Last news in Fakti

24 Август, 2018 13:15 2 458 15

Италия заплаши Европейския съюз

  • дичоти-
  • кораб-
  • бежанци-
  • италия-
  • ес-
  • мигранти-
  • заплаха

Италия не иска да приеме 150 мигранти

Италия заплаши Европейския съюз - 1
Снимка: БТА/ AP

Италия заплаши, че ще спре да внася своята вноска към Европейския съюз, ако останалите страни не се съгласят да приемат мигрантите от борда на кораб на бреговата охрана в Сицилия „Дичоти”.

Предупреждението отправи италианският вицепремиер Луиджи Ди Майо, който е лидер на движението „Пет звезди”. Три дни, след като плавателният съд „Дичоти” акостира в Катания, 150 пълнолетни мигранти остават на борда му. 27 непълнолетни получиха разрешение да слязат в сицилианското пристанище след около седмица в морето.

Италия, където през последните години акостираха стотици хиляди мигранти, иска те да бъдат разпределяни между всички страни членки на Евросъюза. Европейската комисия съобщи, че ще се състои среща на високо равнище за разпределяне на мигрантите, спасявани в Средиземно море, между страните-членки на блока.

Новото италианско правителство има ясна стратегия спрямо бежанците. Рим не иска страната да приема нелегални имигранти, а тази политика бе в основата на предизборната кампания на няколко партии в Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъки

    39 1 Отговор
    АМИ ,ПРОСТО ГИ БРЪЩАЙТЕ ОБРАТНО,ТЕ СА ИКОНОМИЧЕСКИ МИГРАНТИ,АКО НЕ СЕ ДАДЕ ЯСЕН ЗНАК ЧЕ НЯМА ДА СЕ ПРИЕМАТ,ТО ТАКА ЦЯЛА АФРИКА ЩЕ НИ ПРЕВЗЕМЕ, А ПОСЛЕ....
  • 2 Пламен

    28 1 Отговор
    Италия плаче, че не може да си пази морските граници??? Вярно ли? Гранична полиция, армия - фрегати с оръжия, хеликоптери, и не могат една цивилна лодка да спрат. Браво бе!
  • 3 соросоидни кърлежи

    22 1 Отговор
    Да ги настанят при нпо лизачи и жабока шорос. Тези са убийци от мюслимански държави , и никой нормален не ще Али-Хасан ибн Ахмед у дома.
  • 4 Чеп

    20 0 Отговор
    Че кой ви е карал да ги вземате! Едно торпедо и следващите ще знаят какво ги чака! Европа няма ли да се събуди вече!
  • 5 чалма тв

    22 0 Отговор
    Всичко е платено, затова ги пускат, врели-некипели.Дайте заповед на армията и ще видите как ще се върнат сами тези мюслимански орди.Вижте как Австралия ги закарва в Нова гвинея в лагери, стоят там по няколко години , обаждат се на своите роднини и им казват - тук е ад.Купона свърши за тези паразити.Безполезни ,мързеливи..
  • 6 1234

    11 0 Отговор
    Вие пушки нямате ли бе? Що ги събирате като гъби!
  • 7 баба

    6 0 Отговор
    Пет звезди обещаваха да спрат миграцията. Сега запяха друга песен. Кой ги превъзпита?
  • 8 1234

    14 1 Отговор
    4 икономика в ес не може да си опази границата от 150 невъоръжени феса. Мисля че сега е момента албания да се разшири и да създасе нов халифат на италянска територия
  • 9 високо равнище

    12 0 Отговор
    ''Ще се състои среща на високо равнище за РАЗПРЕДЕЛЯНЕ на мигрантите, спасявани в Средиземно море, между страните-членки на блока.'' СЛЫШИТЕ? Боклуците от високото равнище щели да умуват как да ги разпределят,а не как да ги спират!!!!!!!!!!
  • 10 гост

    1 0 Отговор
    Πpeзидeнтът нa CAЩ Дoнaлд Tpъмп пpeдлoжил дa изĸyпи дългa нa Итaлия, пишe "Kopиepe дeлa cepa".

    Aмepиĸaнcĸият лидep e пpeдлoжил пoмoщ нa Итaлия CAЩ дa финaнcиpaт дъpжaвния дълг нa eвpoпeйcĸaтa cтpaнa пpeз cлeдвaщaтa гoдинa.

    Tpимa изтoчници зaявиxa, чe дъpжaвният глaвa e oтпpaвил пpeдлoжeниeтo пo вpeмe нa cpeщa c итaлиaнcĸия пpeмиep Джyзeпe Koнтe във Baшингтoн пpeз минaлия мeceц.

    Cлeд гoдини нa иĸoнoмичecĸа cтaгнaция дъpжaвният дълг нa Итaлия нaбъбнa дo 132% oт БBΠ. Πo-paнo тoзи мeceц итaлиaнcĸoтo пpaвитeлcтвo пoтвъpди, чe cтpaнaтa нямa нaмepeниe дa нaпycĸa eвpoзoнaтa и oбeщa фиcĸaлни peфopми.
  • 11 ХанкоБрат

    11 0 Отговор
    Я стига с тези маймуни сте занимавали Европа. Половувайте малко в средиземно море и ще спрат да прииждат. Никакви, разселвания, хранилки, хотели, помощи, храни, пенсии.......... Стига сте втълпявали на хората , че не можем да се опазим от тях. Очевидно стана преди 3-4 год. още че целенасочено ги водите. Който много иска свежа кръв да ходи в африканските джунгли да се освежава.
  • 12 Сарматиан

    10 1 Отговор
    Защо никой не помисли за рибите в Средиземно море ? Има застрашени видове който гладуват , нека бъдем хора и ги нахраним с всички тези орки.
  • 13 Чинга чук

    2 0 Отговор
    Да им се даде по едно одеало
  • 14 Гостът

    3 0 Отговор
    Да си ги прибере баба Меркел.Тя ги повика и сега се чуди как да ги разпределя.Еб.ти Евросъюза да ни напълнят с терористи.То на нас това ни трябва.
  • 15 Загор

    1 0 Отговор
    Забележете, че мигрантите са преобладаващо млади негри. Има план. Тези жена не подбират: "Негрите обичат да чу*кат белите ви жени, а жените ви нямата нищо против." - край на цитата. И за да бъде планът успешен се стимулира развратът на всяка крачка дори в детските градини. По някаква причина в Европа се раздат изключително много момичета особенно след инвитро зачеване. В същото време момчетата са нереално малък брой. С кого ще се чу*ат момичетата след като просто няма бели момчета. А черните не се срамуват да си признаят, че го правят с малолетни(в техния хабитат е нормална практика) което е чиста форма педофилия; отделно могат да имат по няколко жени. Сега пресметнете колко деца мелези ще народи една малолетна до навършване на 30 години. Любопитни факти и съвпадения, какво мислите?
Новини по държави: