Last news in Fakti

29 Август, 2018 10:41 4 304 45

Германия ще спасява Турция

  • германия-
  • икономика-
  • турция

Берлин е готов да отпусне финансова помощ на турската икономика

Германското правителство обмисля да отпусне финансова помощ на Турция, съобщи The Wall Street Journal.

В момента между двете страни вървят разговори в начален етап. Турските власти вече направиха стъпки към затопляне на отношенията си с Германия.

Германските власти се опасяват, че финансовите проблеми на Турция може да предизвикат дестабилизиране в целия регион. В момента се обсъждат възможности като координиран паневропейски план за спасение и заеми от държавните банки за развитие, които да бъдат насочени към конкретни сфери.

През последните месеци Турция отчита срив на турската лира, което разклати икономиката на страната. В същото време САЩ указаха допълнителен икономически натиск над страната.

Все още не е ясно от колко средства ще има нужда Турция, след като по-малка икономика с подобни проблеми като Аржентина, наскоро получи заем от $ 50 млрд. от МВФ.

Германски представители се опасяват, че икономическите проблеми в Турция може да предизвикат нова бежанска вълна към Европа. Турският президент Реджеп Ердоган ще посети Германия на 28-ми септември, като тогава вероятно ще се уточняват подробности за финансовия план.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    20 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Германските власти се опасяват, че финансовите проблеми на Турция може да предизвикат дестабилизиране в целия регион. - Не бойте се. Пак при вас ще дойдат...
  • 2 юрист

    14 21 Отговор
    И що така? Нали уж меркелица била “фашистка“- според султан ердухан, а сега точно турция допря до финансова помощ от “фашистка“ германия,м? “...Публикувано във факти.бг: Германските власти се опасяват, че финансовите проблеми на Турция може да предизвикат дестабилизиране в целия регион....“ Глупости! България НЯМА да бъде засегната от турската криза, защото сме във ВАЛУТЕН БОРД- Т.Е. НАШАТА БНБ НЕ МОЖЕ ДА ПЕЧАТА НЕОБЕЗПЕЧЕНИ ПАРИ. ВСЯКА наша банкнота или монета в обращение, ИМА насрещно обезпечение в БНБ, за това и не е възможно да ни засегне турската криза с турската лира!

    Коментиран от #10, #19

  • 3 А стига бе

    22 10 Отговор
    Немците с Баба Меркел тотално поддържат вече мюсолманите-вика всякакви амуджи в Европа----сега и османлията Ердоган ще спасява...абе манни...манни...Каква е тая любов на германците към фесовете незнам--ама нещата отват към чалмосване на европейците..

    Коментиран от #27

  • 4 утрЕхт

    15 10 Отговор
    А Германия кой ще я спасява
  • 5 Шоо

    22 14 Отговор
    Тоя фес се репчи, прави на велик и опря пак до Германия. Аман от сигани.
  • 6 гост

    18 4 Отговор
    Комшии сме, няма как да не си помагаме. Фрау Меркел да развързва кесията, а резняка ще спре бежанците и готова раотата.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 юрист

    10 9 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Комшии сме, няма как да не си помагаме..“ Ами тогава изсипете едни 10 милиарда евро в турските банки, но да са Ваши, собствени пари, а не пари от бг. държавен бюджет! Нали искате да помагате на турците- и 1 милиард евро ще им свършат работа, особено когато султан ердухан си припише заслугите за появата на този 1 милиард евро:)

    Коментиран от #12

  • 8 НАТО ВЕЦ

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Аааа, фрау плаща само на "доставен" "бежанец".
  • 9 ЕФРОПЕЕЦ

    12 7 Отговор
    ДОБРО УТРООООО.
    ТОЗИ ДЖЕНТЪЛМЕН СЕ ОКАЗА ДАЛНОВИДЕН И ПЕЧЕЛИВШ.
    ЩО анализатори и политически критици очакваха пълен крах и хаос на турската икономика.
    То се знае че не в изгода на европейската икономика сриването на лирата. Колкото по рано съзреят реалността толково по добре ще за всички в региона и в европа.
    А гн. ТРЪМ какво ще крои пак ? паживиом увидим.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Анонимен

    10 10 Отговор
    Само че никой не се сеща от къде са парите в пустиня германия... от 11- те златни концесии в българия!!!
  • 12 КИРЕ КИРКАТА

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Чекай ве будала, аз печелех от бежанците.
    Ся като ги спря кво праим???
    Да не искаш да блъскам цял месец за 500 каймета ?
    Яяя изчезни от хоризонта
  • 13 юрист

    7 9 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Българският лев Е ОБЕЗПЕЧЕН и България Е във валутен борд, троле, обаче от руското посолство сте толкова зле, че даже се опитвате да оспорвате НЕОСПОРИМИ И ДОКАЗАНИ факти, просто защото във вашата росийка не е като в България и рублата ви е силно волатилна валута...Впрочем- темата от статията е много показателна за това кои тролове са живели в Р. България поне 3 последователни години в 21 век и кои не сте живели в България в посочения времеви период и няма как да ни излъжете...

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 юрист

    4 6 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Дрънканици на килограм! Въпроси към теб:
    1. Знаеш ли, че от 1999 г. Р. България е във валутен борд, което означава, че ВСЯКА банкнота и монета в бг. лева в обращение, ИМА обезпечение на номинала в БНБ?
    2. Като не знаеш това, с какъв пуешки акъл коментираш моето мнение?
    3. Никой не е виновен за невежеството ти, но невежеството ти ясно показва, че ти не живееш трайно- повече от 6 месеца за 1 календарна година- в България, иначе щеше да знаеш написаното в т.1 и да го използваш в ежедневието си.
    Повече нямам какво да ти кажа, освен- пий хапчета за психичният си проблем, а ако не искаш- не се лекувай- не ме засяга, защото нелекуване на проблема ти води до влошаване на твоето, а не на моето здраве.

    Коментиран от #20, #25

  • 16 дъртите помним

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    Дааа.Много правилно!Валутен борд!!Един хубав подарък от Америка за България!!Те и затова келешите скимтят и искат хем да махнат борда,хем да окрадат милиардите от гаранционния фонд и хем пак да си играем на инфлации,долари,марки,корекоми...
  • 17 касапина

    11 5 Отговор
    Сакън нищо не давай на мангала ще ги даде за оръжия
  • 18 КЛАСАЦИЯ

    6 15 Отговор
    АМЕРИКА-ВЕЛИКА СТРАНА!!!!
    МЕРКЕЛ-ТЪПА И КРАДЛИВА КОМУНИСТКА!!!!!
    ЕРДОГАН-ГЕНЕРАТОР НА БЕЖАНСИ ВЪЛНИ!!!!!!
    ПУТИН-БАЙ НИКОЙ!!!!!!!!!!!
  • 19 ХАСАН

    7 9 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Не си права ..Турция може да "изсмуче" българската икономика..евтин внос от Турция и спад на износа ...В Турция няма икономически проблеми а политически..има дълг който успешно се обслужва и именно заради това от рейтингови агенции и западната преса се прави всичко възможно да не може да се обслужва..Сащ се опитва да "опитоми" и да пренесе кризата от Турция към Европа за да може да предизвика криза и в Европа...и това разбра Меркел затова побдържа Турция ...и да не забравяме че турския пазар е втория по големина пазар за немски коли в Европа

    Коментиран от #22, #23, #24

  • 20 ХАСАН

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Валутния борд е нещо хубаво за чужди инвестиции...влагаш пари ,печелиш и си прибираш печелбата без риск ...можеш даже да си продаваш немски сирена,немско свинско и др ..а местния бизнес става все по малко конкурентен

    Коментиран от #26

  • 21 крадат барабар с Меркел

    1 6 Отговор
    Ясно какво е надрънкал в канчето на Меркел великият Путин.Че и на Иран,между другото треби пари да даваме.Как беше то,Русия-Китай-Иран-Турция-ос някаква си там....Голяма ос,няма що!!Чуеш ли за РУСИЯ особено,че и за Турция-знай,става въпрос за крадене на пари!!!!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Чукундур

    8 7 Отговор

    До коментар #19 от "ХАСАН":

    Грешиш най много се купува дачия и някакви местни кенефи,гаджалите нямат пари за скъпи коли.
  • 24 Да да

    10 7 Отговор

    До коментар #19 от "ХАСАН":

    Хасанчо, не ти се отдава икономипеската мисъл. Много пъти съм писал за 20 ст. за лира, но сега ти казвам че ще стане 15 ст. Прост народ сте турците. Плюете срещу тези които ви дават, а като ви отрежат отивате да лижете гъзове. Били горди и достойни хахахха! Какво достойно има в това днес да плюеш, а утре да лижеш? Нали пуешката икономика беше много развита! Представям си ако само Австрия изрита 300-400 хил. джагала обратно в Анадола.

    Коментиран от #39

  • 25 любопитен

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Извинете, юрист ли сте или икономист? Щото ако вдявате от икономика, що да не направим икономистите магистрати! То май и сега е така-всеки си вре гагата, където не му е мястото и затова сме на това дереже!

    Коментиран от #28

  • 26 не е късно

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "ХАСАН":

    Сънувал ли си ти някога,колко конкурентен е един местен бизнес,без валутен борд,но за сметка на това с 3000 процентна инфлация. Работата с Турция отива точно натам.Ама точно.Остави ги ти тия приказки,дето Путин казал на Меркел-ама дърто,я дай утре на оня анадолския зевзек една торба моркови,че да видиш вдругиден кВо го прайвам аз!Забрави.Мерници много вдигнати има,така че-only USA.Груба грешка се оказа,че Турция си развали рахътлъка с Америка.Ама много груба!Освен,ако е някоя яка театрална постановка....??

    Коментиран от #40

  • 27 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "А стига бе":

    А ти толкова ли си наивен , че повярва на "спасяването" ???? Ако Германия отпусне 100 или повече милиарда ЗАЕМ , щото ще е точно това и в такъв порядък за да има ефект , чий задник вече ще е вечно под наем , готов за използване при всеки опит за проява на собствено мнение ?? Май забрави какви условия наложиха на Гърция и то при положение , че ТРЯБВАШЕ да я спасят , а тук всичко е на пазарлък !!!
  • 28 юрист

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "любопитен":

    “...Публикувано във факти.бг: Извинете, юрист ли сте или икономист?..“ Юрист съм, но в следването в юф се учат и се полагат семестриални изпити по дисциплините икономикс, финансово право, търговско право, облигационно право, банково право, като в банковото право се включва и стоков и фондов пазар. Вие наистина ли си въобразявате, че един юрист не трябва да учи тези дисциплини в следването си? И как тогава колега ще Ви поеме процесуалната защита пред съд в напр. гражданско търговско дело?

    Коментиран от #41

  • 29 ФАКТ

    3 1 Отговор
    А ГЕРМАНИЯ КОЙ ШЕ Я СПАСИ ?

    Коментиран от #30

  • 30 ХИТЛЕР

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "ФАКТ":

    АЗ!
  • 31 Иванов

    0 1 Отговор
    Германец и руснак да те спасяват, мани- мани! Меркел така спаси Гърция, че тя вече е сабственост на Германия, без един изстрелян куршум. Даже кравата е подарила един остров на Баце, ако си спомняте.
  • 32 Дебелия на Ангела

    4 1 Отговор
    Ердоган знае да целува правилните задници.
  • 33 AXAXA

    4 1 Отговор
    Но турците не се нуждаеха от помощ, не го ли казваха? И че имат силна икономика и че всички лъжат защото са завистливи и бла бла бла...!?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ГосТ

    2 1 Отговор
    Пфууу и добри новини имало. Франция и Германия действат в пълен синхрон! Мечта за Европа. Каквото е било,пак ще бъде! Дааа,да помогнат, както на Гърция. Нашите турци са големи дразнители,не ги обичам турците,но сме съседи и освен това Турция е стратегически важен партньор. Ако Франция и Германия работят в синхрон ЕС ще остане най големият играч на планетата. Безспорно. А България има свободата да се оправя сама с 💶 от ЕС. Както Румъния, Чехия, Естония, Латвия,Литва, Словакия, Словения,Гърция.
  • 36 ха ха ха

    2 2 Отговор
    Заглавието трябва да бъде Днес плюе утре лапа мундщука докато не му е изсъхнала плюнката.
  • 37 евала

    2 2 Отговор
    ердоган майстор дудукчия
  • 38 МИТКО ТУРЧИНА

    2 2 Отговор
    Нормално все пак 10% от населението на германия са турци, а близките 10 години процента на турското население ще е 20%. Ердоган си знае работата каза им да правят минимум по 3 деца още преди десет години всичко си върви по план , а вие плюещите тук нали знаете ,че сте изчезващ вид , максимум 30 годинки и ще сте си малцинство .

    Коментиран от #42

  • 39 ХАСАН

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Да да":

    А ти освен да мразиш нищо не умееш--мразиш панелката си,мразиш съседи-е си,мразиш колегите си,мразиш живота си ...
  • 40 ХАСАН

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "не е късно":

    Не си прав! Просто Сащ взема на мерника всички и свои и чужди ,с повод и без повод..Сащ има много дългове и само с рекет ще си ги изплати-рекетира Европа,Мексико,Канада,Сарабия ..и Турция ...
  • 41 ХАСАН

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    Аз ти вярвам...винаги с интерес чета това което пишеш ..но живеем в демократично общество и разбира се не с всичко се съгласявам!
  • 42 Митко българина

    1 3 Отговор

    До коментар #38 от "МИТКО ТУРЧИНА":

    До 30 години Турция няма да я има така че ще си търсиш някъде другаде място за живеене.Виж в индия може да те искат.
  • 43 Ай стига бе

    0 1 Отговор
    За цял живот една и съща работа тая турция, отваря ръка да проси пара. Скапана страна.

    Коментиран от #45

  • 44 Не само пари

    2 0 Отговор
    Ами и дюпе ще дава германката. Няма германка която да не дава на турчин.
  • 45 ми да

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Ай стига бе":

    циганска страна - циганска работа
Новини по държави: