Грузия географски е в Европа,щом искат да я приемат,нека! Тъкмо ще се отлепим от последното място и ще заемем престижното предпоследно!
  • 29 У лево е Крим

    5 0 Отговор
    Сега разбирате ли защо няма Южен Поток, а Северен и защо цената на газа у нас расте? Избирайте пак онзи ХХХ от Банкя! После се чудете защо цените на всичко растат. През германия газта ще отива към Хъба БАУМ ГАРТЕН а от там към останалите страни. А ние тук ... Ние тук ще го духаме! Скоро транзита към Турция и Гърция спира и следователно онези около 150 милиона ще бъдат загубени и следователно ще се съкращава персонал, намаляне на заплати, инвестиции и всички последствия от това. За сметка на това газта ще расте като цена, защото ще започнем да купуваме от Турция. Сега увеличението ще е с 15%, но като тръгне Турски поток, цената ще скочи с повече от 30% допълнително. От там храни, отопление, ток и всичко останало ще расте! Всичко това е благодарение на тъпия, нагъл, безпардонен, селянин и национален предател Бойко Борисов!
  • 30 стоян георгиев

    2 4 Отговор
    колкото и да се пъне меркел северен поток няма да има ако иска да остане крехкото единство в евросъюза.няма как да се позволява на путин да прави потоци по време на изолация.
Новини по държави: