2 Септември, 2018 19:55 3 308 9

Иран: Спокойно, няма да има война!

  • иран-
  • сащ-
  • война-
  • аятолах али хаменей-
  • хасан рохани

Аятолах Али Хаменей обаче призова за повишаване на отбранителните способности на страната

Иран: Спокойно, няма да има война! - 1
Снимка: БТА/АР

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей заяви, че е малко вероятно да има война, но призова иранските въоръжени сили да повишат способностите си за отбрана, предаде Reuters.

Наскоро Техеран обяви намерения да повиши капацитета си в областта на балистичните и крилатите ракети и да придобие съвременни изтребители и подводници, за да подобри отбраната си. Това стана на фона на засиленото напрежение със САЩ, след като Вашингтон се оттегли от споразумението за иранската ядрена програма.

"Аятолах Хаменей подчерта, че, въз основа на политическите оценки, няма вероятност да има война, но добави, че въоръжените сили трябва да бъдат бдителни и да повишат способностите на личния си състав и техника", гласи съобщение на официалната му страница във Facebook.

Иранският върховен лидер е казал това пред командването на противовъздушната отбрана на страната.

Техеран вече отхвърли призив на Париж да преговаря по бъдещите си планове в ядрената сфера, своя арсенал от балистични ракети и ролята си във войните в Сирия и Йемен.

Иран: Спокойно, няма да има война!
Снимка: Shutterstock

Миналия месец президентът Хасан Рохани заяви, че военната мощ на страната му е онова, което спира САЩ да я нападнат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    3 20 Отговор
    Е тия вече ги изядоха.
  • 2 СссереМ

    3 19 Отговор
    Тука и аллаха не може да помогне,да се съюзяват с читаците и ушанките и да продават петрол за самовари и ибрици,ама как ще стане е въпроса?

    Коментиран от #6

  • 3 Аятолах Али Ердогани

    15 2 Отговор
    Човекът е прав!
  • 4 onq s konq

    5 14 Отговор
    А какво стана със ЯРОСТНИТЕ ЗАПЛАХИ НА ИРАН ЧЕ ЩЕ ЗАТВОРИ" ПРОТОКА?Което пък също беше ПРЕДРИЧАНО НАСТАВНИЧЕСКИ и от русофилското стадо.А на простоватия ми въпрос тук към един "ОСОБЕНО ВЕЩ" по въпроса трол "Колко пъти до сега е затварян протока",отг бе "Николко,но ...сега ще се случи".На втория ми "вече практичен" въпрос "Колко дълга ще бъде бариерата дето ще се спуска и вдига пред протока и колко време ще отнеме изграждането на това съоръжение,",отг бе "Че съм глупав,защото затварянето щяло да стане с РАКЕТИ ОТ СУШАТА".Ето ги ИРАНСКИТЕ РАКЕТИ!!!МОДЕРНИ И СЪВРЕМЕННИ.И питам-ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е ЗАТВОРЕН ПРОТОКА,КАКТО НАВРЕМЕТО РУСИЯ СЪЩО ПЪК ОБЕЩА да "запечата" небето над Сирия и СЪЩО НЕ ГО ИЗПЪЛНИ?Истината е че МИЩКИТЕ НА ИЗТОК ОТ ЕВРОПА се научиха да лъжат,ама Господ ще си ги накаже като му дойде времето:)

    Коментиран от #5

  • 5 Borislav Popov

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Заканата си остава в сила . В случай че краварите предприемат неправомерни действия. В случая ЕС , Китай , Турция ,Русия и др. обявиха че продължават да спазват договора подписан с Иран и ще продължат да купуват ирански петрол. Така че до тук какво не ти е ясно ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Dorian

    8 2 Отговор
    Хилядолетна Персия ще възтържествува! Няма значение от религия или лидери, тази страна не може да бъде заличена току така. Когато арабските варвари са бродели из пустинята, персите са били цивилизацията в близкия изток, още преди Рим!

    Коментиран от #8

  • 8 Basil Hallward

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Dorian":

    А великата пуйка?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.