Last news in Fakti

2 Септември, 2018 11:51 4 236 58

Берлин: Безредиците в Кемниц са позор за Германия

  • германия-
  • кемниц-
  • хайко маас-
  • нацизъм

Министърът на външните работи Хайко Маас определи случилото се за шок

Берлин: Безредиците в Кемниц са позор за Германия - 1
Снимки: БТА/АР

Германският министър на външните работи Хайко Маас заяви в интервю за вестник Bild, че безредиците в Кемниц са шокиращи, а нацистките поздрави по улиците на германски градове са позор за Германия, предаде ТАСС.

"На срещата в четвъртък на министрите на външните работи във Виена моите европейски колеги доста често повдигаха тази тема", заяви Маас. Министърът каза, че "както жестокото убийство (на 35-годишния германец), така и отвратителните нападения срещу случайни минувачи шокират". "Всички престъпници трябва да усетят строгостта на правовата държава", заяви Маас.

"Това, което, разбира се, ясно давам да се разбере, е, че мнозинството от германските граждани смятат подобни нападения за неприемливи, те са отворени към света и толерантни", добави той.

Министърът посочи, че "когато става дума за ксенофобия, десен екстремизъм и расизъм, на Германия с основание се гледа особено критично".

Берлин: Безредиците в Кемниц са позор за Германия

"Ако по нашите улици днес отново се показват нацистки поздрави, това е позор за страната ни", заяви министърът. Маас призова германците "да не извръщат поглед", а "да застанат с лице срещу неонацистите и антисемитите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 преводач от еврогейски

    126 3 Отговор
    "нацисти" - хора, които не желаят касапи и канибали от по света и у нас да бият, изнасилват, колят, газят, взривяват... децата им, жените им, тях самите... у дома им. Докато им плащат "социални помощи".
  • 2 Идиоти

    117 4 Отговор
    Какъв позор бе малоумни немски политици-точно обратното е....Позора сте всички евро-атлантически идиоти-убиващи европейската цивилизация само заради безумните либерални глупости-наречени "европейски ценности"...
  • 3 Heil

    59 7 Отговор
    Hitler
  • 4 балама

    97 2 Отговор
    "Правова държава", друг път. Напълнихте я с незаконни имигранти, терористи, ислямисти... под прикритие на "бежанци", "мигранти", "майки с деца", "бременни"...
    Къде е "правовата" ви държава при масовите изнасилвания като това в Кьолн, по Коледа?
  • 5 Бесен Язовец

    86 6 Отговор
    Какъв позор ве хора ? Трябва да се гордеете, че в Германия има още хора като ей това момче със синьото яке ! Германия е жива още, където е текла вода пак ще тече !
  • 6 Хахото

    66 3 Отговор
    Няма да се плашите,това ще се засилва все повече, а поздравите ще станат ежедневие.
  • 7 Bubbles

    67 3 Отговор
    Ма разбира се че е позор, как да не е!?
    Виж това че чаршафите крадът, изнасилват и колят наред не е никакъв позор, даже е повод за гордост.

    Да отварят Аушвиц час по-скоро и тоя боклук заедно с всички политици мислещи като него да са първите клиенти там!
  • 8 Borislav Popov

    65 3 Отговор
    Позора е за тия които се писаха "коалиция от 67 държави " и бомбиха чуждите държави ! А после за компенсация домъкнаха една камара талибани в Европа !
  • 9 Stefko 88

    59 3 Отговор
    Време беше да се надигнат. Вън орките от белия свят! Пореден път се доказа , че ТОЙ БЕШЕ ПРАВ!
  • 10 Шпация

    62 2 Отговор
    Позорна е политиката на сащ и компания,които ги докараха тука с изкуствената война
  • 11 ivan4o

    24 1 Отговор
    Диктатура у немско
  • 12 Borislav Popov

    57 4 Отговор
    Всички соросоиди тук трябва да бъдат обявени за терористи и да напуснат България. Да си ходят в обора при дедо !
  • 13 патриотъ

    58 4 Отговор
    Скоро в цяла Европа ще бъде така и германците трябва да се гордеят,че не са овце като нас,а ние трябва да вземем пример и да спрем циганизацията!
  • 14 Maja

    44 5 Отговор
    Напротив,това не е позор,позор е,че Велика Германия вече почти я няма,напълни се с всякакви "хора",които я съсипаха.Аз подкрепям тези протестиращи хора,трябва да защитаваме държавите си ,защото иначе ще ни колят и бесят по улиците,и няма да има бяла раса.Не съм расист,но тази анархия,не се търпи,тези хора трябва да спазват някакви правила и да се научат да живеят цивилизовано,а не като животните в джунглата
  • 15 Чичо АДИ

    52 2 Отговор
    ПОзор е Баба Меркелица , хората не искат примати и полуграмотни .Ако Германците не се осъзнаят най-после и не се отърсят от насажданите десетилетия чувство за вина и подобни гейски изцепки ТИЯ МАЙМУНИ до 20 години ще им сменят ГЕНОФОНДА и тогава ЧИчо АДИ ще се върти като пумпал в гроба .Всички Толерасти /Демокрасти и подобни ОНП та в кауша и лагерите .Да чукат камъни .Немци ИЗЧИСТЕТЕ ТЪМНОСИНИТЕ !!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 АзГ

    51 2 Отговор
    Позорът за германия се нарича Меркел, която вкарва държавата си в гражданска верска и междуетническа война ! Няма значение, какво е постигнала за икономиката, след като с един замах отваряйки вратите за орките заличи всичко постигнато ! Германия час по скоро трябва да се отърве от фалшивата си и лицемерна политика и лидери иначе бедствието, което причини Хитлер с амбициите си преди години, ще е нищо в сравнение с катастрофата, която, ще избухне и заличи Европа заради Меркел и толерастите еврогейци !

    Коментиран от #21

  • 19 Борис

    43 1 Отговор
    Не позор г-н министър , това е акт на недоволство от страна на хора на които им се отнема спокойното място за живеене.Лошото е че не се случва в цяла европа.
  • 20 vvvvv

    33 1 Отговор
    То и министър като него е срам за Германия. А какво ги боли в Берлин хрантутниците за това, какво мислят хората по улиците. Ще се разпадни и тази коалиция, явно.
  • 21 Щайнер

    23 10 Отговор

    До коментар #18 от "АзГ":

    Не, катастрофата я причиниха американците,англичаните и руснаците а Хитлер искаше да въдвори ред и да ни осигури светло бъдеще

    Коментиран от #22

  • 22 Borislav Popov

    14 12 Отговор

    До коментар #21 от "Щайнер":

    Като е искал светло бъдеще за Германия - да го е градил вътре в страната ! Войната няма нищо общо със светлото бъдеще!

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бесен Язовец

    8 3 Отговор
    Я го вижте и Карл Маркс е там, когато беше в ГДР-то, града се казваше Карл-Маркс-Щад !
  • 25 Щайнер

    16 4 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    Проблема е глобален а Хитлер е бил загрижен за всички , толкова е просто

    Коментиран от #37

  • 26 Герги

    5 21 Отговор

    До коментар #23 от "IVAN":

    Ти приятелю зададе най-правилният въпрос.Всички наивници,които коментират и подкрепят тук тези вманяачени дебили,повечето от които даже и не знаят за какво точно са там,си мислят че за обикновеният немски малоумник са нещо по-различно от иракчанин и сириец!!!Да ама не.Робота сйс синьото яке крещи:Чужденците вън,а не само мюсолманите!!Така че тия "мили хора" нареждат и Вас в това число,тия дето толкова им се радвате!Хитлер и светло бъдеще??!!МАЛОУМНИЦИ...

    Коментиран от #29, #34

  • 27 Гост

    20 1 Отговор
    А защо всички мигранти се разселват само в бившата Източна Германия? Всичко се прави целенасочено за да се настройват германците едни срещу други. И това се прави тихомълком от ЕВРЕЙТЕ. Тяхната цел е отмъщение и унищожение на Германия заради Холокоста/в голямата си степен доизмислен и доукрасен/. И ако германците не се усетят навреме...тежко им!
  • 28 Dorian

    24 1 Отговор
    Германия е послушното кученце на неолиберализма. Аз мразя тази Германия със своето извратено общество. За щастие виждаме наченки на съвземане от комата на безразличието. Дано повече будни хора се усетят и отхвърлят мултикултурните и неолиберални простотии. Германия е страна с високи култура и ценности, а не бежански катун, рай за джендърите!
  • 29 Щайнер

    13 1 Отговор

    До коментар #26 от "Герги":

    Виж сега, тия дето не са били и замисляни по онова време , няма как да знаят какво е щяло да бъде след това , та в този смисъл щеше да имаш право ако бяхме 1936 година , а сега можеше да си германец например и да живееш сред светлината , а щом ти харесва сега да те тъпчат и американци или руснаци си е твоя работа но не наричай малоумници хората , които нямат твоя мироглед за робство
  • 30 Сарматиан

    16 2 Отговор
    Време е за гражданска война и разчистване на всички паразити и кръвопийци от Европа. Европа за белите хора който работят и плащат данъци. Нямаме нужда от всички тези евреи и политици да ни казват как да живеем.Хитлер беше прав!
  • 31 Сарматиан

    12 1 Отговор
    Време е за гражданска война и разчистване на всички паразити и кръвопийци от Европа. Европа за белите хора който работят и плащат данъци. Нямаме нужда от всички тези евреи и политици да ни казват как да живеем.Хитлер беше прав!
  • 32 Ауууууу

    11 7 Отговор
    Време е пак да дойдат руснаците и да оритат всички едно хубаво.....

    Коментиран от #36

  • 33 777

    3 12 Отговор
    Бих съчуствал на немците ако викаха "исляма Вън" но не мога да съчуствам на Хора които викат "чужденците вън".Татуираните и дрогирани немци заплашват 100 годишния мир в Европа! Такъв мир не сме имали от времето на Римската Империя !
  • 34 Гбешка

    16 5 Отговор

    До коментар #26 от "Герги":

    Грешиш , България е следващия естествен съюзник на Германия след Австрия , а твоите лигавщини ми приличат на приказките на евреина Зюс ако знаеш кой е

    Коментиран от #45

  • 35 Щайнер

    14 3 Отговор
    Тия хора визират именно мюсюлманите , защото те са единствените имащи наглостта да си пробутват ценностите , нима не разбирате ?- Европейците в този случай не са чужденци , държите се като подгонени циганчета , успокойте се
  • 36 09:05:1945

    7 4 Отговор

    До коментар #32 от "Ауууууу":

    Май (9) пак ще се забива едно червено знаме върху една сграда в Германия!!!

    Коментиран от #49

  • 37 Borislav Popov

    10 3 Отговор

    До коментар #25 от "Щайнер":

    Абе как можеш да ги ръсиш тия простотии ? Около 30 милиона жертви във войната и разсипана Европа ! Ако не беше тая война - обора щеше да е второстепенна сила а Германия и Русия водещи в света ! Колко германски учени заминаха при краварите ? Благодарение на тях ония дръпнаха напред! Ако всичко беше станало по мирен път - Европа щеше да е водещата сила в света .

    Коментиран от #40

  • 38 юрист

    15 3 Отговор
    В началото, когато меркел покани милионите мигранти в германия, скърбях за германия, защото над 20тина пъти съм посещавала дворците на Саксония и Бавария. След това, когато разбрах, че всяко изказано критично мнение по този въпрос в германия, означава лепването на етикета “ксенофоб, расист и фашист“, реших да преустановим туристическите си пътувания го германия. В момента за мен германия няма нищо общо с онази държава, в която семейството ми беше постоянно на екскурзии. Германия стана емигрантска държава, която е рай за нископлатените работници/ служители, от арабскомюсюлмански произход, с по 10 деца. Вече германия е АД за хора, упражняващи висококвалифицирани професии от горния слой на средната класа, защото данъците, които германската държава събира от тази категория лица, са около 50% .Т.е.- при овявена брутна заплата от напр.10 К евро, германската държава удържа чрез данъци около 4.8 К евро, а българите не сме глупаци, за да работим за германската държава и да издържаме с труда си 1 немски пенсионер, 2 арабомюсюлмански мигранти и 3 арабомюсюлмански деца и въпреки това германците да гледат на нас- висококвалифицираните източноевропейци- като хора 2ра ръка. Чао, чао, германия- от поне 4 години вече не виждаш и 1 евроцент от моето семейство дори за туризъм!
  • 39 Анонимен

    6 4 Отговор
    На кой му стиска да иде при бясната дойч тълпа и да каже - здрасти , Аз съм с вас??? На български
  • 40 Щайнер

    8 0 Отговор

    До коментар #37 от "Borislav Popov":

    Възползвам се от правото си да дрънкам каквото мисля ,краварите ги отвлякоха насила те не са отишли там доброволно , ако говориш за 1945 г
  • 41 Усмивката

    14 2 Отговор
    нека вметна.Някои казват имало Видов ден.Ето това е което се случва.Колко години трябваше да минат ,за да ни допуснат за легално пребиваване в Западна Европа вкл. и Германия.Да християни сме ,бели сме що годе културни и благи хора .Над всичко работливи и кадърни.През това време ,що измет се изля от цял свят .Но за нас имаше всякакви условности.Сега трябва да си го припомним за да има справедливост....как мислите
  • 42 Анонимен

    2 9 Отговор
    Аз съм за евреите.
  • 43 Реалист1

    14 1 Отговор
    Гражданите навремето в САЩ, са линчували хора неспазващи законите. Сега в Геймания ги наричат расисти и нацисти. Кой е съгласен някакви плужвци да му се мъкнат от юг , да изнасилват жени и да размахват ножове. И на всичкото отгоре да им плащаме по една средна заплата, щото видиш ли, тъпуците от Брюксел така наредили. Който е пресякъл границата незаконно - обратно, който върши престъпления - в затвора като се подготви спешно екстрадиране за тяхния затвор да си го хранят те там. Тея еврогейци малоумни ли са, отворени към света били. Отворени са им бузите само, изглежда. И ние трябва да търпим прогнилото мислене
  • 44 Дара

    10 0 Отговор
    Ами сега !

    Германия плаща за своето двуличие и двойните стандарти !
    Когато февруари 2014 станали гаранти на Янукович, а след това "мирни протестиращи" хвърляха коктейли Молотов срещу безоръжни полицаи и всичко водеше до преврат в Украйна къде бяха гарантите? А изгорените живи хора в профсъюзен дом в Одеса от бендеровци/фашисти? А Крим защо пожела да се присъедини към Русия? А какво става на 9май в украинските градове, когато ветерани от войната нападани и бити от бендеровци? А войната в Донбас? А сегашното корумпиранобправителство в Киев ? Кой ги поддържа, кой им осигури 1млрд.евро от ЕС ? и т.н.
    Германия беше глуха, сляпа и няма, защото бяха солидарни с другарчето зад океана. А с чия благословия бежанците тръгнали към Европа?
    ПОСЕЕШ ВЯТЪР ЩЕ ЖЪНЕШ БУРЯ !!!

    Коментиран от #46

  • 45 Герги

    4 6 Отговор

    До коментар #34 от "Гбешка":

    От 20 години съм в Кемниц приятелю.Така че не ми обяснявай като на малоумник това,с което се сблъсквам всеки ден!Това,което се случва в момента е естествен и логически завършек на нещо което се "пече " от доста време.Когато нямаше и помен от мюсолмани в Кемниц!!!Обикновенният немски гражданин бе превърнат постепенно в един видиотизиран робот,на който е забранено да мисли сам.Нормално е такъв човек да вижда заплаха във всеки новодошъл,готов да работи и да успее на всяка цена.Всяка година,се провеждаха поне по 10 демонстрации на същите тези лумпени,които виждаш сега по видеата.И то без да има убити немци и без да има мюсолмани по улиците.Застани лице в лице с тези фанатизирани роботи и после ще си говорим кой е лигльо!!

    Коментиран от #47

  • 46 Усмивката

    2 5 Отговор

    До коментар #44 от "Дара":

    Дара...и ти служиш на двойни стандарти...ти помниш ли ,часове след преврата в Украйна 2014 г.,журналя с камери влязоха в „двореца” на тогавашния президен Виктор Янукович...малко е ,фараона .., в какви чудесии,в какъв нечуван за диктатори лукс е живял този плазмодий.Чак тоалетната чиния беше посребрена.И избяга КЪДЕ..в Русия .При Путин да го закриля от тези „ бандеровци” както ги наричаш...засрами се

    Коментиран от #48

  • 47 Знаещ

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Герги":

    Щом си от 20 години в Германия и ако не си циганин или турчин значи виждаш колко е зле сега положението там. Във Вупертал на главната улица почти няма бели хора, пред централния полицейски участък пикаят тъмнокожи субекти, а полицаите ги подминават все едно не ги виждат. В много от германските градове е така и ако не се надигнат ще ги колят и изнасилват. Ето ти нещо прясно за размисъл: “Десетгодишно дете изнасилено от свои съученици в училище.
    Източникът е неголяма, но сериозна медия, не някой специализиран в сензации булеварден парцал.

    https://www.bz-berlin.de/berlin/kind-10-von-grundschuelern-auf-k … ahrt-vergewaltigt

    Накратко:
    Ваканция с класа в един прекрасен немски замък.
    10-годишно немско дете е изнасилено от 10 годишен афган.
    Държали са го да не избяга двама 11 годишни сириец и афган.”

    Коментиран от #50

  • 48 Знаещ

    6 2 Отговор

    До коментар #46 от "Усмивката":

    Ако имаш познати украинци ще знаеш, че по времето на позлатената тоалетна чиния и на целия разкош, в който е живял техния президент всички бяха много добре, а сега мизерстват с 3 пъти по-ниски заплати и доста по-високи цени от 2014. Наистина ми е мъчно, че така ги измамиха. Имам приятели от Киев и от Николаев, и от първа ръка знам как ги върнаха в първи клас украинците.

    Коментиран от #51

  • 49 Клозет

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "09:05:1945":

    Що не си забиеш електродите в контакта за профилактика на мозъчната дейност
  • 50 Герги

    2 4 Отговор

    До коментар #47 от "Знаещ":

    Никой не казва,че положението е ок.В Кемниц е даже цветущо в сравнение със района за който говориш.В Кьолн съм минавал по улица на която няма нито един немски надпис по търговските обекти.Факт!!Казвам само,че едва ли точно това са хората,начина и мястото като в Кемниц.Тези хора не бива да биват поощрявани.Повярвай ми,ситуацията много бързо може да се обърне и да четем публикации в точно обратният дух.Тези с черните дрехи и мисли не са хората,които ще решат огромният проблем с ислямизирането,НАПРОТИВ!!Така,че не им се радвай толкова.Този филм е прожектиран вече в началото на миналият век.Повярвай че нито тези за които си пуснал линк би искал да поканиш на гости у дома си,нито тези които вилнеят в момента в центъра на Кемниц!!

    Коментиран от #54, #58

  • 51 Усмивката

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "Знаещ":

    Това означава ли ,че ни препращаш при Тодор Живков и компания.Нима българите живяхме достойно.Имаше ли справедливост.Отчет.Прозрачност.Кои вървяха нагоре .Само близки до партията .Казваха ни концлагера защото граничарите ,оръжието им сочеше навътре.А сегашните управляващи на власт са от ония които именно бяха първи до паръията .Затова и нещата нее изглеждат да са се изменили до толкоз...признавам. Но за това не вини народа..

    Коментиран от #53

  • 52 ХанкоБрат

    6 1 Отговор
    Тъпо написан бълвоч за нарасстващия гняв и загубеното търпение на обикновените и нормални хора по Европа, от което да ти стане гнусно от прочетеното. Напълно в духа на неокомунизма - който не мисли като нас е расист, нацист, фашист, отрепка, която не заслужава да живее. Грозно е да наричаш собственият си народ "освирепяла тълпа", само защото е излезнал да изрази недоволството си срещу правителството си за мигрантската политика. Но като гледам продалата се на НПО-тата бабичка Меркел е по-загрижена за състоянието на мигрантите, отколкото на народа си, все едно е български политик под прикритие.Само за слабоумните все още не ясно, че бе раизграна поредната драма от лицимерния евро-гей-неолиберален елит, които цели унищожаването на Европа. Така изведнъж местните хора се оказаха по-опасни от бежанците, макар да не са убили никой, докато горките примати избиха стотици и изнасилиха хиляди жени и деца.
  • 53 Знаещ

    5 1 Отговор

    До коментар #51 от "Усмивката":

    При Янукович украинците пътуваха навсякъде имаха много добър частен и държавен бизнес и доста приличен стандарт. Разбира се за това спомагаше и евтиния руски газ, и големия отворен за тях руски пазар. Факт.

    Коментиран от #55

  • 54 Знаещ

    10 1 Отговор

    До коментар #50 от "Герги":

    Повярвай ми общувам с много англичани и германци и хора като тези, които са на снимката не са толкова лоши колкото си мислиш. По добре такива, отколкото тези с промитите мозъци гласуващи за Меркел и собствената си гибел. Време е да се събудят, защото след 20 години ще е късно.
  • 55 Усмивката

    1 5 Отговор

    До коментар #53 от "Знаещ":

    При Янукович украинците бяха част от Руската Империя ...която така и не им се извини ,за масовият геноцит през 30 те години на миналият век .Когато Русия им спретна чувал и избиха и умряха от глад милион украинци.Само за това че са не са се подчинили на волята на Сталин....между другото всеки държава от ист . блок ,очаква такова извинение.Това е арогантноста за превъзходство, на империалист.И никаква съвест
  • 56 Барчо

    6 0 Отговор
    Гледах доста кадри от случващото се там, естествено по други телевизии. По нашите демократични телевизии ако не нищо, то почти нищо не се отразява от случващото се там. Та от поне половин час кадри не видях нито един нацистки поздрав, а само опити на протестиращите германци да разговарят с германската полиция и жандармерия. Естествено тези протести не бяха в резултата на само това убийство, а в следствие многото безчинства на /бежанците/. Това става вследствие натрупването на проблемите - те не работят, те не искат да се интегрират, те извършват непрекъснато престъпления от различен тип, които се прикриват от службите и не се огласяват. При това положение ставащото щеше рано или късно да се случи. Колкото обаче по-късно стане, толкова ще е по-страшно.
  • 57 Барчо

    4 0 Отговор
    Другото интересно е, че тези протести се случват на територията на бившата ГДР, а на територията на ГФР си мълчат като риби. Вижда се ясно къде германеца е скопен от германския си ген.
  • 58 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #50 от "Герги":

    И какво предлагаш ти в този случай. Когато собственото ти правителство за което ти едва ли си гласувал вкарва все повече и повече готованци, които ти сядат на масата и искат да лапат повече от теб, а след като се наядът ти напънат женската част от семейството, пък и след това си вземат и нещо за из път???? Знаеш ли колко в момента в Германия са бежанците и колко деца са родени на германска територия и какво се случва с тях като навършат пълнолетие? Нормалния човек няма да е доволен и ще протестира, а няма да си трае и да чака да някой друг да му реши проблема. Ти какво смяташ за правилно като противодействие.
Новини по държави: