1 Септември, 2018 08:57 3 015 11

Тръмп тръгва към Европа

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • посещение-
  • визита-
  • майк пенс

Президентът на САЩ ще посети Франция и Ирландия през ноември, потвърди Белият дом

Тръмп тръгва към Европа - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще посети през ноември Франция и Ирландия и ще участва в срещата на Г-20 в Аржентина, но ще пропусне срещите на върха с азиатски лидери в Сингапур и Папуа-Нова Гвинея, където ще го замести вицепрезидентът Майк Пенс, предаде Reuters, като се позова на Белия дом.

Говорителят на Белия дом Сара Сандърс потвърди, че на 11 ноември Тръмп ще бъде Париж за церемониите по повод 100-годишнината от края на Първата световна война. По думите й участието на президента ще подчертае жертвите, принесени от американците в името на свободата, не само по време на първата световна война, но и през целия 20 век.

Докато е в Европа, президентът ще посети също и Ирландия, "за да поднови дълбоките исторически връзки между нашите две страни", допълни Сандърс.

По-късно през ноември Тръмп ще присъства на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес, Аржентина, и ще посети Колумбия за разговори за сигурността, борбата с наркотиците и по регионални въпроси.

Тръмп беше поканен на срещата на върха на АСЕАН (Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия) и на Източноазиатската среща на върха в Сингапур, а също и на форума на АТИС (Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество) в Папуа-Нова Гвинея. Той присъства на тези събития миналия ноември.

Тръмп тръгва към Европа

По думите на Сандърс, Тръмп е помолил вицепрезидентът Майк Пенс да го представя на тези срещи, където ще представи "визията на САЩ за отворен Индо-Тихоокеански регион, базиран на зачитането на суверенитета, върховенство на закона и принципите на свободна, справедлива и реципрочна търговия".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я виж

    13 2 Отговор
    Е трябва отвреме на време да дърпа юздите на робите си,че ще преобърнат файтоня.
  • 2 Да го кажем направо.

    13 4 Отговор
    Ще набива канчетата на европейските пудели...докаде стигна европейската цивилизация-потомци на бандити и убийци да ги лашкат като уличници...
  • 3 СссереМ

    6 5 Отговор
    Ша опъва ушите на непослушните.
  • 4 ГосТ

    6 3 Отговор
    Една добра дата злият клоун да бъде изхвърлен от Европа. Този път съм сигурен, че Макрон ще се държи на нивото на което трябва да бъде.
  • 5 Забележете

    9 1 Отговор
    Вече няколко пъти Макрон дава предложения за преустройство на военния сектор на ЕС в посока създаване на бойна европейска единица. Меркел мълчи. Питам се защо? Има ли връзка това с хамерските бази в Германия?
    Добре ще бъде да се изяснят тези въпроси възможно най бързо и да бъдат поставени и на Англия при договора за Брекзит.
    И между другото, Макрон може да е всякакъв,но е интелигентно момче -социалистче. Хареса ми и призивът му още в началото, че всички учени са добре дошли в Европа и той ще направи най доброто на което е способен. Всъщност,това е и една от политиките на ЕС-да прибере обратно хората си. И това ще стане. Та, краварите и техните фили не ги чака нищо добро в бъдеще ;)
  • 6 п.с.

    7 2 Отговор
    струва ми се,че мълчанието на Меркел е от добро възпитание,че ще се обиди много тръмпелино ако Германия строи енергийна връзка с Русия и в същото време изрита военните им от територията си. Та инициативата е във Франция,те и без това са с най силната армия в Европа в момента, и по някое време реформите просто ще се случат. А тръмпелино мое си туитва през това време ;)
  • 7 Borislav Popov

    6 1 Отговор
    Петлите ще честват годишнина от ПСВ ? Що не честват от Втората ? Май тогава се представиха зле ? А в ПСВ го играха всички срещу Русия ! На 3 декември 1917 година се провела специална конференция с участието на САЩ, Англия, Франция и съюзните им страни, на която било прието решение за разграничаване на зоните на интереси на териториите на бившата Руска империя. Като зона на влияние на Англия били определени Кавказ и южноруските области, на Франция — Украйна и Крим. Американците щели да вземат Сибир, а японците искали да получат част от Далечния изток.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 ГосТ

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Бате,що на вземеш да прочетеш за битката при Вердюн, преди да ръсиш акъл. Чувал ли си за генерал Фош? Еми всъщност той мачка немците. Русняците сдават багажа още в началото,а англосаксонската помощ е както обикновено,колкото да се каже че са победители. Относно втората, много правилно постъпват,нема пак вертепа на техна територия. Освен това,Виши е абсолютен поддръжник на Хитлер. Аре,да прочетеш за Вердюн !
  • 9 ГосТ

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Просто трябваше Германия, Франция и Англия да играят от един отбор и да възпитат отдавна отворковците от тайгите. Са немаше да се налага да търпят тея безчинства. То не е късно се.
  • 10 Rambaldievskievichus

    0 0 Отговор
    Тръмпи е пич. Путьо се хвана на въдицата му, че е негов човек. Мамаша Раша е пред разпадане. Иде, иде!
  • 11 Кукуригу

    0 0 Отговор
    Дано да натовари и всички евреи дето са покрай него и самолета да експлоадира над Атлантика че да миряса най накрая тая земя