Last news in Fakti

28 Август, 2018 19:48 5 741 39

Меркел: Това е недопустимо (СНИМКИ)

  • германия-
  • кемниц-
  • ангела меркел

Събития като тези в Кемниц нямат място в правова държава, заяви канцлерът

Меркел: Това е недопустимо (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Събития, подобни на тези в източногерманския град Кемниц, не трябва да се случват в правова държава, заяви германският канцлер Ангела Меркел на обща пресконференция с хърватския премиер Андрей Пленкович, предаде DPA.

"На първо място, през нощта в неделя срещу понеделник загина човек, заподозрените са задържани. Това е ужасно събитие и изказвам съболезнования на роднините на жертвата", заяви тя.

"На второ - това, което видяхме по-късно, не трябва да се случва в правова държава. Видяхме видеокадри, на които са запечатани лов и омраза по улиците. Можем още веднъж да подчертаем, че това няма нищо общо с нашата правова държава", каза тя.

Меркел: Това е недопустимо (СНИМКИ)

Канцлерът добави, че саксонската полиция е взела всички мерки за предотвратяване на още по-голямо насилие. Тя припомни изявлението на германския вътрешен министър, че ако Саксония има нужда от допълнителна помощ за въвеждане на ред, държавата е готова да окаже подкрепа.

18 протестиращи и двама полицаи са пострадали при безредиците в Кемниц, съобщи представител на саксонската полиция на пресконференция, излъчена пряко по телевизия "N-TV".

Органите на реда са завели 43 дела по подозрение за нанасяне на телесни повреди, използване на знаци и символи на забранени организации, в частност нацисткия поздрав, нарушаване на обществения ред и забрана за събирания.

Почти 600 служители на реда осигуряваха безопасността в Кемниц. В акцията, към която призова крайнодясното движение "За Кемниц", се включиха около 6000 души. В контрадемонстрацията, организирана от Лявата партия, участваха около 1500.

Меркел: Това е недопустимо (СНИМКИ)

Меркел: Това е недопустимо (СНИМКИ)

В протестната акция в Кемниц се включиха десни екстремисти и склонни към насилие групировки на запалянковци от цяла Германия, заяви Мартин Дьоринг, говорител на службата за защита на конституцията (контраразузнаването). "В понеделник беше забелязано придвижване, надхвърлящо рамките на една провинция", отбеляза той.

Основното ядро на участниците са били саксонски радикали, включително участници във фен-клубовете Kaotic и NS-Boys. В безредиците обаче са забелязани и екстремисти от град Котбус (в провинция Бранденбург) и от Бавария. Социалните мрежи са били използвани активно за изпращане на призиви за участие в акцията в Кемниц.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо.

    116 0 Отговор
    А когато амуджите изнасилват и убиват си траеш като ущипана кадъна- и все ги оправдаваш че са с психическо разстройство...лицемерка долна. И най-лошото е,че искаш и нас да задължиш да ги приемаме...

    Коментиран от #2, #23

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Plovdiv

    67 1 Отговор
    Че тя негро-циганската ти държава правова ли е?! Дискриминираш хората, за сметка на боклука, за който сАТАНорос ти тъпче гнусната гуша! Дано един ден подпукат и тебе, мръсен боклук изкуфял!!!!
  • 4 някойситам

    27 1 Отговор

    До коментар #2 от "Грантаджийче":

    Научи се да пишеш на български, а като не го знаеш, поне РосСия пиши с 2 "С", неграмотнико.

    Коментиран от #9

  • 5 Брат ми

    29 0 Отговор
    Welcome to Auschwitz...88
  • 6 боцмана

    47 0 Отговор
    Каквото зло си направи човек сам и най големия му враг не може да го направи. Така , че баба Меркел да се сърди на себе си.
  • 7 толерастията е вредна

    51 1 Отговор
    Да недопустимо е изкукала бабичке !!! Недупостимо е някакви примати постоянно да избиват, изнасилват и грабят поданиците ти, тези които работят, плащат данъци и спазват законите ! Меркел вече минава всякакви гараници с наглата си лицемерната толерантност и е време германците да и забият як шут в дъртия г*з и не само това,а и да я осъдят, защото това е престъпление, което сътвори засяга хората сега и за в бъдеще и е пагубно не само за германците, а и за всички европейци !
  • 8 Среднощен-2

    24 0 Отговор
    До модератор: Каква е причината за блокиране на "среднощен" за коментар под статии във този форум? За статията конкретно- Такива процеси са очаквани и това е бъдещето на Европа, за сежаление...!
  • 9 Бесен Язовец

    1 35 Отговор

    До коментар #4 от "някойситам":

    С две с се пише в Русия неграмотнико и не е това важното, долу расизма и ксенофобията, аз съм за мир в целият свят ! Всички раси имат право на съществование !

    Коментиран от #10, #12

  • 10 някойситам

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Прочети дали е написано рУсия, или рОсия.
    Ако беше Русия, нямам претенции, но коментатора си исползва руски думи и не еднократно, и всички са с грешки. Преди да се правиш на умен, да беше прочел коментара внимателно.

    Коментиран от #17

  • 11 ЗЕВС

    29 2 Отговор
    За ислямистите всеки, който не изповядва тяхната религия е враг (неверник).
    -Свещеният Коран Сура 8/39:
    "И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах!"
    Въпреки наложеното медийното затъмнение и безпомощността на властите, ставаме свидетели на безскрупулни и брутални убийства извършени от ислямисти. Терора и смъртта по улиците се превръща в ежедневие! Убитите от ислямисти за последните две години са над 300 човека, а ранените са над 1300! Не случайно, след всяко едно нападение, изнасилване или убийство се наливат нови, стотици бройки в крайно десните партии, за които фашизмът е единствената алтернатива!

    Коментиран от #16, #19

  • 12 някойситам

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    А говоря о грамотности, не тебе делать мне замечание ;)

    Коментиран от #15

  • 13 1122

    20 0 Отговор
    Допустимо е. Като 5 години си бъркаш в носа и слушаш който не трябва а не народа си. Сега се оправяй ама как?
  • 14 ванката

    26 1 Отговор
    каква правова държава имаш ти бе бабе нито една правова държава не си тъпчи така нацията с талибани както ти го правиш изпълнявайки заповедите си от еврейските шефове отвъд океана
  • 15 Бесен Язовец

    1 12 Отговор

    До коментар #12 от "някойситам":

    Ты что картуз, с дуба рухнул, я тебе замечания не делал ?!
  • 16 Hdryhb

    1 8 Отговор

    До коментар #11 от "ЗЕВС":

    Stiga be,a da znaesh kolko miliona sa germancite ????I kazvash za dve godini 300 chovek a,a v BG za edna samo ot katastrofi 800 sredno zaginali i hiljadi tejko raneni demek invalidi!!!!I bulgaristancite zajalili Germania haha,javno mediite na svincho si varshat dobre rabotata.

    Коментиран от #21, #28, #30

  • 17 Бесен Язовец

    3 14 Отговор

    До коментар #10 от "някойситам":

    А бе, грамотей, тук да не сме на конторолно по руски език и ти да не си даскал, че си седнал тук да поправяш хората ?? Просто човека може да е сбъркал и вместо у е сложил о ! Аман от руски неуки каскети дет се навират из българските форуми, да се правят на умни !
  • 18 Иванов

    22 1 Отговор
    Много тъпа крава е Меркел или се прави на такава. По- скоро е второто. Тази хазарка от Донбас знае от детството си, че това е срещу онова. Когато породиш Това, автоматично идва Онова и се хващат двете за гушата! Сложно ви е, нали? Ще ви го обясня, вземете най- хуманен индивид и го залейте с диващината на мигрантите и техните престъпления. След година време хуманистът става ... нацист и то от най- безпощадните. Не обичам германците, но правят добри автомобили и ги уважавам за това. Не разбирам, как този техничарски народ издигна своята екзекуторка за Канцлер? Това може да се обясни само с Кармата. Ясно е, че американските еднопроцентници от Дълбоката държава са хвърлили милиарди това да се случи, но защо германците си траят? Явно високият жизнен стандарт в МОМЕНТА ги успива, но това и временно явление. След това ще дойде КРАЯТ! Гюнтер, дано прочетеш това и да разбереш, какво искам да ти кажа! Меркел е възмездието за Холокоста, днес ядете вурстове, пиете бира и шнапс, а утре мюслитата ще ви изколят по бели гащи!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Щайнер

    31 1 Отговор
    Дърта чанта осрами и опозори най-великия континент

    Коментиран от #22

  • 21 ЗЕВС

    24 0 Отговор

    До коментар #16 от "Hdryhb":

    Официалния език в България е Българския, а азбуката Кирилица! Защо модераторите допускат коментари на маймуница?
  • 22 Иванов

    24 0 Отговор

    До коментар #20 от "Щайнер":

    Ми да, така си е! Сега е захапала наш Бойо за гърлото да и приеме 180 х. лекари и доктори без дипломи, дето зтаят само едно- АК 47 И ДЖИХАД! Е, ТОВА НЯМА ДА МИНЕ НИКАКСИ! КАТО ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ.
  • 23 аналитик

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да го кажем направо.":

    Нещо липсва на снимката. Сетих се: Меркел и всички като нея на кладата! Гадно, но полезно за ЧОВЕЧЕСТВОТО.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 българина

    14 0 Отговор
    а допустимо ли е в правова държава да влязат 2 млн без документи, които ще променят етническия състав на държавата след 50 г??? явно да, щом така искат евреите, обесете меркел!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бабо бабо меркел

    1 8 Отговор
    Ердоган те предупреждаваше, че Германия е фашистка държава ама ти не го взе насериозно. Сега си сърбай попарата.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Filо

    9 0 Отговор
    Меркел, боклук долен. Ти съсипа Германия и Европа. Какви глупости бръщолевиш безсрамнице.
  • 32 ГосТ

    6 0 Отговор
    Да ги почват,само това е спасението.
  • 33 Десперадо

    7 0 Отговор
    За съжаление само това може да промени нещата - здрава и груба ръка, много от живеещите в Германия са гнусна сган, която от друго не разбира!
    За каква демокрация говори Меркел?!? Като е толкова демократична защо има забранени символи, знаци и т.н.?
  • 34 немски матриал

    2 0 Отговор
    Еврейката кърти яко
  • 35 Plovdiv

    4 0 Отговор
    Не "канцлер", а "Канцероген" е тая мърша. И именно затова само рязане я оправя - най-добре през дебелата натъпкана шия!
  • 36 юрист

    8 0 Отговор
    То и това,което се случи на Централна гара- Будапеща, е недопустимо- лица, които претендират, че са бежанци, демонстративно да изхвърлят СТЕКОВЕ БУТИЛИРАНА НЕОТВОРЕНА ВОДА, собственост на унгарската държава, върху влаковите релси, защото, видите ли.... не искали вода и храна от Унгария, а “само“ безпрепятствено да пресекат държавната й територия БЕЗ документи за самоличност и БЕЗ да спазват законите на тази държава за влизането и пресичането й от лица, които не са ЕС граждани. Този клип е заснет от унгарската полиция- не е създаден от някакво нпо или партийна организация- нека си припомним какво е запечатано на него на 24-25тата му секунда
    https://www.youtube.com/watch?v=SRhI0Xqv5Rc
    Имам въпрос към меркел- нима истински бежанци- изтормозени от война гладни и жадни хора, изглеждат от хората на клипа и се държат по този начин към предложената им храна и вода?
  • 37 Bil

    7 0 Отговор
    Нато да прати корабите си по африканските брегове и да връща лодките.Толкова е просто!Само че ,съвсем съзнателно не се прави.За да има напрежение и безизходица ,от там слаба и разделена Европа.Колко от тези с лодките са приети от американци?

    Коментиран от #38

  • 38 ВИСОЦКИ

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Bil":

    ''Колко от тези с лодките са приети от американци?''-колкото и от руснаци.
  • 39 ХанкоБрат

    5 0 Отговор
    Всяка държава докоснала се до ЕС и НАТО става импотентна и започват да я мачкат всевъзможни дендър-политици и кроманьонци. България вън от ЕС и НАТО веднага.
Новини по държави: