3 Септември, 2018 14:42 2 162 6

Изчезна съоснователят на „Уикилийкс“

  • уикилийкс-
  • изчезна-
  • норвегия-
  • арен кампхойс

Полицията няма идея къде е

Изчезна съоснователят на „Уикилийкс“ - 1
Снимка: Shutterstock

Норвежката полиция обяви, че разследва изчезването на съоснователя на „Уикилийкс“ и сътрудник на Джулиан Асандж – Арен Кампхойс. Той е видян за последно през август в Северна Норвегия.

„Започнахме разследване", каза говорител на полицията, добавяйки, че няма никаква представа къде може да се намира Кампхойс, който е холандски гражданин. „Уикилийкс“ написа в събота в профила си в Туитър за „странното изчезване" на Кампхойс и уточни, че той за последно е бил видян да излиза от хотел в град Будьо в Северна Норвегия на 20 август.

Според „Уикилийкс“ Кампхойс е имал самолетен билет за 22 август за полет от град Тронхайм, намиращ се на повече от 700 километра от Будьо, предаде Би Ти Ви. Основателят на „Уикилийкс“ Джулиан Асандж бе принуден да потърси убежище в еквадорското посолство в Лондон, за да избяга от американското правосъдие, което иска да го съди за публикуваните военни секретни документи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Танас

    19 0 Отговор
    На почивка в Куба (Гуантанамо).

    Между другото, защо САЩ не върнат територията на Куба, а все още са я окупирали?

    Коментиран от #2

  • 2 Ти си глупак

    2 11 Отговор

    До коментар #1 от "Танас":

    Сащ плащат наем

    Коментиран от #3

  • 3 Танас

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ти си глупак":

    Ти сериозно ли или си името, с което си писал?!

    "След изхвърлянето на испанците от Куба, над острова се развява не кубинското знаме, а американското. А през 1903 година островът е принуден да приеме договор за отдаването на военноморската база Гуантанамо под наем за срок от 99 години. През 1938 година договорът е преоформен във “Вечен”. Според кубинския юрист Хосе Пераца това е юридически скандал:

    Пераца:

    “На практика това е вечно отдаване под наем. В член първи от договора се казва :” Докато САЩ счетат за необходимо”. Обикновенно договорите за наем дават право на собственика да си поиска обратно обекта от наемателя. Отдаването под наем за вечни времена на практика е равнозначно на промяна на собственика. Подобен ноемен договор от юридическа гледна точка е невъзможен.”

    Правителството на Кастро проявява последователност от дълги години, като отказва да приеме смешно ниския наем от 4805 долара за година и настоява, на страната де бъде върната базата с площ от 116-те квадратни километра. За кубинците тя е нещо като “ нож ,забит в сърцето на Куба”"
  • 4 Да пукнат дано

    8 1 Отговор
    Цру то е ясно, да пукнат дано
  • 5 Обикновен Бг

    9 0 Отговор
    Жалко за човека , изчезнал безследно в горите на Норвегия , с помоща на тяхната ДЪРЖАВНА СИГУНОСТ и с активната помощ на ЦРУ. БОГ ДА ГО ПРОСТИ.
  • 6 Патриот

    1 0 Отговор
    Случаенос!
    Не мисла.

    Типично. Който пише истини, неудобни за демократична САЩ така става.
Новини по държави: