26 Август, 2018 11:20 1 135 2

Европейският съюз подкрепя силно Тайван

  • тайван-
  • ес-
  • подкрепа-
  • мадлен майоренко-
  • китай

Блокът иска Тайван да не бъде изолиран

Европейският съюз подкрепя силно Тайван - 1
Снимка: Shutterstock

Европейският съюз продължава да подкрепя участието на Тайван в международни форуми, в които азиатската страна може да допринесе. Блокът се надява двете страни от Тайванския проток да се въздържат от действия, които ще увеличат напрежението в региона.

Представителят на ЕС в Тайван Мадлен Майоренко заяви, че блокът силно вярва, че Тайван трябва да може да играе полезна роля в международната общност, предаде Focus Taiwan, цитирайки нейно интервю.

Майоренко, която отговаря за Европейското икономическо и търговско бюро, смята, че Тайпе може да допринесе в международната общност и трябва да бъде допусната до нея. Тя даде за пример Световната здравна организация, на която Тайван може да помогне със своите експерти и знание, включително в случай на епидемична криза.

„Тайван трябва да е там“, каза Майоренко, допълвайки, че ЕС е отправил този призив и към своите партньори. По думите й Китай трябва да се въздържа от агресивни действия, за да не се увеличава напрежението в региона. Блокът ще продължи да подкрепя Тайван, посочи още тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любопитен

    4 0 Отговор
    Ще го приемаме ли в ЕС? А Израел?
  • 2 Borislav Popov

    2 2 Отговор
    ЕС да престане да се навира между краката на магарето. Май и те са като нас Българите - винаги в неправилна ситуация.