1 809 2

Италия се разсърди на ЕС, съкращава вноските

Италия е третият по големина нетен вносител в бюджета на ЕС

Италия се разсърди на ЕС, съкращава вноските
Снимка: БТА/ AP

Италианският вицепремиер Луиджи Ди Майо потвърди, че Италия ще съкрати вноските си в бюджета на ЕС, след като на минисреща на върха в Брюксел не бе намерено решение за съдбата на мигрантите, блокирани на кораба "Дичоти".

"ЕС отново реши да обърне гръб на Италия", написа Ди Майо на страницата си във Фейсбук и добави, че страната му няма друг избор, освен "едностранно да предприеме компенсаторна мярка". Готови сме да намалим сумите, които даваме на ЕС, уточни той.

Напрежението между Рим и блока се увеличи заради отказа на италианските власти да приемат кораб с мигранти. Новото италианско правителство има ясна стратегия спрямо бежанците. Рим не иска страната да приема нелегални имигранти, а тази политика бе в основата на предизборната кампания на няколко партии в Италия.

Италия е третият по големина нетен вносител в бюджета на ЕС (след Германия и Франция), което означава, че тя дава повече, отколкото получава. По данни на Европейската комисия през 2016 година Италия е внесла в бюджета на ЕС близо 14 милиарда евро, а е получила 11,6 милиарда чрез различни програми, предадоха световните агенции.

Италия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Dorian
  Отговор
  1 12:55  25.08.18
  Даваш повече, отколкото вземаш. Защо? За да ти докарат катуни от паплач. Минаха години и не осъзнаха, че тази политика е грешна. За да отида в Сърбия, чакам 20 минути за проверка. За да взема немско гражданство, чакам години и ме подлагат на сурови условия. А тези неизвестни лица идват на тълпи, без документи, не се знае кои са и прочие, издържаме ги, а накрая получават гражданство чрез толкова лесни процедури. Та те направо ги подаряват, все едно баничарница отваря сутрин и раздават банички.
 • сноу
  Отговор
  2 15:04  27.08.18
  Че те италианците пак много изтраяха.Смъркалуца сука задник,баламосва ги с приказки от 1001 нощ, докато и в нейното гнездо започна да се чува писукане.Лошото е ,че тя се изучи доста години на коварни чалъми и вместо да коригира политика,спретна армия от клакьори и папагали ,натъпка като сламена кукла и дойче веле с добре платени близачи и пак бодро кълчи трътка.

Напиши коментар:


Публикувай