1 Септември, 2018 17:04 2 105 7

Надуваем кмет полетя над Лондон (СНИМКИ)

  • садик хан-
  • великобритания-
  • лондон-
  • балон

Протестиращи, които искат да свалят кмета Садик Хан, пуснаха над Площада на парламента в британската столица огромен балон

Надуваем кмет полетя над Лондон (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Протестиращи, които искат да свалят кмета на Лондон Садик Хан, пуснаха над Площада на парламента в британската столица огромен балон, на който кметът е изобразен в жълти бикини, предаде АР.

Малка група протестиращи се бяха събрали, за да видят издигането на балона. Някои носеха тениски с надпис" "Да направим Лондон отново безопасен". Според протестиращите Хан не е успял да намали уличната престъпност в британската столица.

Акцията е замислена и като упрек към Хан затова, че преди време позволи на недоволни от посещението на американския президент във Великобритания да пуснат огромен балон, изобразяващ Доналд Тръмп като ядосано бебе.

Надуваем кмет полетя над Лондон (СНИМКИ)

За изработването на балона, осмиващ кмета, са били събрани над 58 000 паунда (75 000 долара). Организаторът на акцията Йъни Брюър заяви, че днешният протест е "реакция" на балона за Тръмп. "Мисля, че към лидера на свободния свят и най-големия съюзник на Обединеното кралство трябва да се прояви поне малко уважение", каза той.

Хан, първият кмет на Лондон мюсюлманин, нееднократно беше критикуван от Тръмп по отношение на сигурността и престъпността в британската столица.

Надуваем кмет полетя над Лондон (СНИМКИ)

Бикините са препратка към реклама за отслабване с млада жена по жълти бикини, която Хан забранил да бъде поставена в транспортната мрежа на града. Тогава той заяви, че рекламата е унизителна, но според негови опоненти забраната й е била посегателство срещу свободата на словото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ССС

    13 1 Отговор
    При нас щели да пускат надуваем кмет в сексшоповете...
  • 2 Насо

    9 0 Отговор
    За нашата тиква бая материал ще отиде, а той самият страда от гръндомания ,така че трябва да е три пъти по-голям от този.
  • 3 846

    7 0 Отговор
    Ние да вдигнем изпаздушен балон на даскалицата Фандъкова!
  • 4 Биде

    7 0 Отговор
    На тея англичани кралете и кралиците им се въртят бясно в гробовете- кмет пакистанец, жената на престолонаследника полу негърка, не знам какво още остава???

    Коментиран от #5

  • 5 баба

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Биде":

    Четири минарета около Бъкингамския.
  • 6 Dorian

    6 0 Отговор
    "лидер на свободния свят", ахаха
  • 7 гост

    2 0 Отговор
    Садик Хан.....хахахахаххаа типично английско име нали?
Новини по държави: