Last news in Fakti

25 Август, 2018 12:40 2 263 2

Италия се разсърди на ЕС, съкращава вноските

  • италия-
  • бежанци-
  • вноски-
  • ес-
  • съкращава-
  • луиджи ди майо-
  • дичоти

Италия е третият по големина нетен вносител в бюджета на ЕС

Италия се разсърди на ЕС, съкращава вноските - 1
Снимка: БТА/ AP

Италианският вицепремиер Луиджи Ди Майо потвърди, че Италия ще съкрати вноските си в бюджета на ЕС, след като на минисреща на върха в Брюксел не бе намерено решение за съдбата на мигрантите, блокирани на кораба "Дичоти".

"ЕС отново реши да обърне гръб на Италия", написа Ди Майо на страницата си във Фейсбук и добави, че страната му няма друг избор, освен "едностранно да предприеме компенсаторна мярка". Готови сме да намалим сумите, които даваме на ЕС, уточни той.

Напрежението между Рим и блока се увеличи заради отказа на италианските власти да приемат кораб с мигранти. Новото италианско правителство има ясна стратегия спрямо бежанците. Рим не иска страната да приема нелегални имигранти, а тази политика бе в основата на предизборната кампания на няколко партии в Италия.

Италия е третият по големина нетен вносител в бюджета на ЕС (след Германия и Франция), което означава, че тя дава повече, отколкото получава. По данни на Европейската комисия през 2016 година Италия е внесла в бюджета на ЕС близо 14 милиарда евро, а е получила 11,6 милиарда чрез различни програми, предадоха световните агенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dorian

    28 1 Отговор
    Даваш повече, отколкото вземаш. Защо? За да ти докарат катуни от паплач. Минаха години и не осъзнаха, че тази политика е грешна. За да отида в Сърбия, чакам 20 минути за проверка. За да взема немско гражданство, чакам години и ме подлагат на сурови условия. А тези неизвестни лица идват на тълпи, без документи, не се знае кои са и прочие, издържаме ги, а накрая получават гражданство чрез толкова лесни процедури. Та те направо ги подаряват, все едно баничарница отваря сутрин и раздават банички.
  • 2 сноу

    1 0 Отговор
    Че те италианците пак много изтраяха.Смъркалуца сука задник,баламосва ги с приказки от 1001 нощ, докато и в нейното гнездо започна да се чува писукане.Лошото е ,че тя се изучи доста години на коварни чалъми и вместо да коригира политика,спретна армия от клакьори и папагали ,натъпка като сламена кукла и дойче веле с добре платени близачи и пак бодро кълчи трътка.
Новини по държави: