2 Септември, 2018 15:29 5 174 56

100 хиляди се прощават с ликвидирания сепаратист в Донецк

  • александър захарченко-
  • донецк-
  • украйна-
  • русия-
  • донецка народна република

Александър Захарченко беше убит при бомбен атентат в града

100 хиляди се прощават с ликвидирания сепаратист в Донецк - 1
Снимки: БТА/АР

В Донецк отдават последна почит на лидера на проруските сепаратисти в източната украинска Донецка област Александър Захарченко, който бе убит при бомбен атентат в града в петък, предаде ТАСС.

Според властите в самообявилата се Донецка народна република (ДНР) около 100 000 души вече са преминали край ковчега с тленните останки на 42-годишния Захарченко. Сред тях е "президентът" на отцепилата се от Грузия сепаратистка република Южна Осетия Анатолий Бибилов.

Множество хора, много от които облени в сълзи и с цвете в ръка, изчакаха реда си, за да се поклонят пред ковчега.

В комюнике, разпространено от официалната медия на ДНР, Донецката информационна агенция, Владислав Сурков, близък съветник на руския президент Владимир Путин, нарече Захарченко "брат" и "герой".

100 хиляди се прощават с ликвидирания сепаратист в Донецк

Общественият транспорт в Донецк временно е спрян. Въоръжени мъже в униформи регулират движението в центъра на града.

На много места се виждат транспаранти с портрета на Захарченко. Сред изписаните лозунги е: "Ние имаме една майка родина: Русия".

Проруската сепаратистка ДНР е в тридневен траур. Началото на новата учебна година бе отложено за вторник.

Освен Захарченко, при експлозията в ресторант в Донецк загина и неговият бодигард, а 12 души бяха ранени.

Проруските сепаратисти в Източна Украйна обвиниха Киев за убийството на лидера на ДНР. Според украинските власти покушението е резултат от вътрешни конфликти в редиците на бунтовниците, определени от говорител на министерството на външните работи като "марионетки, поддържани и финансирани" от Москва.

100 хиляди се прощават с ликвидирания сепаратист в Донецк

Русия определи убийството като провокация с цел засилване на напрежението в региона.
Над 10 000 души бяха убити от началото на конфликта в Източна Украйна между проруските сепаратисти и прозападните власти в Киев. Украйна и Западът обвиняват Русия, че оказва военна помощ на бунтовниците - нещо, което тя категорично отрича.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слава Україні

    7 36 Отговор
    Да благодарим на Владимир Владимирович за празника!

    Коментиран от #38

  • 2 Последни новини

    9 45 Отговор
    Боклука, който е главатар на Луганската "народна" република още вчера е избягал в Русия, от "съображения" за сигурност. Руските бандити и отрепки умират от страх, че възмездието ще ги настигне, където и да са.

    Коментиран от #22

  • 3 Dorian

    46 6 Отговор
    Мерзавецът Маккейн си отиде и е време с него да се разкарат и марионетките от Киев. Всекиму е ясно скалъпения преврат. Властимащите там целенасочено съсипват тази иначе богата страна и там наистина можем да говорим за самоизяждане. Корупция и вредна пропаганда, това е.

    Коментиран от #4

  • 4 Уточнение

    9 43 Отговор

    До коментар #3 от "Dorian":

    Маккейн може да си е отишъл, но двама руски мерзавци го последваха - Кобзон и Захарченко.

    Коментиран от #6, #9, #18, #21

  • 5 Dorian

    32 5 Отговор
    Открито търсите конфронтация, просто защото това дава смисъл на животите ви. Омразата просто захранва такива дребни душици като вас. И да ви се обяснява, няма смисъл, едва ли ще изберете. Просто не е редно цели фамилии от една нация да бъдат разделяни заради политическите амбиции на задокеанските мародери. Едва ли някой Янка мисли добро на украинците, а всичко е просто да пари под лъжичката на руснаците. Те обаче показаха, че няма да го бъде

    Коментиран от #10

  • 6 юрист

    7 22 Отговор

    До коментар #4 от "Уточнение":

    Имам само една забележка- имената на терористите не е добре да се изписват с главни букви- просто на масовите убийци не би следвало да им се оказва честта да им се изписват имената като на нормалните хора.
  • 7 Dorian

    15 3 Отговор
    Щеше да е хубаво хора като вас да поемат поне малко. Но явно в предучилищната имат повече от тази способност, отколкото вие. Направете паралел с българските интереси на балканите в други страни и се замислете как други нации потискат нашите стремежи.

    Коментиран от #15

  • 8 Kcaniba

    25 6 Отговор
    не ликвидирания сепаратист!!
    Донецк се прощава с героя си - донецкият син!!
    Взривен пр терористичен акт !!!

    Коментиран от #12

  • 9 Истерик

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Уточнение":

    по големи мерзавци от вас юди нема!!!

    Коментиран от #14

  • 10 Уточнение

    8 23 Отговор

    До коментар #5 от "Dorian":

    Разделя ги руската кочина, която не може да търпи, някой от съседите и да бъде свободен да върви по пътя, който си е избрал и да не бъде неин васал. Но ти си руска подлога и все задокеански заговори ти се привиждат.

    Коментиран от #11, #44

  • 11 Истерик

    18 8 Отговор

    До коментар #10 от "Уточнение":

    тролите от циганската кочина сън не спят, да оплюват освободителите ни!!
    Макейн се пърже в ада, русофобията намалява, вие сте бита карта, евтини продажници

    Коментиран от #17

  • 12 Само питам

    6 15 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    На зла клечка зъл прът, на терориста, терористичен акт. А най-хубавото е, че Русия се прибира бандитите един по един, Батман, Мозговой, Гиви, Моторола, Захарченко....

    Коментиран от #23

  • 13 Dorian

    12 3 Отговор
    Какъв е свободния път ми обясни? Къде го видя? Може би Германия? Окей, натрапването на пришълци, които буйстват и създават безредици, създаването на дузина полове, защото така е модерно, израждане на националното им общество... А накрая да излезе някой самозван министър и да казва как се срамува от позицията на гражданите на страната си срещу ислямистите. Промити мозъци сте и ще си останете. Кон с капаци, някой пусне мухата и повтаряте клишетата за свобода (анархия + цензура)

    Коментиран от #16

  • 14 Уточнение

    7 11 Отговор

    До коментар #9 от "Истерик":

    Какви юди, руска мръсна подлого, обясни ако можеш

    Коментиран от #24

  • 15 юрист

    7 6 Отговор

    До коментар #7 от "Dorian":

    “...Публикувано във факти.бг: и се замислете как други нации потискат нашите стремежи....“ Което се случва точно с намесата на руските тролове в нашите б. форуми. Когато стане въпрос за русия, дори и в статия, в която се разкриват вътрешнополитически или икономически руски проблеми, руските гъзолизници се скъсват не просто от похвали към всичко руско, но и да РУГАЯТ И ДА СЕ ГАВРЯТ с всичко българско! Точно за това пиша в този форум- за да ги принудя ДА СЕ ОСЪЗНАЯТ , преди да се гаврят с честта и достойнството на България, българският народ и българските държавни интереси! ДЪРЖАВНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА РУСИЯ И НА БЪЛГАРИЯ НЕ ПРОСТО НЕ СЪВПАДАТ- ТЕ СИ ПРОТИВОРЕЧАТ! Поради тази причина, този , който защитава руските държавни интереси и ги поставя над защитата на българските интереси, за мен е родоотстъпник- ако е бг. гражданин. Докато България е енерговносител, а русия- енергоизносител, НЯМА КАК 2те държави да имат еднакви държавни интереси! Понякога защитата на бг. държавен интерес означава ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА ДЪРЖАВЕН РУСКИ ИНТЕРЕС и това е факт! Когато се появи статия, че русия продава СМЪРТ в света- т.е. руски оръжия, руските тролове в този форум направо еякулират от кеф и постоянно пишат език на омраза и агресия към България и българите. НА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ!!!

    Коментиран от #42, #54

  • 16 Уточнение

    5 6 Отговор

    До коментар #13 от "Dorian":

    Не е руската мръсна кочина, този която ще диктува на съседите си пътя, по който да поемат и да ги напада с оръжие щом този път не и харесва.
  • 17 Уточнение

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "Истерик":

    Русоидната измет сте продажниците, не някой друг.
  • 18 Коко

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Уточнение":

    Помияр ,скочи от некой мост.Няма да липсваш на никой

    Коментиран от #19

  • 19 Уточнение

    5 9 Отговор

    До коментар #18 от "Коко":

    Защо бе приятелю демонстрираш такава злоба и негативизъм? Да не би този бандит да ти е роднина? Защо си губиш времето тук ами не заминеш за Донбас да воюваш за Новорусия?
  • 20 Слава Україні

    5 12 Отговор
    Смерть российским оккупантом!

    Коментиран от #26

  • 21 Дарина

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Уточнение":

    Па па гал без капка мозък.
    Мерзавци ? Та ти вообще знаеш ли значението на тази дума ? Кобзон е "мерзавец", защото е помагал на много хора и това основно се разбра от благодарни хора дошли на погребението му, изправил се срещу терористи на Дубровка и настоял да бъдат освободени няколко деца/ заложници . Посочи един български управник , който даже един терорист би уважил ?Терористи са тези, които убиват невинни хора, унищожават УМИШЛЕННО инфракструктурата и оставят хиляди хора без вода, електричество. Терористи са тези, които в името на свои болни интереси убиват невинни деца, жени, старци, защото нямат смелост лице в лице да застанат срещу защитници на Родината си !

    Коментиран от #25

  • 22 Унемей ИЗМЕТ !

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последни новини":

    Червей си се родил и мястото ти е в земята !
  • 23 Kcaniba

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Само питам":

    на мекеретата 0
    Счезвайте прозажници!!!
  • 24 Истерик

    9 5 Отговор

    До коментар #14 от "Уточнение":

    тотални безродни плодажници евтини!!
    Иосиф Кобзонй родом от Донбасс е личност!!
    Гласът на епохата!!
    Човек с големи думи!!
    Мое страна, моя България!!!
    А вие сте безродни, анонимни, евтини мишки!!!

    Коментиран от #27

  • 25 Уточнение

    3 7 Отговор

    До коментар #21 от "Дарина":

    Същество, което гласува в Думата закони, които лишават децата от адекватно лечение и подарява на болните деца пластмасови пирамидки вместо лечение в чужбина се нарича мерзавец! Но ти с болният си от русофрения мозък отричаше очевидното и живееш в измамни руски свят, на лъжа и измама.
  • 26 Kcaniba

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Слава Україні":

    в Донецк живеят украивци, бшвши!!!
    Смърт на мекеретата бандеровски!
  • 27 Уточнение

    5 10 Отговор

    До коментар #24 от "Истерик":

    И Кобзон и Захарченко са две великоруски отрепки. Така смятаме, ние българите. А какво си мисли българофобската измет не ни интересува.

    Коментиран от #28, #30

  • 28 Истерик

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Уточнение":

    повтарям:
    безродни, продажни, нищожни, анонимни мищоци!!!

    Коментиран от #32

  • 29 НА КОЙ БГ. ПОЛИТИК НА ПОГРЕБЕНИЕТО

    7 1 Отговор
    ША ДОДАТ 100000 ? НА НИКОЙ.

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Само питам

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "Истерик":

    За русофилите ли говориш? Прав си!
  • 33 Само питам

    2 8 Отговор

    До коментар #29 от "НА КОЙ БГ. ПОЛИТИК НА ПОГРЕБЕНИЕТО":

    Ако, не дай си Боже се спомине някой виден русофил няма ли да се съберете поне 50 000 за да го изпратите? Ще ви организират с безплатни автобуси, пиячка и кебапчета, ще има посещаемост.
  • 34 Наблюдател

    2 9 Отговор
    "Ликвидиран" в случая е точния термин. Поздравления на редакцията!
  • 35 стоян георгиев

    3 8 Отговор
    тва като в доброто старо време.всички под стреои на погребение на другаря вожд!!!и ако някои не реве много ще го закъса!сега на захарченко трябва да му направят и мавзолеи.лошото е утре като се установи че да го утрепали другарите от масква,но доткгава има доста време да мине и бая червени връзки да се вържат пред мавзолея на героя!
  • 36 СссереМ

    2 7 Отговор
    Да се готвят и тренират утре да изпращат и лугнския изрод,после на ред са кримския и за десерт бай Дончо ви е оставил св. Вова.
  • 37 юрист

    4 5 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Думата "българин" на езика, на който е създадена, значи "помияр"....“ А думата руснак на старобългарски език означава див варварин от азиатски номадски народ. И като пропагандираш език на омраза към българите, ще ти сипя език на омраза към вас- ВСИЧКИ руски граждани, без разлика на етнос, пол и образование- БЕЗРОДНИ АЗИАТСКИ ПОМИЯРИ, МРЕТЕ И ОСВОБОДЕТЕ СВЕТА ОТ СЕБЕ СИ! БЪЛГАРИЯ ВИ ДАДЕ ПИСМЕНОСТТА, КОЯТО ПОЗЛВАТЕ И ДНЕС= КАТО СТЕ ТОЛКОВА ВЕЛИКИ, ЗАЩО НЕ СИ ИЗМИСЛИХТЕ СВОЯ, РАЗЛИЧНА ОТ БЪЛГАРСКАТА, ПИСМЕНОСТ,А? РУСКИ БОКЛУЦИ- МРЕТЕ В РУСКАТА СИ КОЧИНА! Впрочем- това ще го напиша в руските сайтове, а фабриката ви за тролове на сивушкина я чака гранде изненада...
  • 38 Слава Новоросия

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Слава Україні":

    Слава Новоросия

    Коментиран от #40

  • 39 Dorian

    5 2 Отговор
    Вашата омраза ще ви погуби. Добре, че сте единици. Хора с такова негативно мислене нямат друга радост в живота, освен да се радват на конфликти и да подстрекават конфликти. По всяка вероятност някакви сърдити чичета около 50-те си години в някоя панелна кутийка с бира в ръка, на които всеки друг е виновен за несгодите им. Жалки сте, това е положението. Вместо да коментирате какво се случва по света, погледнете вашите низки животи. Едва тогава, ако искате толкова да помогнете с нещо (съмнявам се), погледнете България, а не чуждите страни

    Коментиран от #41, #43

  • 40 Само питам

    3 4 Отговор

    До коментар #38 от "Слава Новоросия":

    Къде е тая Новорусия, бе руска бърсалко? В пиянските русофилски сънища ли?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Усмивката

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Юристе, браво .Ще цитирам думи на един скромен по дух ,но величав и достоен син на Майка България .Чиито думи са като огън който гори враговете на БългарияПоразява врагът още преди да излезе от окопите
    „КАВАЛЕРИСТИ, БОГ МИ Е СВИДЕТЕЛ, ЧЕ СЪМ ПРИЗНАТЕЛЕН НА РУСИЯ ЗАДЕТО НИ ОСВОБОДИ. НО КАКВО ТЪРСЯТ СЕГА КАЗАЦИТЕ В НАШАТА ДОБРУДЖА? ЩЕ ГИ БИЕМ И ПРОГОНИМ КАКТО ВСЕКИ ВРАГ, КОЙТО ПРЕЧИ ЗА ОБЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!”
    .....

    Коментиран от #47

  • 43 Наблюдател

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Dorian":

    Именно за България става въпрос, която е нагазена от безродните и продажни руски гниди.
  • 44 Санчо

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "Уточнение":

    То вие сороспиите изкарахте и Ботев иЛевски терористи. Бог да прости героя.

    Коментиран от #46

  • 45 Санчо

    1 5 Отговор
    То вие сороспиите изкарахте и Ботев иЛевски терористи. Бог да прости героя.
  • 46 Само питам

    6 5 Отговор

    До коментар #44 от "Санчо":

    Кой ги е изкарал терористи, бе руска мурво? И какъв герой може да бъде този проруска отрепка, ликвидирана от господарите си щом вече е започнала да пречи?
  • 47 юрист

    6 7 Отговор

    До коментар #42 от "Усмивката":

    Така е мислил и действал генералитетът на България през 1916г., но безродниците и това не знаят, защото не им е изгодно да го знаят!Всички руски тролове умишлено искат да представят българският народ като народ от наведени и примирени роби, но някакси това не им се отдава...То не бяха унизителни думи, то не беше гаври с държавата и с народа ни, то не бяхга лозунги, то не беше чудо! Преди време се чудих- ако изровя факсимилета от официални писмени документи от Държавния архив на Р. България за реалните събития в България, предадени и описани чрез коментарите на руските тролове изкривено и манипулативно, как ли ще се защитят те..

    Коментиран от #48

  • 48 без мозък

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "юрист":

    Бабче, хайде лягай! И ченето в чаша с вода!
  • 49 МиГ 23

    6 1 Отговор
    Поклон пред паметта му! Много достоен човек!

    Коментиран от #50

  • 50 Усмивката

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "МиГ 23":

    И Путин така го нарече,мъжкар.А това означава ли че Путин, както говори, не е.....а между другото твоето име как е....да не е като на путиноновото.По това личи. Че се прекланяте на такива лоши момчета от Донецк....е спи спокойно
  • 51 двинг

    0 0 Отговор
    Василий ЗАИЦЕВ!!!!укропите не спят...
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 РУСОМАХА

    2 1 Отговор
    ГЕРОИТЕ НЕ УМИРАТ.БОРБАТА ЗА СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДО ПЪЛНАТА ПОБЕДА НАД ФАШИСТКАТА ХУНТА В КИЕВ.

    Коментиран от #56

  • 54 Граф дьо Димитровград

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Юристе, как можа да напишеш това, че когато едната страна е вносител, а другата износител, то интересите им не съвпадат? Няма да съвпадат, ако и двете са примерно износители и ще са конкуренти. Но ситуация "износител - вносител" е партньорска ситуация и предлага възможности за разговори, контакти и добронамерени връзки. За съжаление, неизползвани.
  • 55 еми

    1 0 Отговор
    Забележете колко е смешен, жалък, нагъл и долен авторът на статията и заглавието ; защото над 100.000 хил. идват да се прощамат със " ликвидирания сепаратиста "
  • 56 Усмивката

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "РУСОМАХА":

    Този лозунг от къде го сне бе другарю.От селската плоча пред кметството в градинката ли...вие на село хептен искукахте бе..
Новини по държави: