Last news in Fakti

27 Август, 2018 07:45 2 213 15

Меркел: Не искам задължителна казарма

  • казарма-
  • военна служба-
  • германия-
  • ангела меркел

Наборната военна служба беше отменена в Германия през 2011 г., след като правителството реши, че армията ще бъде професионална

Меркел: Не искам задължителна казарма - 1
Снимка: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел се обяви против идеята да бъде възстановена националната военна служба в Германия, предложена от членове на нейната партия Християндемократически съюз, предаде АР.

"Не искам да бъде възстановена националната военна служба", каза Меркел в интервю пред телевизия ARD.

Военната служба бе отменена в Германия преди седем години.

Група представители на ХДС начело с генералния секретар Анегрет Крамп-Каренбауер се обяви за възстановяване на военната служба под някаква форма за навършилите пълнолетие младежи. Но несъгласните с предложението в ХДС и баварския й съюзник - Християнсоциалния съюз, изтъкват, че това ще изисква допълнителни разходи, които ще трябва да бъдат взети от бюджета за отбрана, необходим за модернизиране на армията.

Министърът на отбраната Урсула фон дер Лайен, която е член на ХДС, също се обяви против предложението.

Наборната военна служба беше отменена в Германия през 2011 г., след като правителството реши, че армията ще бъде професионална.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нормален

    16 3 Отговор
    Немците, ако бяха нормални, трябваше тази да са я отсвирили, или линчували и да сме я забравили. А не сега да ми "иска" и неиска.
  • 2 Войник

    4 13 Отговор
    А ЕДНО ВРЕМЕ КАКВА КАЗАРМА ИМАШЕ, СТАВАХМЕ МЪЖЕ. НАУЧИХ СЕ ДА ВРЪЗВАМ ПАРТЕНКИ И ДА ПЪЛЗЯ В КАЛ, ДОКАТО ГЪРЦИЯ НАПАДА РОДИНАТА! СЪЩО И ДА ЯМ ЧОРБА С ХРАЧКИ, ДА ОБЩУВАМ С ХОРА С IQ, БЛИЗКО ДО ТОВА НА МАЙМУНИТЕ, АМА ИСКАМ ДА ВЪРНАТ КАЗАРМАТА, ЗАЩОТО СОРОС НИ Я ВЗЕ! ПУТКИН Е ИСТИНАТА!!!

    Коментиран от #13, #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българина

    12 0 Отговор
    Че за какво и е? Нали си има армия от емигранти, аналог на фрвнския чуждестранен легион но удома и все фесове
  • 5 Тъп

    10 3 Отговор
    Немция не случи на политик.Май като нас !!
  • 6 Morgoth

    5 5 Отговор
    Никой нормален не иска казарма, не и като тази за която мечтаят българските старчета щото ги е яд, че съвременната младеж (от която по дефиниция нищо не става) не ходи на тази държавна ангария, докато те самите са били прецакани кой по по две години, кой по три, ако са били по морето. Искат и новото поколение да усети какво е да си в затвора заради единственото престъпление да се родиш мъж. И немците са хора, та сигурно и в Германия е същото, все пак Меркел не е глупава ... поне докато не става дума за имигранти.

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Тъп

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Morgoth":

    Амиго старчетата като мен на около 40-те не мечтаят да набутват младите в казармата в предичшният и вид.А става въпрос за елементарно обучение във военно дело и работа с много индивиди с абслютно егоистично Его на Аз-ът.Т.е маминото синче да не си бръсне краченцата като приятелката си ,щото Хасанчо от съседният двор югоизточен двор може да му вземе и двора и фертилната му приятелка.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Morgoth

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Тъп":

    Наборе, едно е казармата и повярвай ми старчетата мечтаят именно за нея, съвсем друго военно обучение за 1-2 седмици за да знаеш от къде се държи автомата и евентуално да можеш да защитаваш Родината. А да не си мамино синче се учиш когато пуснеш полата на мама - нещо за което не ти трябва казарма, студентско общежитие или квартира върши същата работа. Но пък дори и да си изкарал казармата като се върнеш можеш пак да се хванеш за полата на мама и много бързо да си върнеш старите навици. Въпрос на човек е - познавам и такива.
  • 9 Бат Саше

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Тъп":

    Тя фертилната приятелка ако се пазеше с космати крака!.... Военното обучение не е, за да браниш родината си, а за да ти дадат пушка в ръце и да те изпратят на заколение, заради личните интереси и междуособици на шепа "богоизбрани". Всички войни в историята на човечеството са водени заради жаждата за власт на управленските елити. А думи като "национални интереси" са химери, които служат за манипулация на овчето стадо. Казармата е гордост само за глупави и комплексирани мъже. Изкарал съм си службата мъжки, без мрънкане и лиготии, но за един интелигентен човек е крайно унизително, да бъдеш равнопоставен с неграмотния циганин и тъпия селянин, а още по-тъпи селяни, от които нищо не става, да те командват и да зависиш от тях.
  • 10 Бат Саше

    3 4 Отговор
    Армията трябва да е само платена. Който иска да ходи да служи и да се трепе. По мое време направиха професионалната армия и най-големите глупаци, неудачници и комплексари отидоха там. Свестните,които се бяха излъгали, веднага се осъзнаха и се уволниха. Професия редник...какъв човек би я упражнявал??? И нокой от тях не служи на България. Служи на световните еврейските интереси, на Тиквата, Доган, Пеевски и компания.
  • 11 баба

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Morgoth":

    Някой в сайта каза, а аз ще го повторя: Вие с автомати можете да си правите само селфи. В труден момент, от вас ще се получат само мигранти.

    Коментиран от #12

  • 12 Morgoth

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "баба":

    В мирно време като сегашното се справям с живота много по-добре от повечето българи и за разлика от много от тях не съм станал мигрант. И също за разлика от мнозинството не роптая срещу страната ни. За военно време не знам и по-добре да не научавам, но умея да си служа доста добре с различни видове огнестрелно оръжие и то не само заради казармата, но защото ми харесва. Но ме накара да се замисля и да ти кажа като мигрант може да се окажа по-ценен за страната в такъв момент, отколкото като пушечно месо, което изкарва около 16 секунди на фронта. Все пак всеки за каквото става - виждаш ги ония дето само да си служат с автомати могат какво правят в Сирия ;)

    Коментиран от #15

  • 13 Пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Войник":

    Не, бил си "скатавка". Едно време в казармата такива, като тебе ги държаха на скатани службички, защото усетят ли те ротата, че си педер.ст, майка ти жална.
  • 14 Иво

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Войник":

    Бил си в казармата на кукуво лято. Партенките не се връзват!!! За такива като тебе искат да въведат казармата - поне малко да влязат в час, а не само простотии да бълват.
  • 15 баба

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Morgoth":

    Радвам се , че виждаш някаква полза от тебе.
Новини по държави: