Last news in Fakti

26 Август, 2018 09:26 9 201 101

САЩ спират помощите за Русия от понеделник, блокират финансирането й

  • сащ-
  • санкции-
  • русия

Съединените щати блокират почти всички помощи, предоставяни на Русия и спират износа на отбранителни и други технологии и услуги, свързани с националната сигурност, с малко изключения.

Тези решения очаквано са част от списъка със санкции, които публикува Федералният регистър на САЩ (агенцията, публикуваща правителствени съобщения и регулации) и които ще влязат в сила от обявената "дата на публикуване" - понеделник, 27 август, пише "Дневник".

Санкциите са резултат от американски закон срещу употребата на бойни вещества и трябва да действат поне една година заради използваното нервнопаралитично вещество от групата "Новичок" в Солсбъри.

Вчера съветникът на президента Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън каза, че санкциите ще останат в сила, докато Русия не промени поведението си, а Москва предупреди, че случващото се само повишава напрежението.

Какво се променя

Напълно се прекратява предоставянето на всякакви помощи (такива получава и Русия съгласно закона от 1961 г., предвиждащ финансиране на проекти за икономическо и социално развитие, сигурност и др.), с изключение на спешни случаи, свързани с хуманитарни въпроси и прехрана.

Очаквано се забранява износът на стоки и услуги, свързани с отбранителния сектор и националната сигурност. Мярката няма да се прилага за сътрудничеството в космоса.

Освен това никакви руски институции няма да могат да получават кредити, гаранции или друг тип финансова помощ от "които и да било" департамент и агенция на американското правителство, нито от "Експорт-импорт банк" (федерална агенция в САЩ, която посредничи улеснява комуникацията между правителства и износители).

Предвиждаше се санкциите, обявени на 8 август, да влязат в сила още на 22 август, но решението така и не бе обявено от Държавния департамент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отегчен

    73 10 Отговор
    Абе, успя да излъже избирателите Тръмп, че ще оправя отношенията с Русия.

    Коментиран от #45

  • 2 много смешно

    85 24 Отговор
    Ми те руснаците ако им спрат ракетните двигатели РД тия с какво ще летят до Космоса -може и да дойде времето га Рогозин им казваше че може и да ползват БАТУТ за Космоса ха ха ! Факти що не пишеше нищо за Макейн или още не знаете М, е те новините доКат дойдат до Факти ха ха ??!!

    Коментиран от #11, #18

  • 3 Факт

    120 16 Отговор
    Демек,тези помощи за социално развитие които САЩ дават на разни фондации и НПО-та ще бъдат спряни...ами руснаците само ще ви благодарят за това..
  • 4 Stefko 88

    19 78 Отговор
    Земииииии! Срещата май мина "още по-добре" а? Е руски подлоги коментар?

    Коментиран от #44

  • 5 Милен Калушев

    65 16 Отговор
    Ей, центосъбирачите един от вашите "идоли" е ритнал камбаната що не виете още бре ?

    Коментиран от #55

  • 6 Borislav Popov

    77 12 Отговор
    Това "спонсориране " за организациите на дедо сорос ли се отнася и за другите НПО-та ? Щото фактически е обратното - Русия спонсорира обора чрез дългът му ! Колко е дългът на обора спрямо Русия ?
  • 7 1234

    77 12 Отговор
    кога ще спрат помощите и за на? едната ми от трите мечти се сбъдна, маккеин умря, следващия е сорос, третата е америка срещу България да си тръгнат заедно с ообщество и бхк

    Коментиран от #10, #14, #96

  • 8 бай

    16 61 Отговор
    Е ,няма лошо ,скоро всички в Русия ще са милионери и милиардери (като венецуелците ,след десетгодишно соц. управление).

    Коментиран от #22

  • 9 Четиво за русофили

    31 67 Отговор
    Само факти :

    Америка винаги е ПОМАГАЛА на Русия. Ето фактите:


    Начало 20-те години - Америка спасява от глад Поволжието: "През май 1922 г. АРА (Американската Администрация за  помощи) храни 6 млн. 99 хил. 574 човека , американското квакерско общество — 265 хил., Международния Алианс "Да спасим децата " (Save the Children Alliance) — 259 хил. 751 човека."

    През 30 те години Америка извършва цялата така наречена "сталинска индустриализациа" в СССР, при това на много ниски цени. Днепрогес, Магнитка, ЗИЛ, ГАЗ и практически всички големи комунистически строежи са не само проекти на американски инженери, но и са оборудванш, машини, възли и агрегати доставени, монтирани и пуснати в производство от американски специалисти.

    За 40 години няма да говорим, защото руснаците тотално отричат приноса на ленд-лиза. Ще споменем само, че само доставените камиони и джипове са малко под половин милион, а хранителните продукти биха стигнали да изхранването на 10 000 000 армия за 1700 дни. Целия ленд-лиза на практика е безплатен.
    В началото на 90-те години след разпада на СССР хуманитарни помощи от Америка отново протичат за Русия.

    Коментиран от #15, #32, #34, #47, #51, #94

  • 10 Рубладжийче

    10 40 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. А съдейки по мащабите и съдържанието /някой да умре, нещо да се развали, някой да си тръгне/ на твоите е трудно да се определи към кой вид принадлежиш.

    Коментиран от #36

  • 11 Бесен Язовец

    10 37 Отговор

    До коментар #2 от "много смешно":

    Ми да ги спрат бе смешко, защо не ги спират ? Американците ги спукаха от сануции, а русняцити се ослушват като гърмяни зайци и с един мижав ракетен двигател не могат даже да ги отрежат ! Изглежда, Роскосмос яко е забелил бананата и не иска да се разделя с парите, които хамерите им плащат за този прословут двигател.

    Коментиран от #13, #37, #93

  • 12 чичо

    50 8 Отговор
    Русия е сключила договор с Китай и започва да взима от тях електроника с двойно предназначение за военната промишленост. Кой е губещия ?
  • 13 инфо

    42 11 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Много ама много си зле с техниката и с информацията ! Ако можеха да си ги правят само американците отдавна щяха да спрът вноса на ракетни двигатели от Русия но не могат да ги правят, това е . Може да та боли но това е положението.

    Коментиран от #21, #24

  • 14 Бесен Язовец

    10 36 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    Само един ненормален каскет като теб, може да има мечта. да умре човек, е гаси и лумпена си ти каскете, оди на психиатар да се прегледаш.
  • 15 Не не

    38 13 Отговор

    До коментар #9 от "Четиво за русофили":

    Ти са наака с тоя ленд лиз бе! - Стане ли нещо дума за САЩ и Русия и почваш пак старата песен с ленд лииза. Приказката за "Добрите Американци" и лошите и неблагодарни руснаци не се получава! Хората четат!- Разбираш ли? Леко преиграваш с историята. Не се възприемай като единствения с отворени очи, сред слепци. Има много да четеш още! Историята никога не е едностранна и особено ако става въпрос за Американски източници.

    Коментиран от #23, #26, #91

  • 16 1944

    9 32 Отговор
    продажните рубладжии да отиват в пловдив. днес ще разпределят путинските грантове и довечера ще има с нощните мишки /рокери/. нищо че българия е в траур.

    Коментиран от #17

  • 17 1944

    2 14 Отговор

    До коментар #16 от "1944":

    ще има безаналогово хоро.
  • 18 Антисоциалист

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "много смешно":

    Не четете. В написано е: "Мярката няма да се прилага за сътрудничеството в космоса". Напомням от вица: "Чукча писатель, чукча не читатель." Запомнете го - за Вам подобни е.
  • 19 Браво

    29 12 Отговор
    Всички русофоби са трансджендъри!
    Без нито едно изключение.

    Коментиран от #25

  • 20 У лево е Крим

    36 7 Отговор
    А бе странна работа! До колкото имам информация Русия е една от страните, които държат огромно количество американски, дългови книжа наред със Саудитска Арабия и Китай. Кой кого кредитира аз, честно казано съм объркан. Вероятно американците спират парите за НПО-тата. А за космическата програма няма да направят нищо един път заради това, че напрактика ползват в по- голямата си част руските технологии. Да не забравим, че на практика МКС е руска. Но каквото и да се говорим на практика руснаците са движат пъргаво въпреки санкциите и това се вижда и с просто око. - Търговията с Турция, Китай и въобще с Близкият Изток върви с пълна пара. Губещите сме ние и Европа като цяло.

    Коментиран от #27

  • 21 Бесен Язовец

    8 23 Отговор

    До коментар #13 от "инфо":

    А бе, каскет неграмотен, не е там работата и не това искам да кажа аз в моя коментар, дали американците могат да го направят този двигател или не ! Там е работата, че руснаците не могат или не искат да спрат да им го продават ! Аре ти щом си толкова информиран да ни разкажеш, защо тойти русняци не напагат на американците контрасануции и не спират доставката на този двигател.

    Коментиран от #77

  • 22 бой

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "бай":

    Или като китайците, след 70г. управление.
  • 23 Четиво за русофили

    6 32 Отговор

    До коментар #15 от "Не не":

    Не преиграва русофилче. Няма по-не благодарен народ от руския, това е факт, а не благодарността им за ленд-лиза е само част от тази неблагодарност. Но ти продължавай да си лаеш, такова е призванието на руските слуги, да защитават всячески господарите си. Само посочи, кое от написаното от мен не е вярно?

    Коментиран от #33

  • 24 Размисли за глупаци

    6 12 Отговор

    До коментар #13 от "инфо":

    Няма нещо в с временния свят, което да не може да се направи от една високотехнорогична нация. Въпросът е за цената. Защо да го правиш ти, когато може да го купиш на много по-ниска цена?
  • 25 Брависимо

    5 28 Отговор

    До коментар #19 от "Браво":

    А всички русофили са дърти пасивни хомосексуалисти. Без изключение!
  • 26 Бесен Язовец

    4 32 Отговор

    До коментар #15 от "Не не":

    Тука не став въпрос само за ленд-лиз бе каскет с каскет такъв ! Човека правилно го е казал ! Американците просто помогнаха на времето на СССР която беше една млада и зелена още страна и освен едно скапано селско стопанство нямаха абсолютно никаква индустрия , мащиностроене, металургия, елекирофикация и т.н.! Именно американците много им помогнаха в това отношение ! А ти какскет с каскет такъв си седнал тук за ленд-лиз да пелтечиш.

    Коментиран от #29

  • 27 Само питам

    3 10 Отговор

    До коментар #20 от "У лево е Крим":

    У лево може да е Крим, ама мозъка къде ти е заврян, та пишеш такива простотии? Отзад ли?

    Коментиран от #30

  • 28 09765

    16 2 Отговор
    Стига бе, спират финансирането на тамошните НПО-та?! Не вярвам!
  • 29 Не не

    26 4 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    "Виж Ко ся " цървул... Историята не е еднозначна. Има нещо, което пропускаш! Американците както винаги през 30-те години създават поредната световна криза. - Упомената е като "Голямата Депресия". - Някои я наричат Великата Депресия. От това събитие произлиза като следствие и Втората Световна Война. САЩ както винаги "оцапват пейзажа" и нямат пари! Кризата се прехвърля и в Европа пак благодарение на крадливите говеда от другата страна на океана. - Това са историческите факти! Американците нямат кинти, а им трябват спешно! Кой има кинти по това време? - Европа няма! - Тя също е в криза! Единствените с пари са руснаците. Тогава Рузвелт предлага на руснаците да продаде технологии срещу пари, а парите по това време са подвластни на "златно-девизният стандарт". Така срещу злато и не от добра душа Американците им продават цели заводи. Така до началото на войната руснаците вече могат да произвеждат в големи количества техника. Така и се случва! В разгара на войната руснаците произвеждат в хиляди броя самолети и танкове. А ленд- лииза във войната според някои специалисти е не повече от 15%

    Коментиран от #31

  • 30 У лево е Крим

    8 4 Отговор

    До коментар #27 от "Само питам":

    До колкото помня някъде през 2017 руснаците притежаваха за около 100 милиарда долара дългови ценни книжа. Китайците окол 1 трилион. Поразрови се малко за информация преди да дрънкаш тъпотии

    Коментиран от #46

  • 31 Бесен Язовец

    6 21 Отговор

    До коментар #29 от "Не не":

    Пак повтарям , за по тъпичките като теб, не става въпрос за ленд-лиза бе каскет, ако, че именно ленд лиза помогна мнооого по вече на тойти русняци от тези мижави 15 процента които ти драги ми каскете си ги изсмукал от покзалеца си !! Става въпрос че американците на времето индустриализираха тойто Сесесере и всъщност те го поставиха на крака и го направиха да прилича на държава ! Аре и ти, у лево !

    Коментиран от #53, #88

  • 32 Черно море

    28 3 Отговор

    До коментар #9 от "Четиво за русофили":

    към помагалата добави интервенцията в Русия през 20 година и вонните престъпления извършени там.Ленд лиза е платен със злато.Проблемът не е че Русия е най хубавото нещо на света и руснаците са светци а че САЩ вземат целия свят за лапни шарани и пряко го изнудват от типа ти що си закачал сестра ми /пък той няма такава/А ние граничим с Турция Русия ,Украйна,Грузия по море.Ако там плуват вонни кораби и са влошени отношенията между тях.Това се отразява на нас.Единствените виновни за тези отношения е политиката на САЩ в региона.Тъкмо нещата се нареждаха

    Коментиран от #48, #49

  • 33 Не не

    15 2 Отговор

    До коментар #23 от "Четиво за русофили":

    Ей там малко по- надолу писах. Чети! - Не ми се повтаря пак! ( Ако си същият няма нужда и да се повтарям) Истината драги може да бъде тъкмо обратното! През 30-те години, когато САЩ създават поредната световна криза и нямат пари, отиват при руснаците които имат злато. Сиреч гладният отива при богатият и така се случва! Рузвелт отива при руснаците да им продава цели заводи срещу злато! - Това са фактите! Американците отиват при тях защото буквално разсипаха света- фалираха не само себе си, а и тогавашният развит свят. Фалиралия отива при богатият, а не обратното! Така пише в дебелите книги по Икономическа история и разбира се се учи в университетите. Но... има и такива, които прочетат една статия и си мислят че са открили велика тайна! Пич ! - Много си назад с познанията! Имаш още мноого да четеш!

    Коментиран от #35

  • 34 Boxer

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Четиво за русофили":

    Най-голямото добро, което САЩ направи за Русия, е че я освободи от комунизма . Но те си взеха и наградата. Много специалисти и всякакви технологии бяха прилапани през 90те за жълти центчета. Можеха да бъдат лидери , а Русия да ги следва, но оръжейното лоби им е много алчно. За това и няма благодарност от Русия, а нацоинализъм и реципрочни мерки...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 мнение

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Рубладжийче":

    Тази толкова известна сентенция е голяма глупост. Мечтите са мечти, а реалността нещо съвсем друго. Човек не живее в мечтите, а в реалността. Най-важното е да има някакъв принос за доброто, за нормалния живот, а мечтата е химера, тя няма нищо общо с практиката, човек мечтае най-често под влиянието на различни наркотични вещества, пренася се в друг недействителен свят, където се чувства велик и непобедим Убиецът мечтае да бъде неуловим, крадецът също. Това ли е големият човек, за който става дума? Толкова голям, колкото са големи мечтите му? Не съм съгласен. Живеем в реалния свят.
  • 37 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Спукали са , на баба ти задника , затова си се пръкнал един такъв , недоразвит , с 1/4 мозък ...

    Коментиран от #39

  • 38 Путин

    12 2 Отговор
    Местя си го в другия крачол!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Zorro

    12 3 Отговор
    САЩ Политически чернобил
  • 42 Не не

    12 4 Отговор

    До коментар #35 от "Бесен Язовец":

    А бе не знам! Моите коментари получават одобрението на читателите, а ти в си в зоната на минусите :-))
    Това говори достатъчно мисля! Но понеже трябваше да ти го навра с ленд лийза трябваше да напиша няколко коментара. Харесва или не получаваш неодобрението на повечето. Сиреч пропагандата ти не върви! То и няма как да бъде друго! -Липсват ти познания и си личи, а ма много! :-))
  • 43 Румяна Костова

    12 4 Отговор
    Няма да ги ощипят руснаците нито със спирането на някакви мижави помощи ,нито с прекратяването на експорта за отбранителния сектор.Те руснаците си имат оръжия.И ще продължат да си печелят от продажбата на РД 180 и РД 181.А също и от титан за американските Боинги.
  • 44 Хаха

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Stefko 88":

    Проблема е че Русия не купувани и не внася нищо от гетото.а за спрени технологии и помощи които сащ давали на Русия това вече е виц на годината.с тая пропаганда може да уморят от смях даже клетниците от доче зеле с раб.дело.
  • 45 Гошо

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "отегчен":

    Как да оправят отношенията с Русия?Като им спрат финансирането и помощите?Ами те нали са световна сила,що са на хранилка при световните империалисти?
  • 46 Само питам

    1 8 Отговор

    До коментар #30 от "У лево е Крим":

    А ти като можеш да помниш, спомняш ли си откога ненормалниците квичат, че Америка ще фалира?

    Коментиран от #54

  • 47 Буахахаха

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Четиво за русофили":

    А ти на хапчета кинси или си разказвач на вицове какви инженери имат сащ какви помощи са дали на русия.сащ и днес са едно гето с крадени технологии.русия нищо не внася от талибанското гето щото няма какво но изнася за такнракетни двигатели хеликоптери обогатен плутоний за допотопните им АЕЦ и проекти за Боинг.факт

    Коментиран от #50

  • 48 Българин

    1 7 Отговор

    До коментар #32 от "Черно море":

    Не разбирам защо е тогава този истеричен русофилски вой срещу новите американски санкции срещу кочината, щом не стрували нищо?
  • 49 Русофилски лъжи

    2 14 Отговор

    До коментар #32 от "Черно море":

    Нищо нищо от ленд-лиза не е платено, пък най - малкото със злато. Това са поредните гнусни руски лъжи, които русоробите тиражирате. Вярно е толкова, колкото е вярна и руската лъжа, че 200 000 руснака са загинали за освобождението на България.

    Коментиран от #52

  • 50 Нарколог

    1 7 Отговор

    До коментар #47 от "Буахахаха":

    Кокаин с щампа "Единна Русия"? Прикалили сте товарищ!

    Коментиран от #68

  • 51 Borislav Popov

    13 3 Отговор

    До коментар #9 от "Четиво за русофили":

    Кога САЩ и Япония ще се покаят пред Русия за своите зверства в периода на интервенцията от 1918-1922 година?
    На 3 декември 1917 година се провела специална конференция с участието на САЩ, Англия, Франция и съюзните им страни, на която било прието решение за разграничаване на зоните на интереси на териториите на бившата Руска империя. Като зона на влияние на Англия били определени Кавказ и южноруските области, на Франция — Украйна и Крим. Американците щели да вземат Сибир, а японците искали да получат част от Далечния изток.
    На 1 август 1918 година английските войски дебаркирали във Владивосток. Пак там през август пристигнали американците. Пак през август американци, англичани и французи превзели Архангелск. Интервентите обявили военно положение, въвели военнополеви съдилища, за времето на окупацията те изнесли 2686 хиляди пуда различни товари на обща сума над 950 милиона златни рубли. Плячка на интервентите станал целият военен, търговски и риболовен флот на Севера. Американските войски изпълнявали наказателни функции. Над 50 хиляди съветски граждани (повече от 10 % от цялото подконтролно население) били хвърлени в затворите на Архангелск, Мурманск, Печенга, Йоканга. Само в Архангелския губернски затвор били разстреляни 8 хиляди души, 1020 са умрели от глад, студ и епидемии.
  • 52 Borislav Popov

    9 5 Отговор

    До коментар #49 от "Русофилски лъжи":

    Истинската история
    Платено с кръв
    Доставките на западните съюзници по време на Втората световна война са малко над 4 % от всички оръжия, суровини, материали и съоръжения използвани от СССР във войната.
    Съветският съюз предлага да плати 300 млн., а САЩ уравняват исканията си на 800 млн. Това са позициите на двете страни през 1951 г.

    В крайна сметка, Съветският съюз, а след него и Русия, се съгласяват да изплатят общо 722 млн. щатски долара или около 7 % от общата сума, заедно с лихвите и с отчитане на сумата на обратния ленд-лийз и платените до 1973 г. 48 млн. долара.
    Само изглеждат безплатни тия доставки, всъщност всички те - до последния болт и до последното пластмасово копче, бяха платени с кръвта на съветските войници, поради поне двугодишното забавяне на откриването на втория фронт в Европа, както и на милиони мирни граждани, поради ограничените количества и неравномерното разпределение във времето на тези доставки. За всичко бе платено, с кръв, изцяло.
  • 53 Borislav Popov

    9 4 Отговор

    До коментар #31 от "Бесен Язовец":

    Официално съветско изчисление, че помощта на западните съюзници съставлява около 4 % от всичко, което Съветският съюз използва във Втората световна война, то ще се наложи изводът, че тези доставки не само нямат решаващ характер за изхода от съветско-германската война през 1941-1945 г., но се изкушавам да определя крайния резултат от западните доставки като по-скоро пренебрежим.

    Обективно посочените 4% са много нисък дял от каквото и да било. Основните доставки по американската програма, особено на самолети, са направени през и след втората половина на 1943 г. - като достигат най-големите си стойности в средата на 1943 г., те бавно вървят надолу до септември 1945 г., когато прекъсват напълно.
    Желателно ще бъде, ако споменем също, че качеството на доставеното въоръжение далеч не е еднозначно - част от танковете, самолетите и корабите са на равнище, съпоставимо с използваното в РККА или в немската войска, но друга част от доставките съвсем не отговарят на изискванията на фронта, което допълнително намалява на практика частта на смислените западни доставки в общото количество използвани оръжия на Източния фронт.

    Коментиран от #57

  • 54 У лево е Крим

    9 4 Отговор

    До коментар #46 от "Само питам":

    Че тя на практика е фалирала. - Всяка година конгресът на САЩ се събират за да решат един проблем... - Да емитират ли нов дълг или да фалират. САЩ не притежават обезпечение на дългът си, а имат обещания за високи лихви. Отделно печатат пари, чрез вътрешин дълг от частна институция, позната като Форд Нокс. - Държавата взема пари срещу дълг, но никой не проверява аджаба въпросната частна институция с какво разполага. Това са фактите! Факт е и обаче, че големите донори не искат фалита на САЩ понеже обезценяването на долара ще доведе до обезценяване на дълга, от който печелят. Този надут балон периодично се пука и създава поредната световна криза, чийто свидетели сме и ние. - Говоря за последната криза! Ако помниш тогава фалира цяла държава. Името на държавата е Исландия ( ако помниш). Но ми се струва, че разговорът с теб не е продуктивен и едва ли ще се стигне до нещо съществено

    Коментиран от #56

  • 55 Иванов

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Милен Калушев":

    Кви центове? Десетки хиляди долари в сметка на Бахамите! Вие пишете за копейки. Цървули!)
  • 56 Само питам

    5 10 Отговор

    До коментар #54 от "У лево е Крим":

    Непродуктивен е разговорът с руската подлога. Аргументите му са единствено от руските опорни точки, които нямат нищо общо с реалността.

    Коментиран от #62

  • 57 Само питам

    4 7 Отговор

    До коментар #53 от "Borislav Popov":

    Защо направо не пишеш, че ленд-лиза е попречил на Русия още през 1941 - на година да развее червеното знаме над Берлин?

    Коментиран от #58

  • 58 Borislav Popov

    9 4 Отговор

    До коментар #57 от "Само питам":

    Можеше да го забие даже и над Лондон !

    Коментиран от #59, #61

  • 59 Само питам

    6 13 Отговор

    До коментар #58 от "Borislav Popov":

    Хубаво, че Великобритания и САЩ бяха съюзници на руската кочина, че в противен случай Хитлер щеше да стигне до Владивосток. Но руснаците са неблагодарно племе и никога не са благодари на други народи за нещо. Цялата им история е фалшива и написана в тяхна изгода, а разни малоумници вярват и го тиражират като истина от последна инстанция.

    Коментиран от #67

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 българче

    5 10 Отговор

    До коментар #58 от "Borislav Popov":

    Забили са го е в кухите путиноидни кратни. И още се развява там.

    Коментиран от #70

  • 62 У лево е Крим

    9 5 Отговор

    До коментар #56 от "Само питам":

    Никой друг, ама никой друг не използва израза "опорни точки" освен обичайните близачи на задника на Цветан Цветанов. Боже! - Толкова е весело! - Да споря с някой толкова тъп, че да приема Цветанов за мерило на познанието или спора ... Е голямо удоволствие! - Да имаш за събеседник толкова тъп, опонент е почти рядкост. Толкова си лесен! - Въпиющата неграмотност и характерната наглост е черта основно на 2 водещи на ГЕРБ Единият е едвам завършил пожарникар, а другият назначен в полицията по роднинска линия и допуснат, чрез партийната школа на тогавашната БКП да завърши Висше образование без кандидат студентски изпити. Ти си същото леке, по подобие на едни, които съществуваха и преди 89 година. Господарите винаги имат нужда някой да им прави свирки постоянно. Не знам как се възприемаш като духач, но явно те устройва! Научи си урока момче! Образовай се! Чети и слуша по- големите. Търси различните гледни точки и може би някой ден ще имаш шанса да си малко по- мъдър. Сега си само духач! - Трябва да го осъзнаеш най накрая. Вероятно трудно се приема такава теза, но признаването пред себе си, съм чувал че помага! Апропо и онези от преди 89 година, които се занимавах с това не прокопсаха. Никой не обича духачите! - Те са първите които го поемат при промените.

    Коментиран от #65

  • 63 българче

    4 8 Отговор

    До коментар #60 от "ИВО":

    Докато има пияни руски говеда и тъпи задунайски руски телета ще има и кравари.
  • 64 Путин

    7 4 Отговор
    Тия джендъри продължават да си вярват

    Коментиран от #66

  • 65 Само питам

    6 4 Отговор

    До коментар #62 от "У лево е Крим":

    Бойко е една от руските болонки, бе руска подлого, цялата му партия е проруска. За толкова години управление все руски интереси е защитавал. Един километър конекторна връзка не е направил досега, щеше на лукойл измервателни уреди да поставя, нищо не направи. Радев и Сидеров са само да правят пушилка, тиквата е главния.

    Коментиран от #69

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Borislav Popov

    12 3 Отговор

    До коментар #59 от "Само питам":

    Жалка или велика беше Англия през Втората световна война?
    Факт, който не може да се оспори е, че Полша и Франция бяха катурнати от Хитлер за броени дни. Същата участ имаше цяла континентална Европа.

    Само водата, която отделя Англия от континента Европа, помогна безславната капитулация да не се случи и на кралските поданици.

    Да, Англия воюва срещу Хитлер. Воюва до лятото на 1944 г.. Но къде воюва?

    Истината е, че Англия воюва на второстепенните театри на бойните действия.
    Подменят се историческите факти, подменя се историята, дискредитира се подвигът на комунистите, на съветските войници, омаловажава се ролята на Русия като наследничка на комунистическия Съветски съюз.
    И до днес като халюциноген върви твърдението, че пактът Молотов-Рибентроп уж развързал ръцете на немците.
    Опитите на СССР да създаде колективен юмрук срещу експанзията на Хитлер до 1939 г., се натъкнал на откровен цинизъм от страна на Запада. Великобритания и Франция се съгласили на преговори със СССР за колективна сигурност, но техните представители пристигнали на преговорите без каквито и да било пълномощия.

    А това автоматично ги изкарвало извън преговорите, т.е. двете държави се изгаврили със СССР като се направили на разсеяни лелки, които забравили да вземат брашното при месенето на хляба.

    В същото време правителствата на Полша и Чехословакия блокирали всички опити на СССР да създаде отбранителен блок в Източна Европа срещу нацистката агресия.

    Полша отишла п

    Коментиран от #71

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 У лево е Крим

    7 1 Отговор

    До коментар #65 от "Само питам":

    Вече не можеш да заблудиш никого. Характерните тъпотии, които слушате на партийните школи на ГЕРБ те издадоха. Всичко останали приказки губят стойност!

    Коментиран от #73

  • 70 Borislav Popov

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "българче":

    А по добре ли щеше да бъде да стърчи от задните ти части ? Или щеше да ти е кеф да се разхождаш с него като паун ?

    Коментиран от #72, #75

  • 71 Само питам

    3 10 Отговор

    До коментар #67 от "Borislav Popov":

    Къде беше Русия, когато Великобритания водеше война с нацистка Германия? Бяха първи приятели и бойни другари и заедно си поделиха Полша и по силата на Пакта Молотов - Рибентроп Русия окупира Бесарабия и прибалтийските републики. Съветските вестници възпяваха силата на германското оръжие а Русия снабдяваше нацистка Германия със стратегически суровини. Това е истината, русофилче, а не мръсните руски лъжи.

    Коментиран от #83, #84, #85

  • 72 Само питам

    2 8 Отговор

    До коментар #70 от "Borislav Popov":

    На проруските отпадъци от задните части стърчи руското знаме и се гордеят с това. Не го ли знаеш от личен опит?
  • 73 Само питам

    4 6 Отговор

    До коментар #69 от "У лево е Крим":

    Ти изобщо не четеш, нали путлераст? ГЕРБ е Б отбора на предателската руска партия БСП, а ти си квичи, колкото си искаш.

    Коментиран от #78

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 РД 180

    5 4 Отговор
    До "инфо" и други. Знам, че е безсмислено човек да ви ограмотява но пак ще напиша. Двигателите РД-180 за които непрестанно пишете са само за първата степен на една наистина много добра ракета- носител Атлас 5. Няма проблем той да се замени с щатски, но е по-скъпо. Практически този двигател е разработен от руски специалисти по поръчка на щатите. Янките направиха тази поръчка, защото руските спецове нямаха работа и имаше реална възможност за заминат за рискови държави. А сега РФ не спира доставките на тези двигатели, защото ще загуби милиони долари. За производството на ракетен двигател, десетки заводи произвеждат агрегати и ако спре тази поръчка ще трябва да ги затворят.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 русия е джудже

    5 7 Отговор
    Руските технологични джуджета сега ще го ядат още повече.Досега бяха развити до нивото на държавите от 19 век ,а сега ще се върнат и още по-назад.Вече тотално ще заприличат на Бурунди ,с изключиението ,че ще имат стотинки да се наливат с бояришник.

    Коментиран от #87

  • 82 ****

    7 4 Отговор
    Защо мислите сащ налагат снкции на Русия за щяло,и не щяло,защото Русия купува злато с доларите,и лека полека се чисти от тях.Послените месеци руснаците са купили 26 тона злато,и започват да налагат посъепено разплащането да става в национални валути,а това значи само едно,бъркане на краварите много дълбоко отзад.
  • 83 Borislav Popov

    6 3 Отговор

    До коментар #71 от "Само питам":

    Как и кога започва ВСВ !!!!!!!

    През 1931 година Япония напада Китай, присвоява територия, която е по-голяма от територията на днешна Франция, дава й име «държавата Манчжоу-Го» и поставя там марионетно правителство. После от този плацдарм започва широкомащабна война срещу Китай, при това войната се води с крайна жестокост, разстреляни са китайски войници, използва се химическо оръжие срещу тях.
    Така са унищожени около 30 милиона китайци.
    През 1935 година Италия напада Абисиния — унищожава една трета от населението.
    В началото на събитията Англия и другите страни остават зад кулисите, но помагат на агресорите там, където могат. Англия блокира в Лигата на Нациите (тогавашното ООН) обръщението на Китай с молба да се осъди японската агресия. На конференцията в Брюксел САЩ цинично съветват китайците «да оправят конфликта на базата на политическо решение». Смисълът на тези действия е в това, че Щатите целят да насочат агресивните стремежи на Япония срещу СССР.
  • 84 Borislav Popov

    7 2 Отговор

    До коментар #71 от "Само питам":

    Още през 1935 година е сключено тайно споразумение между Унгария и Германия за подялбата на Чехословакия. А след три години аналогично споразумение се сключва между Германия и Полша. При това поляците са били настроени твърде войнствено, полското правителство е разглеждало «чехословашката република като изкуствено създадена….и несвързана с действителните потребности и истинските права на народите от Централна Европа».
    «Изкуствено и уродливо създание», — така нарича Чехословакия Пилсудский.
    На първи октомври 1938 г. в Чехословакия влизат немската, полската и унгарската армии, започва подялбата на територии.
    Дори Чърчил пише за «невинната Полша», че тя «с алчността на хиена взе участие в ограбването и унищожаването на чехословашката държава».

    Полша завзема Тешинска област, където живеят 80 хиляди поляци и 120 хиляди чехи, но която за година полско управление дава 41 % от чугуна и 47 % от стоманата, произведени в Полша — за което, разбира се, в днешните полски учебници се стараят да не споменават.
    След подялбата на Чехословакия Рихард Зорге изпраща от Токио думите на полския военен аташе:

    «След разрешаването на судетския въпрос следващият проблем ще бъде полският, но той ще бъде решен между Германия и Полша по приятелски във връзка с тяхната съвместна война срещу СССР».
  • 85 Borislav Popov

    7 2 Отговор

    До коментар #71 от "Само питам":

    Затова и днес е напълно удобно да се учат децата да ненавиждат Съветската власт, «нападнала невинната Полша», да се учат децата, че техните деди са негодници и кръвопийци…
    Целта е една — да се внуши чувство за вина и комплекс за непълноценност на всички, които са били тогава, а и сега антифашисти
  • 86 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #75 от "Маккейн":

    Това духът ти ли е ? Или още не си разбрал че си си заминал ?
  • 87 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #81 от "русия е джудже":

    Твоите размисли са още в 19 век ! Не вярвах че още съществуват такива пещерняци като тебе !

    Коментиран от #89, #92

  • 88 Каскет

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бесен Язовец":

    сигурно са носили дядо ти и баща ти на село. И понеже ги мразиш защото са селяни и ти като наследствен селянин, който много иска да е гражданин, не можеш да избягаш от тази емблематична шапка. Каскетът ти е станал като тик. Обръщаш се към хората с него и не можеш да излезеш от селото.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 стоян георгиев

    1 5 Отговор
    интересно що руснаците се сърдят на това че сащ няма да им дават вече помощи?или че няма да търгуват с тях?радваите се бе другари сега ще си покажете възможностите.няма да ви пречи сорос,долара и т.н. гадни хамерикански използвачи.ще си правите валенки и ще си пиете лосион за баня,ще си мажете на воля филии с боя за обувки абе въобще идилия.немога да разбера що се сърдят руските тролове че сащ няа да търгуват вече с русия?
  • 91 Васко

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "Не не":

    НЕ , НЕ , срещу теб има факти , проверими, а ти само бла , бла . Защо мразиш САЩ , сам не знаеш .

    Коментиран от #100

  • 92 Само питам

    4 7 Отговор

    До коментар #87 от "Borislav Popov":

    Тиражираш руските лъжливи версии за историята на ВСВ, които имат за цел да оправдаят и затъмнат сътрудничество между съветска Русия и нацистка Германия и ролята им за започване на войната. Истината е, че те започнаха ВСВ с подписването на Пакта Молотов Рибентроп и секретните му части за подялба на Европа. Един пакт, който ги прави съучастницици и бойни другари. Бойна дружба ознаменува на със съвместен военен парад в отнети от Полша Брест. Командващ парада от руска страна е комбриг Кривошеин а от германска генерал Гудериан.

    Коментиран от #95

  • 93 СССРБарета

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Еми американската космическа програма се обърнала към Холивуд да им предоставят ракетен двигател но той бил от стериопор и нямало да ми свърши работа! и затова още са принудени да ползват легендарния рд 180!
  • 94 СССРБарета

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Четиво за русофили":

    Америка никога не е помагала на Русия А точно обратното винаги е искал нейното пълно и безусловно унищожение! Америка е организатор архитект и подбудител на Втората световна война! всичко което Америка предоставя на Русия е само и единствено за да подкрепи самоунищожението между двата колоса натиска Германия и Съветския съюз!именно затова Когато Съветския съюз разбива Берлин и Германия капитулира американските танкове застават на пътя на съветските и започва няколкодневна Игра на нерви и заплахи за стрелба от страна на американците срещу Съветския съюз! И това доказва че Америка не обича и не е помагала никога и по никакъв начин на Русия само и единствено инвестирала за да може да бъде унищоженa великата Руска империя!

    Коментиран от #97

  • 95 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #92 от "Само питам":

    Само да питам - кой я води тази война ? Руснаците или краварите ? Кога влязоха краварите във войната ? Кога беше десанта в Нормандия ?
  • 96 помнещ

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    Мечтай си , но това нищо не променя.Такива като теб който предпочитат чуждата държава пред своята, вече само ще мечтаят.Супер е , че Родината ни се откачи от дърпащите ни назад и е член на ЕС.
  • 97 Българин

    3 5 Отговор

    До коментар #94 от "СССРБарета":

    Ма ти си бил много , ама много " умен".Защо не напишеш една нова история. И най добре я пиши в Русия.
  • 98 Гостъ

    1 6 Отговор
    Мдаааа....долна фашистска лъжа! Расия никога не получва помощи а праща на бедните кравари щото няма кво да ядът! Ай наздоровя! Самогончик лепший, виски отровний

    Коментиран от #99

  • 99 Stefko 88

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Гостъ":

    Да да сигурно....https://www.google.bg/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3D-FozUDazgJw&ved=2ahUKEwi54KbgkovdAhVjqIsKHfQbD0cQwqsBMAB6BAgJEAU&usg=AOvVaw3HezPvB-bi4F3NVGqE3RE5
  • 100 Не не

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Васко":

    Ще е по- лесно ако пише само под един псевдоним6
  • 101 Светла

    0 0 Отговор
    До 92 #
    Когато кажеш " А" кажи и " Б".
    -1 *** на 26.01.1934 Полша ПЪРВА държава в Европа, която сключи договор с Германия.
    -2*** Договора е против СССР.Според Мюнхенски договор Полша получи голяма част от Чехословакия.
    -3*** Парад на Германия и Полша в Варшава на 11.11.1938 .
    -4*** договора на Германия и Полша прекъснат на 28.04.1939 след като Полша сключи договор с Великобритания.
    Полша сърба това , което сама си забърка.
    А руснаците да не би винаги следва са се жертват за другите. Да, често помагат , но завбъдеще политически прости...ки помощ да не чакат.