Last news in Fakti

3 Септември, 2018 09:37 2 989 5

САЩ търсят край на войната в Афганистан

  • сащ-
  • военни-
  • афганистан

Проучват се възможностите за мир

Командирът на войските на САЩ и НАТО в Афганистан Джон Никълсън младши призова за прекратяване на войната в Афганистан, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призоваваше за изтегляне на американските войски от страната още по време на предизборната кампания. Все пак към този момент те все още не са изтеглени.

„Чии гласове са по-важни? Аутсайдерите, които ви насърчават да се биете, или хората от вашата страна, които ви насърчават да постигнете мир“, заяви Никълсън.

Той подчерта на значението на прекратяването на войната.

През тази година афганистанското правителство на няколко пъти се договаря за прекратяване на огъня с талибаните. Боевете обаче все още не са изцяло прекратени.

По-рано президентският дворец в Кабул стана обект на ракетно нападение. В момента се работи по допълнително примирие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ееее

    16 1 Отговор
    Сащисаните почнаха да отстъпват,Дони се опитва да пести пари отвсякъде.
  • 2 путкин

    12 3 Отговор
    какво стана, нали за разлика от руснаците обявиха край на войната още няколко месеца след започването ... нещо не мога да ги сметна вече годините
  • 3 Borislav Popov

    14 0 Отговор
    Краварите почнаха да мислят как да се измъкнат по терлици ! Ама няма как да стане - щото трябва да признаят за поражението си !След най-дългата война в историята си, САЩ е на ръба на поражението. Как е възможно това? Най-голямата суперсила в света води война в продължение на 17 години, разположи около 100 000 от най-добрите си войници, жертва живота на 2200 от тях, прахоса повече от един трилион долара за военните си операции, изхарчи рекордните сто милиарда за строежа и реконструкцията на сгради, както и за оборудването и обучението на армия от 350 000 афганистански войници. Защо обаче на фона на всичко това, САЩ не е в състояние да усмири една от най-бедните нации в света?
  • 4 Да го кажем направо.

    9 0 Отговор
    Парите в САЩ все повече не достигат-то неможе хем да живееш със огромен дълг и той постоянно да расте--хем да имаш претенции за велика сила...--някак си тези неща не се връзват...
  • 5 ****

    7 0 Отговор
    Айде и тук победиха краварите,и сега се молят за премирие,че да могат да се измъкнат,че иначе срамът е голям!Навремето те самите създадоха и подпомагаха талибаните по всякакъв начин когато Русия води войната.Ако Русия беше постъпила както те постъпиха навремето,до сега краварите щяха да са избити.