Last news in Fakti

29 Август, 2018 13:30 3 997 21

Македония е полупротекторат на САЩ

  • македония-
  • виктор канзуров.-
  • сащ

Според Виктор Конзуров страната съществува благодарение на Вашингтон

Република Македония е полупротекторат на САЩ, заяви в интервю за предаването „Преди всички“ на програма "Хоризонт" журналистът Виктор Канзуров.

„Държавата съществува само благодарение на Щатите. Падането от власт на ДПМНЕ и на Груевски се случи благодарение на западната намеса. Сама по себе си Македония нямаше да може да го направи, защото хората в Македония имат тези проюгославски и просръбски сантименти. Повечето македонци са такива и ДПМНЕ най-много отговаряше на тяхната идеологическа идентичност“, обясни Канзуров.

Според него основният въпрос сега е какво искат американците - Република Македония или Република Северна Македония.

„Те (САЩ) от време на време подкрепят някаква политическа опция, някакъв политически ход, някакво движение към евроатлантическата интеграция, но идеологическите желания, сантименти в Македония са антизападни. Може би те не се декларират така, но причината да се сключат тези договори и с България, и с Гърция не е толкова в самото име или в някакви проблеми около историята, а в това, че македонците открай време са имали такава национална идентичност, която е атакувана от гръцка, българска, сръбска пропаганда, от албански национализъм. Македонците не могат да проумеят, че тяхната нация се създава някъде в средата на миналия век. Така идват всички проблеми, на които в момента сме свидетели“, обясни журналистът.

Канзуров смята още, че настоящото правителство на Македония въобще не води приятелска политика спрямо България.

„И двете страни на референдума се мобилизират на антибългарска основа“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 демократ

    14 5 Отговор
    Ам, България кво е - колония. Ам, Германия...
  • 2 Танас

    12 5 Отговор
    Е, а пък ние сме полуколония, ама ...
  • 3 Ристе

    14 16 Отговор
    Македония е проект на Сталин, успешно изпълнен от нашите русороби.

    Коментиран от #5

  • 4 Иванов

    4 4 Отговор
    Настрана от тези серсеми!
  • 5 етно граф

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ристе":

    ЙОСИФ Джуга-швили("Юдов-син" от груз.)
  • 6 САЩ ВИНАГИ ИСКА -ЯЗВАТА И БОЛКАТА

    12 6 Отговор
    СЕВЕРНА КОРЕЯ, СЕВЕРЕН ВИЕТНАМ, СЕВЕРЕН ИЕМЕН, ЗАНАДНА ГЕРМАНИЯ, СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ, КОСОВА, МАЛВИНИ, ГИБРАЛТАР, КИПЪР. ЯЗВИ, ВОЙНИ, РАЗРУШЕНИЯ И ПАРИ ! САЩ, - щастие, идеал, мечти. Надявай се Х на пияни жени ! ЗАЮ Македонски е платена пр.ститутка която ще направи само поразии. Нито ЕС нито НАТО ще направят живота им. човешки.Нека видят прокопсията у нас. ПЪЛНА РАЗРУХА И КОЛАПС.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    11 15 Отговор

    До коментар #6 от "САЩ ВИНАГИ ИСКА -ЯЗВАТА И БОЛКАТА":

    Забелязал ли си ,че в тези дето са били със САЩ ,хората живеят по добре от тези дето са били с Русия. Да ти дам ли пример или сам ще се сетиш?

    Коментиран от #12, #18

  • 8 jorj

    9 11 Отговор
    Русия раздели българския народ!!! Скоро проведението ще я застигне и ще се гърчи в смъртна агония!!!
  • 9 Румяна Костова

    11 2 Отговор
    Аз ще Ви дам пример,защото сам ще се правите на ударен и няма да се сетите.УКРАЙНА.Настроена проамерикански,че няма повече накъде.Скачането на Майдана освен американска демокрация и донесе
    унищогаване на цялата промишленост промишленост.Имаха завод за авионосци,за самолети и за ракетни двигатели.Сега Украйна се превърна в една слабо развита селскостопанска страна.Имат плодороден чернозем,но и него порошеновската власт има намерение да продаде.

    Коментиран от #13

  • 10 onq s konq

    3 11 Отговор
    "Виктор Конзуров" НЕ Е БЪЛГАРСКО,А РУСКО ИМЕ.Твърдя го като "кореняк-българин".Естествено това няма решаваща роля в мирогледа на индивида но и да не забравяме,че "КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА"!И така:Доктрината в която се е вкопчила Русия е от много време е "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ".Точно към тия тезиси се придържа и въпросният ОТЯВЛЕН РУСКИ БОЕЦ НА БАРИКАДАТА "ИЗТОК-ЗАПАД",маскиран като "журналист" някакъв...на който се плаща от Русия и за про-руските тиради,и ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА "ПУБЛИЧНОСТТА ИМ" в съответните медии/ще напомня-всичко е пари!/ Та ще ме убеждава журналиса/дори и не си правя труд да запомням шибаното му руско име/,че Македония съществува "единствено и благодарение на американско влияние,но принципно Македонците имали "про-югославянски" и "про-сръбски "САНТИМЕНТИ/?!!/А КАК ЩЕ ОБЯСНИ ЖУРНАЛИСТЪТ НАПЛИВА ОТ МАКЕДОНСКИ ГРАЖДАНИ КАНДИДАТСТВАЩИ ЗА БГ-ПАСПОРТИ,И...НИТО 1 БРОЙКА ЗА СРЪБСКИ?!Сигурно с "ДЕФЕКТ В САНТИМЕНТИТЕ":)

    Коментиран от #17

  • 11 ХанкоБрат

    11 4 Отговор
    България вън от ЕС и Нато!
  • 12 Юриста юри

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Толерастията е пълна.... Абсолютно си прав. Анархия....
  • 13 Хитър Петър

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Украйна не е никакъв пример в тази посока. Украйна е бивша съветска република, това че искат да са с САЩ сега не може да ги промени изведнъж. И олигарсите им и системата са типични за бившия СССР.
  • 14 стоян георгиев

    5 3 Отговор
    виктор канзуров е истински българин от македония.много прилича на наални в русия.бит охулван гонен,тои продължава въпреки вичко да казва нещата такива каквито са.

    Коментиран от #16, #21

  • 15 ТОЧКАТА

    4 1 Отговор
    Когато САЩ нападнаха ИРАК И търсеха ,,коалиция,, разделиха Европа на СТАРА и НОВА/СЪГЛАСНА С ТЯХ////Та това е списъкът на протекторатите на америчка....в Европа....
  • 16 веселяк

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Объркал си името на Навални, Н-то трябва да е между двете А-та.
  • 17 историк

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    В голяма грешка си, Виктор Канзуров е един от най-големите българи в Македония. В никакъв случай не е русофил, защото именно с подкрепата на СССР навремето разделиха Македония от България и той го знае.
  • 18 РУСИЯ ТРЯБВ ДА ПРЕСТАНЕ

    0 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Да играе ГЪЛЪБ НА МИРА ! ТРЯБВА ДА БЪДЕ същата КАТО САЩ. Бяха в ПАРИЖ със 100,000 на АРМИЯ , БЯХА в Австрия, Швейцария, почти цяла Европа, Шведи, Финландци, Варшава бе Третият по големина град в РУСИЯ, Киев Молдова, Беларус. ! И направи добро да ядеш л/но ! Бойко игра номера с "СТАРШИ БРАТ" и куче подарък. Тиква - РИТНА канчето, сега ЧАКА ХЪБ ! Той е горд като теб защото и двамата сте издънки от СЛИВИ ДИВАЧКИ !
  • 19 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    2 2 Отговор
    СТИГА ТОЛЕРАНТНОСТИ ! БОЙ ПО РОГИТЕ, ЗА ДА ОСТАНИ ЗДРАВА КОЖАТА !
  • 20 Македонец

    0 0 Отговор
    Косово е пълен протекторат, Албания също... То тогава България и Македония какво да са? Полу, цяло... На кого му дреме. Ясно е че новата Византия се казва Америка. Айде чао. Спокоен сън на вскички... патриоти, либерали и центристи.
  • 21 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Взимай си го. Нека си бие чекии у некое софиийско интернет кафене.
Новини по държави: