Last news in Fakti

2 Септември, 2018 19:47 8 505 16

В Бангладеш: Учете се от българските министри

  • бангладеш-
  • българия-
  • министър-
  • пътища

Трима български министри бяха уволнени в петък след пътно произшествие, при което бяха убити 17 души и още 20 бяха ранени.

На същия ден в Бангладеш най-малко 259 души са били убити и 960 са ранени при 237 пътни инцидента по време на 13-те празнични почивни дни. Българският премиер Бойко Борисов поиска от трима министри - транспортен, вътрешен и на регионалното развитие да се оттеглят, няколко дни след първоначалните резултати от проучването на катастрофата, че пътят е наскоро ремонтиран, използвайки качество на асфалта под стандартите.

Това, което е съвсем различно, е, че никой от нашите министри или служители не показа никакъв интерес да поеме отговорността. Напротив, министрите на нашата страна са готови да подкрепят транспортни работници, обвинени в убийства, и изпълнители-инженери, които използват нискокачествени строителни материали.

Едва ли има някакви разследвания, въпреки че повечето от нашите пътища са изградени с лошокатествени материали, които траят само няколко месеца. В България шофьорът на автобус е единственият, който е бил обвинен в катастрофата досега. Но резултатът от експертизата е съживил повтарящ се дебат за лошото състояние на българските пътища и корумпираните публични търгове, подобни на нашите.

Трагедията подчертава порочната система на обществените поръчки и строителните работи. Твърденията са, че голяма част от средствата за проекти за ремонт на пътища, които често идват от помощта на ЕС, се поемат от фирми в близост до властта, които извършват само малка част от реалните ремонти. Корупцията е като политически рак, а администрацията, завладяна от корупция, не може да бъде посредник на обществена услуга. Пълзящата корупция е причината, поради която правителствата са безсрамно безотговорни.

Министърът, отговарящ за безопасността на пътищата, предпочита да заплаши политическата опозиция за последствията от нейната политика. Министрите, подвластни на министър-председателя също трябва да мислят, че поддържането на опозицията под заплаха е от съществено значение за продължаване на властта. Така, че и тя не иска да уволни всеки министър, независимо колко некомпетентен е той или тя, стига да е полезен за тероризиране на другите. Никой премиер, избран от народа, не може да остане недокоснат от провалите на министрите. Така че нашите хора умират безпомощно по пътищата, завършва бангладешкият ежедневник своето учудващо, поне за нас, сравнение с България, съобщава "Блиц".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Министерство на Корупцията

    75 11 Отговор
    Горките наивници само да почакат няколко дена, никой няма да бъде уволнен нещастния шофьор, ще обере всички негативи - Гарантирано от ГЕРБ и Патриотките !
  • 2 Гришата

    20 2 Отговор
    кАжи честно!
  • 3 незнайко

    43 3 Отговор
    дали само тези министри са бъркали в кацата с меда или те са изкупителните жертви...всички 240 Бедни шопари трябва да се изгонят от тяхното убежище наречено парламент, всички се мислят за недосегаеми, а те трябва да са наши подчинени. спете българи, те ще ни "ОПРАВЯТ" както те си знаят
  • 4 Eeee

    67 2 Отговор
    Щом ни сравняват с Бангладеш значи сме наистина страна от 3тия свят!

    Коментиран от #9

  • 5 1122

    17 0 Отговор
    На крадене.
  • 6 11 22 пуснете шофьора на автобуса в свог

    16 3 Отговор
    Пуснете го
  • 7 Усмивката

    12 1 Отговор
    Абе...тъй не съм се смял от дълго време...
  • 8 Хамстер

    20 4 Отговор
    Внимавайте, какво хвалите! Да не ви стане министър Боко, че ще емигрирате и измрете като нас тук.
  • 9 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Eeee":

    Нее ДОГОНВАМЕ ГИИ !!!
  • 10 Чочо

    17 2 Отговор
    Сравнението е повече от точно. Герб и БСП ни докараха до тук. Тук е корупция кражби от обществени поръчки и каква ли не бирокращина. Разликата другари от Герб е че там в Бангладеш ако те хванат да крадец ще те о бесят или убият с камъни веднага може и ръка да ти отрежат. И така колко ли политици и разни административни туловища ще ходят сакати.
  • 11 Сега

    11 0 Отговор
    Тоя номер със сравненията с Бенгладеш ли ще ни играят?
  • 12 Фен на България

    4 1 Отговор
    Е ако Ви кефят, подаряваме !Взимайте,имаме и още много.Те са свикнали с да работят с Небългари така,че ще си паснете.
    Ха-ха,до една година така ще Ви омотат .Ще се чудите от къде е дошло.
  • 13 Шо сакаш

    3 0 Отговор
    А с избитите животни кво стана?
  • 14 Именно

    1 0 Отговор
    "На същия ден ... по време на 13-те празнични почивни дни."
    Няма ли жив журналист останал вече?
  • 15 Анонимен

    1 0 Отговор
    Сравнението е лошо. В Бангладеш крадват, ама с мярка. А нашите мяра нямат.
    Не сме от 3 свят, направо от 4 свят сме. А с това правителство, ще изградим лунна пътна инфраструктура за пример.
  • 16 Rambaldievskievichus

    1 0 Отговор
    Бангладеш е най-гъстонаселената страна в света. Така, че броят на загиналите е логичен (макар че е трагичен). Очудващо е що за страна е това с 13 (тринадесет!) поредни почивни дни. Тук "бизнесът" се раз рева срещу сливанията. Махнах а ги. А те - 13 поредни почивни дни.