Last news in Fakti

25 Август, 2018 10:40 3 738 28

САЩ притеснени от руски ракетоносец

  • сащ-
  • притеснени-
  • русия-
  • самолет-
  • ракетоносец-
  • бомбардировач-
  • ракети

Американците имат поводи за притеснение

САЩ притеснени от руски ракетоносец - 1
Снимка: Shutterstock

Преди няколко дни в Казан демонстрираха първия обновен бомбардировач ракетоносец Ту-22М3М, което провокира мощна вълна от обсъждания в експертните кръгове и средствата за масова информация. Разбира се, в Америка не можеха да не реагират на качественото засилване на руския авиационен парк.

Американският информационен портал The National Interest оцени възможностите на модернизирания ракетоносец, отбелязвайки, че обновения Ту-22 е напълно адаптиран за съвременните условия на бой предвид стремително развиващите се средства за противовъздушна отбрана и радиоелектронна борба.

Що се отнася до въоръженията, конкурентите не може да не са напрегнати от това, че обновения ракетоносец ще стане носител на най-съвременното хиперзвуково оръжие на Русия, а и най-страшното. По бойни възможности Ту-22М3М сега се конкурира със стратегическата авиация, на първо място с B-1B Lancer, който традиционно съпоставяха с руския стратег Ту-160.

Увеличения боен радиус на ракетоносеца и съвременното ракетно въоръжение, в това число с ЯНЧ – балистичната ракета Х-15 и крилатата Х-102 – по същество правят Ту-22М3М „още една стрела в руския ядрен колчан“, резюмира порталът, добавяйки, че благодарение на изцяло обновения електронен „пълнеж“ и новите силови установки, машината ще може да изпълнява всякакви бойни задачи.

Съобщава се, че до 2021 година армията на Русия ще получи 30 самолети, подложени на комплексна модернизация. Основното въоръжение на Ту-22М3М, освен споменатите от NI Х-101/102 и „Кинжал“, ще стане съвременната крилата ракета Х-32 със защитени от смущения самонасочващи се глави, способна да работи в условията на противодействие на съществуващите днес средства за радиоелектронна борба, предаде Поглед инфо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Готин ама не съвсем

    61 8 Отговор
    Да видим коментарите на тез, дето викаха, ще, ще ще!
    Щето става истина!

    Коментиран от #4

  • 2 българче

    71 6 Отговор
    Братушките пак го натътрузиха на смахнатите фалирали говеда.
  • 3 dqda

    59 5 Отговор
    и така трябва да бъде терористите от СРАЩ да се притесняват :)
  • 4 Бесен Язовец

    7 40 Отговор

    До коментар #1 от "Готин ама не съвсем":

    Каскет, ти не умееш ли да четеш, три ще-та малко ли ти са ? Публикувано във факти.бг: Що се отнася до въоръженията, конкурентите не може да не са напрегнати от това, че обновения ракетоносец ЩЕ стане носител на най-съвременното хиперзвуково оръжие на Русия, резюмира порталът, добавяйки, че благодарение на изцяло обновения електронен „пълнеж“ и новите силови установки, машината ЩЕ може да изпълнява всякакви бойни задачи Съобщава се, че до 2021 година армията на Русия ЩЕ получи 30 самолети, подложени на комплексна модернизация !

    Коментиран от #6, #7, #25

  • 5 Вова

    28 3 Отговор
    Не стига това ами и скоро импийчмънт на измисленият президент Доню!
  • 6 СссереМ

    4 19 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Ония с ядрените двигатели ли?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Шарлатанче

    38 4 Отговор
    Нека да бъдат на нокти янките. Братушките знаят как да развиват военната си мощ.
  • 9 237

    12 2 Отговор
    Отивам да изпращя един огромен мазен бургер в Макдонълдс!
  • 10 1122

    19 1 Отговор
    Тия сън не ги хваща. Ще ги удари някой инсулт. А б си мамата.
  • 11 Иван

    5 24 Отговор
    Пак тоз Tne National Interest където такава статия за такъв самолет аз не намирам. Но виж Поглед и първата медия на която бих повярвал.
    какво толкова има тук да еякулирате духовно не разбирам. Сменили му част от електрониката. Ми това е 40 годишен дали не и 50 самолет. У вас не си ли сменяте мебелите дето са от на баба ви?

    Коментиран от #14

  • 12 Eeee

    26 3 Отговор
    Тия от САЩ много взеха да се притесняват,което е добре.
  • 13 Kcaniba оригинал!

    27 4 Отговор
    А Хамерика започва производство на милиарди памперси!!!империята на световното зло ФАЩ на колене и готов за обслужване отзад!!
  • 14 976

    19 2 Отговор

    До коментар #11 от "Иван":

    Смятай колко стар пък сравним, ако не и по-добър от B-1B Lancer....

    Коментиран от #26

  • 15 Айде

    25 1 Отговор
    Пак санкции за Русия.Повод за това е че Путин лично е настъпил бременна хлебарка с което доказва колко жесток и деспотичен човек е неспазващ либералните ценности.

    Коментиран от #23

  • 16 Хи их хи

    28 1 Отговор

    До коментар #7 от "Готин ама не съвсем":

    Хак им е на ковбойските слаголизачи! Онзи дребния им каза-Русия няма да бъде въвлечена в спиралата на надпреварата във въоръжаването. Няма да е, като СССР. Отговора ще е асиметричен, и ет го на-стар самолет със прекрасна авионика, бъкан с нови джуджурии. А не ръсене на милиарди за нови разглобетини!
  • 17 Иванов

    4 23 Отговор
    Повечето от новите руски оръжия са само макети, нещо като Потьомкинските села. Янките имат бойни лазери, малки ракети, които предизвикват електромагнитен импулс и тези руски ракетоносци ще падат безжизнени като зрели круши. Вместо да си признаят вината и да върнат Крим и Донбас на Украйна, с оръжия ще плашат!

    Коментиран от #21, #27

  • 18 наблюдател

    21 2 Отговор
    Преди години, американците доста успешно изтощаваха социалистическия лагер с надпреварата във въоръжаването. Сега, нещата се обръщат - Русия се развива и модернизира, а американците се чудят как да я забавят и догонват. Въпреки, че технологично САЩ са много по-напреднали от всички други страни, внедряването на новостите във въоръжаването при тях изисква колосално средства.

    Коментиран от #28

  • 19 Kcaniba

    12 2 Отговор
    фащ е яко памперси!!
    сороснята е в траур
  • 20 Бесен Язовец

    13 2 Отговор
    Напълниха памперсите само от една демонстрация.
  • 21 Джудже

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "Иванов":

    Янките имали боини лазари и малки раккети, предизвикващи елрктромагнитен импулс? Може би вече са успяли да ги гепят от руснаците! До сга само на американците им изключваше електрониката на боините кораби, когато до тях прелети руско аеропланче.
  • 22 Ххххх

    17 3 Отговор
    НАТО стана излишно. Ставаме само касичка за САЩ
  • 23 аналитик

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Айде":

    Невъзможно д Путин да е астъпил бременна хлебарка сега... Сезона им е по-нататък. Явно е настъпил хлебарка от трети пол и либерастите ревнаха? Хлебарката КончеИта Вюурст се е готвила за ДжедърВижън 2019 и либералите са нещастни че я няма вдче...
  • 24 Волга Болгар

    1 1 Отговор
    Не знаех че ги правят в Казан Булгар, Татарстан. Явно много пари се хвърлят в етническите републики за да няма повторение на Чечня.
  • 25 Мммм

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    А, бей краврски лизач, четеш и броиш Ще -тата, ама те вече са в миналото,защото първата от 30-те бройки е в частите и ЩЕ-тата ти отпадат,защото самолета вече е оборудван с този боен товар,а любимите ти кравари дори хиперзвукова ракета още не са измислили,та те доста са пропаднали във военните технологии. Само един самолет като този носещ няколко "Кинжал"-а е достатъчен да потопи няколко самолетоносача краво-лайновоза на СРАЩ,така че не дейте да ревете с оня сесерящия.
  • 26 Мммм

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "976":

    Да първият Ту 22 е наистина на около 50+ години, но този модел М3 излиза през 1983г. и не е в класа на Лансера,но е по-добър от него по някои характеристики,като скорост и въоръжение,а Ту 160 превъзхожда Лансера изцяло и са в един клас.
  • 27 Мммм

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Иванов":

    От тия американски бойни лазери от филмите фантастика ти е изпушила главата и си в електронен импулс яко за да пишеш такива глупости и измислици.Успокой се и пий една студена вода да изчезнат електроните от главата ти че бъркаш яко.
  • 28 Мммм

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "наблюдател":

    Да САЩ са напреднали в ГМО храните, в лъжите и демагогията и самовеличието,в другото са много назад, да не говорим за технологии. Всичко което излиза от там е открито и направено от европейци/Тесла -сърбин/хърватин/ открадната му е идеята,а той самият умира самотен и беден. Сикорски- бащата на американските вертолети - руснак,Отто фон Браухич германец нацист,който вместо да бъде съден и убит е прехвърлен в САЩ и там работи по космическата програма на САЩ/, така че американците като цяло са безнадеждно глупави и тъпи и не могат един памперс да си сложат на задника.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания