Last news in Fakti

2 Септември, 2018 17:55 5 964 24

Бомбен удар в сърцето на Дамаск

  • сирия-
  • дамаск-
  • летище

Най-малко двама убити и 11 ранени при среднощните експлозии на военно летище край столицата

Бомбен удар в сърцето на Дамаск - 1
Снимки: БТА/АР

Най-малко двама войници бяха убити и 11 - ранени, тази нощ при експлозии на военно летище край Дамаск, вероятно след израелски въздушен удар. Това съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от АР.

Сирийските правителствени медии обвиниха първоначално Израел, но след това съобщиха, като се позова на неназован сирийски военен, че експлозиите са били причинени от повреда в електроинсталацията в склад за муниции.

Взривовете са били причинени от късо съединение, предаде иранската държавна информационна агенция ИРНА, цитирайки анонимен ирански военен, базиран в Сирия.

Бомбен удар в сърцето на Дамаск

При атаки срещу това летище Дамаск винаги е обвинявал Израел, който обикновено отрича. Наскоро Израел обаче призна, че ударил от въздуха ирански позиции на сирийска територия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    22 24 Отговор
    Цирка е пълен, а руснаците какво казват, пак ли си мълчат като утки?

    Коментиран от #7

  • 2 Само питам

    23 22 Отговор
    Руския радар дето засича стелтове какво е засякъл? Или не е бил включен?
  • 3 С800

    20 18 Отговор
    Къде е С-400 ?

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГосТ

    23 5 Отговор
    Някои хора май не разбират крехкото равновесие. Ако Русия се намеси решително, това автоматично ще означава фронтален сблъсък с НАТО. За съжаление,в НАТО не е само сащ все още. Та всъщност,в момента сирийската армия пази позициите си.
  • 6 Джудже

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "С800":

    Турция купува С-400, а в Сирия няма и С-300. Ако се чете внимателно статията, ще се разбере, че най-вероятно не става въпрос за бомбени удари.(Въпреки, че статията е така написана, че и автора май не е на ясно за какво ства въпрос)

    Коментиран от #9, #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СссереМ

    7 10 Отговор

    До коментар #6 от "Джудже":

    Русия каза че небето над Сирия е напълно под техен контрол,а тия ги попиляха от бомбене,истината е че ако с400 вършеше някаква работа досега да ги бяха очесали.

    Коментиран от #10, #13

  • 10 аналитик

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    И да засекат израелски самолет, руснаците няма да стрелят.

    Коментиран от #12

  • 11 Вили

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "Джудже":

    Русия имаше намерение да достави на Сирия с-300, но Израел предупреди, че ако с тях се стреля по израелски самолети ще бъдат атакувани. И на прехвалените ракети може да им падне цената.

    Коментиран от #15

  • 12 СссереМ

    4 11 Отговор

    До коментар #10 от "аналитик":

    Е що да не стрелят нали са голямото добро утро,те имат всичко и от никой не ги е страх,а сирийците са им съюзници?При варшавския договор пак така се кълняха и за нас,и кво излиза,добре че гърция и турция не ни нападнаха че щяха да ни очешат кат зелки,а они там нет.Да му мисли ердо сега ние се отървахме.

    Коментиран от #16

  • 13 Джудже

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Ако С-400 не въши работа, защо турците ги купуват, а не си вземат Петриът, като заради тези систми се карат със САЩ? Що се отнася за " небето над Сирия" , вместо да дрънкаш глупости, вземи прочети, какви ПВО системи има в Сирия. Ясно е, че ти плащат на коменари, но се чудя, кога при теб "количествените натрупвания ще доведат до качествени изменения"?
  • 14 Батката-Баш майстора

    5 6 Отговор
    1. В Сирия има 2 батареи С400(това е по думиъе на руснаците), които се управляват от руснаци и са тяхна собственост.
    2. Американците до сега отказват да продадат Пейтриът на турците, защото ги знаят що за стока са.

    Ясно е, че С400 нямат потенциала да засекат нищо и да неутрализират както самолети, така и ракети.
  • 15 Джудже

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Вили":

    Никой не проявява интерес да купува С-300, те са на въоражение от 79 г. В момента руснаците имат С-500 "Прометей"

    Коментиран от #18

  • 16 Христо Христов

    13 5 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    По време на Варшавският договор България имаше такава техника и армия, че можеше да се справи и с гърци и турци взети заедно, но сигурно си млад и даже не си служил в армията.

    Коментиран от #17, #19

  • 17 А защо

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Христо Христов":

    Не се справи тогава?
  • 18 СссереМ

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "Джудже":

    Засичат и летящите чинии на извъземните нали,ама.не казват на никой,д....ба и шматките.
  • 19 СссереМ

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "Христо Христов":

    Когато аз съм служил ти си опъвал кожата на агата моето мочме и много добре знам какво имахме(между другото служих в марица-черния полк).

    Коментиран от #20

  • 20 Христо Христов

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "СссереМ":

    Не зная за какви аги говориш, но като ти гледам писанията, стигам до извода, че от летящи чинии и извънземни разбираш повече, от колкото от военна техника. Сигурно си ги виждал по от близко.
  • 21 ГосТ

    9 1 Отговор
    Силно се надявам, много от коментиращите да са просто платени маскари от измекярите зад океана, защото никак не отива на страната ни да плюе толкова зловещо срещу Русия, след всички руски жертви по време на Руско-турската освободителна война, след цялата школа и индустрия (унищожена) която имаме от тях (вкл. образователната система и фактът че сме една от малкото космически страни). Дори Чехия имат диалог с Русия! Ние не сме Полша,те донякъде имат правото да не обичат руснаците. Руското влияние в България е много по плодотворно от американското(ако има такова,освен 💩 с които заливат света), въпреки че е и в двата случая всичко е побългарено. И не на последно място, Русия идва в България след втората световна като победител,а ние сме в позиция на съюзник на Хитлер. Не го забравяйте.

    Коментиран от #22, #24

  • 22 Да да

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "ГосТ":

    Даже след жертвите на руснаците в Румъния през ПСВ ли? Чесали сме ги като зрели круши така наречените ни сеструшки! А сега се съюзявят с джагалите от които ни освобождаваха! Как да го обясня това на ученик в 4-и клас? Ама вие все още във втори, та не ви е проблем!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания