Last news in Fakti

3 Септември, 2018 16:37 2 216 5

Трети страни да не се месят на Балканите

  • ес-
  • федерика могерини-
  • балкани

Федерика Могерини иска спокойствие в региона

Главният дипломат на ЕС Федерика Могерини предупреди трети страни да се въздържат от намеса в ситуацията в Западните Балкани, съобщи РИА Новости.

„Днес е ясно, че опорната точка за Балканите се явява ЕС. Много други страни искат все повече да осигурят присъствието си в региона. Аз искам те да са наясно, че в този регион няма място за присъствието на трети страни“, заяви Могерини.

В момента няколко страни от Западните Балкани очакват да стартират преговори за членство в ЕС.

Скоро Сърбия и Косово ще проведат важна среща, на която трябва да постигнат споразумение, за да отворят пътя си към ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патил

    19 5 Отговор
    Знаем я тази "опорна точка" ЕС. Отзад. Не е за пръв път ръчкат Балканите, да ги разделят, насъскват едни срещу други и така да ги държат слаби, за да ги владеят.
  • 2 хроно граф

    17 4 Отговор
    Навремето, венецианските търговци са платили корабите, които са предислоцирали османските пълчища за обасадата на Цариград. Оттам започва завладяването на Балканите. А, тогавашния ЕС е гледал кървав сеир. Добре, че пак са били поляци, австрийци и унгарци, че са спряли турците пред Виена.

    Коментиран от #3

  • 3 955

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "хроно граф":

    Константинопол пада през 1453 година, което е значително по- късно от завладяването на Балканите и в частност нашата държава. Причината това да се случи са Гърците, които сключват договор с тях за да се изправят срещу нас. За това и Константинопол на практика остава за завладяване последен, а не обратното!
    Това само го вмятам за да обърнеш внимание на историята, а не за да си предавам някаква тежест
  • 4 Хахаха

    9 0 Отговор
    СаЩ и ЕС да се разберат… никакви трети страни. Хахаха
  • 5 ”шефката”

    0 0 Отговор
    Всяка страна има право да развива интереси. Как Германия може да строи газопровод? Как Китай инвестира навсякъде? Как само Балканите, трябва послушно да банкрутират кат Гърция и да пращат милиони от нашите, в замяна на нерегистрираните талибани на ЕС? Аман