27 Август, 2018 16:30 1 821 3

Иран съди САЩ в Хага

  • иран-
  • хага-
  • сащ

Недоволство от новите санкции срещу страната

Властите в Иран са завели дело срещу САЩ в Международния съд в Хага, съобщи РИА Новости.

В Иран искат отмяна на санкциите срещу страната. Те бяха възстановени след решение на президента на САЩ Доналд Тръмп да извади страната си от споразумението за иранската ядрена програма.

Според Иран санкциите са нарушение на двустранен договор за приятелство от 1955 г. Страната настоява ООН да неутрализират санкциите, докато приключи делото срещу тях. Такова дело обаче може да се точи с години.

Американската администрация вече обяви, че е готова да налага санкции срещу всяка страна, която води търговия с Иран. От ЕС вече се обявиха срещу решението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пак грешка

    1 16 Отговор
    Не в ХАГА,при арменският поп е трябвало!!
  • 2 Дончо

    2 17 Отговор
    Мюслета, ще ми пръднете на сайдера!
  • 3 Патриот

    6 0 Отговор
    Все едно да съдиш Бойко в България.
    ООН, международен съд, валутен фонд, НАТО - това са все организации, чиято цел е защита на интересите на САЩ по света, независимо от цената. Инструменти на САЩ за внос на демокрация, дори и там, където не я/ги искат.