Last news in Fakti

27 Август, 2018 08:31 1 351 12

Папата: Молете се за хомосексуалните деца

  • папа франциск-
  • деца-
  • хомосексуализъм

Родителите трябва да се молят, да разговарят с тях и да се опитат да ги разберат, заяви Франциск

Папата: Молете се за хомосексуалните деца - 1
Снимки: БТА/АР

Папа Франциск заяви в края на посещението си в Ирландия, че родителите на хомосексуални деца не бива да ги осъждат, да пренебрегват ориентацията им или да ги изхвърлят от къщи, а вместо това да се молят, да разговарят с тях и да се опитат да проявят разбиране, предаде АР.

Той заяви пред журналисти: "Винаги е имало хомосексуални хора и хора със склонност към хомосексуализъм". На въпрос какво би казал на баща, чието дете току що се е проявило като гей, папата отвърна, че първото нещо, което би посъветвал, е молитва. "Не осъждайте. Водете диалог. Проявете разбиране и дайте на детето възможност да се изрази".

Папата добави, че може да се наложи да се потърси психиатрична помощ, ако детето се държи обезпокоително, но е различно, ако става дума за дете, а не за възрастен човек. Той призова родителите да не отвръщат с мълчание. "Такова дете има право на семейство", добави той.

"Толкова страдах, когато разговарях в събота с осем ирландски жертви на сексуални посегателства", каза папата пред журналисти в самолета, с който отпътува от Дъблин след двудневното посещение в Ирландия.

"Мисля, че трябваше да изслушам тези осем души. За мен това беше болезнено, но придружено от утешението, че мога да помогна за изясняване на нещата", каза папа Франциск.

Папата: Молете се за хомосексуалните деца

Той добави, че "няма да каже нито дума" за документа от 11 страници с обвинения от бивш служител на Ватикана, че е прикривал сексуални посегателства и затова трябва да подаде оставка. Според папа Франциск журналистите трябва да прочетат внимателно документа и сами да решат дали е достоверен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    35 1 Отговор
    Шефа на педофилите, дава акъл.
  • 2 Коце

    24 1 Отговор
    ..рибата се вмирисва от главата...
  • 3 Биде

    15 0 Отговор
    Тоя папа ръси глупост след глупост може би в напъна да покаже колко е актуален по всички злободневни теми!
  • 4 Townboy

    15 0 Отговор
    Баш Кюрето не знае ли че хомосексуализмът е нелечимо състояние и с молитви не се оправя. Родителите на такива деца единствено могат да се надяват синчето им да случи на мъж.
  • 5 Валя

    7 10 Отговор
    Молитвата е самоунижение и не помага а унищожава човешката психика и принизява човешката личност , както и задълбочава просмукалите се в мозъците страхове . Изтрийте от лицето на земята църкви,джамии,синагоги и тям подобни паметници на лудостта и ще възцари мир и спокойствие , послушайте ме аз не лъжа

    Коментиран от #10

  • 6 Нютон

    5 1 Отговор
    ЗАКРИВАЙЙЙ.....
  • 7 гъфдз

    4 1 Отговор
    този е психар...буквално говори да се прояви разбиране от страна на родителите че детето е хомосексуално...но да не забравяме че папите и ватикана са сатанисти..и е нормално за тях разпостранението на хомосексуализма

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "гъфдз":

    Ти какво ги съветваш, да ги убият ли такива деца? По добре си плювни в пазвата и се помоли да не ти идва до главата.

    Коментиран от #9

  • 9 тгъв

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    не да ги убият..глупости:в думите на тоя има намеци че да са хомосексуалити е нормално....щом се изявява като заместник на бог смятай какво представлява тоя и който и друг рапа да е😱😲
  • 10 Аз съм тук

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Валя":

    Бесовете ходят по земята. Отвори you tube и виж какво казва- патриарх Кирилл о конце света!
    Или някои обичат огъня до безкрайност.
  • 11 Аз съм тук

    3 0 Отговор
    Нали знаем че списъка горе не е голям, трябва да се знае че има и създадени за пейзаж, черупки с мъртви души. Айде моля не повличайте праведните към огненото езеро!
  • 12 Гост

    0 1 Отговор
    Родителите са 100% са отговорни за това дали децата им ще станат хомосексуални, но никой родител не го знае, не знае как да го предотврати, не му пука и не търси решение на проблема(ако е проблем)
Новини по държави: