Last news in Fakti

31 Август, 2018 09:30 2 906 8

Българин беше взет за заложник в САЩ

  • заложник-
  • българин-
  • сащ-
  • симеон огнянов михов-
  • наркотици-
  • тенеси

Българинът е успял да избяга

Българин беше взет за заложник в САЩ - 1
Снимка: Facebook

Българин е бил взет за заложник от съквартиранта си в щата Тенеси, САЩ. Симеон Огнянов Михов е бил задържан от похитителя си за около 15 минути, след което избягал и се обадил в полицията.

Двете момчета живеели в Хамблен Каунти. Самуел Хаусър бил на тридневно наркоманско парти, на което употребил голямо количество метамфетамини (силно пристрастяваща и евтина дрога, която поразява централната нервна система), предаде Bg-voice.com

Симеон се прибрал от работа около 8:30 ч. сутринта, а съквартирантът му го чакал с приготвено кафе. Малко след това извадил пистолет и го насочил срещу българина. Заплашил го, че ако иска да живее, ще трябва да отговаря на въпросите му. Видимо неадекватният и плувнал в пот Хаусър накарал сънародника ни да пълзи до спалнята, където го хванал за опашката, дръпнал главата му назад и го заплашил, че ще пререже гърлото му с нож, твърдят от полицията.

Мъжът говорил несвързано. В един момент заявил, че Симеон е направил нещо с патроните и затова те не работели. Излязъл от спалнята, за да презареди и оставил заложника си без надзор. Българинът използвал възможността, разбил прозореца и отишъл при съседите, откъдето се обадил на полицията.

Срещу 31-годишният Хаусър има повдигнати няколко обвинения. Най-сериозното е за притежание на оръжие на бивш престъпник. Оказало се, че мъжът е имал предишна присъда по углавно престъпление, заради която има забрана за притежание на оръжие. Хаусър ще остане в ареста, а съдът е определил гаранция от $250 хиляди.

Според лейтенант Чад Мулинс от шерифството мъжът е говорел безсмислено и е изпитвал сериозно безпокойство и параноя. Властите открили пистолета в казанчето на тоалетната, а метамфетамините, които мъжът е употребил били примесени с т.нар. "соли за вана" – силна синтетична дрога, предизвикваща халюцинации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ХОЙ

    20 0 Отговор
    38 милиметрови са гаубици ! А 38-ми калибър е около 9 мм !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 толерантен

    22 0 Отговор
    А, смейте се сега за американския "боярищник".

    Коментиран от #4

  • 4 ГосТ

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "толерантен":

    Еми те от него се стрелят по улиците и училищата
  • 5 БАЙ ХОЙ

    4 0 Отговор
    38 калибров начава 0.38 от един инч ( 0.38 х 2,54 = 9,6 мм) ,а за сравнение погледнете : 40 мм зенитно оръдие "Бофорс" !
  • 6 Бодибилднер

    8 1 Отговор
    Браво.....ей това са американските ценности и свободи и американската мечта. Чудя се как има все още глупаци като тоя нашия да вярват в американските лъжи и да ходят да робуват в САЩ за жълти центове или на бригади....малоумници....на тоя му личи и по кухия поглед че е малоумник

    Коментиран от #7

  • 7 не че нещо ама е така

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Бодибилднер":

    едно време като минималната заплата в щатите беше около 5$ бях СПЕСТИЛ 1000$ за 10 дни, така че не знам за какви жълти центове говориш...
  • 8 Toi

    2 0 Отговор
    Narkoman e toq li4i my